• جمعه / ۱۴ تیر ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92041408154
  • منبع : مطبوعات

مدیرکل نظارت بر دارو ی سازمان غذا و دارو خبرداد:

کمبود 75 قلم دارو در کشور / دارو علت 90 درصد تماس‌های مردمی با سامانه 1490

کمبود 75 قلم دارو در کشور / دارو علت 90 درصد تماس‌های مردمی با سامانه 1490

مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در 15 فروردین ماه سال 92 با کمبود 300 قلمی دارو در کشور مواجه بودیم، عنوان کرد: اکنون با تمام تلاش‌های انجام شده این میزان به 75 قلم کاهش یافته است البته در تلاش هستیم همه این کمبودها در آینده نزدیک مرتفع شود.

مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در 15 فروردین ماه سال 92 با کمبود 300 قلمی دارو در کشور مواجه بودیم، عنوان کرد: اکنون با تمام تلاش‌های انجام شده این میزان به 75 قلم کاهش یافته است البته در تلاش هستیم همه این کمبودها در آینده نزدیک مرتفع شود.

به گزارش خبرنگار «سلامت» ایسنا، دکتر مصطفی کریمی در گردهمایی دست اندرکاران نظام دارویی کشور با بیان اینکه در حال حاضر 4500 قلم دارو در بازار دارویی کشور موجود است که از راه واردات و یا تولید داخل تامین می‌شوند، گفت: از لحاظ عددی 96 درصد این میزان مربوط به تولید داخل است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 90 شرکت تولیدی، 70 شرکت وارداتی، 34 شرکت توزیع و پخش مشغول ارائه خدمت در حوزه دارو هستند، عنوان کرد: همچنین 55 شرکت ماده اولیه ساز دارویی، 230 قلم ماده اولیه را تولید می‌کنند که این میزان باعث شده است 350 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور فراهم شود.

کریمی با اشاره به تاثیر تحریم و مشکل کردن تامین دارو عنوان کرد: علیرغم اینکه عنوان می‌کنند دارو در فهرست تحریم نیست اما ابزار و ادوات کاری حوزه دارو دچار تحریم شده است.

مدیر کل نظارت بر ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در ادامه به مشکلاتی از جمله تامین ارز و ترخیص دارو از گمرک اشاره کرد و گفت:‌ موفق شدیم با برنامه ریزی‌هایی از این سد عبور کنیم به گونه‌ای که در حال حاضر هر دو هفته یکبار ثبت سفارش‌های انجام شده دارو را به طور منظم به بانک مرکزی اعلام می‌کنیم. مشکلات مربوط به گمرک و ماندن داروها نیز طی جلساتی که با مدیران گمرک برگزار شد تا حدودی حل شده است و توانستیم با توافقات حاصل شده برخی از کمبودها را مرتفع کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ترخیص ارز با ارتقای اعتبار کد تخصیص یافته از 30 روز به 45 روز شرکت‌ها توانسته‌اند بخشی از مشکلات خود در رابطه با تامین ارز و نقدینگی را حل کنند.

کریمی همچنین با اشاره به اصلاح قیمت گذاری 1650 قلم داروی مورد نیاز کشور عنوان کرد: ضرر و زیان‌هایی در خصوص عدم اصلاح قیمت دارو با وجود افزایش قیمت نرخ ارز برای شرکت‌های دارویی به وجود آمده است که اکنون با اصلاح این قیمت‌ها شرکت‌ها تولیدات خود را ارتقا داده و برای ادامه فعالیت رغبت پیدا کرده‌اند.

وی همچنین به مسئله بلوکه کردن برخی داروها توسط شرکت‌های پخش تا زمان افزایش قیمت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: به محض اطلاع یافتن از این مسئله بازرسی هایی از شرکت‌های پخش انجام شد و متوجه شدیم این مسئله به هیچ وجه صحت ندارد و شرکت‌های پخش وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهند.

مدیر کل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو همچنین به ثبت سفارش ترخیصی 663 فقره دارو و همچنین 41 فقره داروهای کمبود خورده فوریتی در سازمان غذا و دارو طی چند وقت اخیر اشاره کرد و گفت: به هر حال نباید فراموش کرد که در بحث کمبودهای دارویی تنها سازمان غذا و دارو مقصر نیست بلکه نیازمند همکاری و هماهنگی ارگان‌های دیگر نیز هست که باید به نحو احسن انجام شود تا مشکلات مربوط به تامین دارو روی روال بیفتد و کمبودها مرتفع شود.

وی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات دارویی ما در ماه‌های اخیر مشکلاتی نبوده است که اکنون به وجود آمده باشد، گفت: بسیاری از مشکلات از سال گذشته به سال 92 منتقل شده. طی برآوردی که انجام داده‌ایم در 15 فروردین سال 92 ، 300 قلم دارو دچار کمبود شده بودند ولی خوشبختانه با تمام تلاش‌هایی که انجام شد کمبودها کاهش پیدا کردند و اکنون تنها با کمبود 75 قلم دارو در کشور مواجهیم.

90 درصد تماس‌های مردمی با 1490 مربوط به حوزه داروست

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست دکتر حسین ریاضی با بیان اینکه سامانه 1490 حدود پنج ماه است که به طور جدی فعال شده و با 135 اپراتور مشغول ارائه خدمت شبانه روزی به مردم در شش گروه تخصصی است، عنوان کرد: در فروردین ماه امسال 21 هزار تماس، در اردیبهشت 68 هزار تماس و در خرداد ماه 93 هزار تماس با سامانه 1490 برقرار شده است که از این تعداد 90 درصد از تماس‌ها مربوط به حوزه دارو بوده است و سیر تماس مردم با این سامانه صعودی است.

مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه از جمله نقایص این سامانه به روز نبودن همه اطلاعات آن است، عنوان کرد:‌ تنها بخشی از داروخانه‌ها برای در اختیار قرار دادن اطلاعاتشان به سامانه اعلام آمادگی کرده‌اند. در صورتی که هرچه اطلاعات ما کاملتر باشد بهتر می‌توانیم به نگرانی‌های مردم در خصوص کمبودهای دارویی پاسخ دهیم.

همچنین دکتر حجت الله چراغی مدیر گروه غذا و داروی سامانه 1490 با بیان اینکه 1490 اتفاق جدیدی در سطح کشور نیست و سالهاست که مراکز اطلاعات دارویی راه اندازی شده و مشغول ارائه خدمت به مردم هستند، عنوان کرد: وجود چنین مراکزی زمانی به رفع نگرانی‌های مردم کمک می‌کند که کمبودهای دارویی به چشم آمده است. طی همه تماس‌های ما مردم نگران مسئله تامین دارو هستند.

وی با بیان اینکه میزان تماس‌های مردمی در حال افزایش است، عنوان کرد: انتظار داریم طی ماه‌های آینده میزان تماس با سامانه 1490 فقط در خصوص داروها به بیش از 100 هزار مورد برسد.

چراغی ادامه داد: البته به دلیل کمبود برخی امکانات و نیرو، اطلاع رسانی 1490 گسترده نیست و ناچار هستیم دست به عصا راه برویم.

مدیر غذا و داروی سامانه 1490 با بیان اینکه در حال حاضر یک فهرست انتظار تهیه شده است که اگر مردم با سامانه تماس بگیرند و دارویشان موجود نباشد پس از دریافت اطلاعات جدید و رسیدن دارو به آنها اطلاع داده می‌شود، عنوان کرد: در خردادماه سال جاری 38 درصد تماس‌ها موفق بوده و توانسته‌ایم اطلاعات مربوط به یک دارو را همان لحظه در اختیار بیمار قرار دهیم.

چراغی در ادامه به شکایات دارویی نیز اشاره کرد و گفت: در سه ماهه اول امسال از مجموع تماس‌های دریافت شده 62 درصد آنها مربوط به شکایت دارویی بوده است و 300 شکایت به طور خاص مربوط به داروخانه‌هاست که البته این شکایات کاذب هستند و مربوط به مغایرت قیمت درج شده بر روی بسته‌های دارویی با قیمت ارائه شده از سوی داروخانه‌ است.

وی ادامه داد: البته این افزایش قیمت قانونی است و پس از قیمت گذاری‌ به داروخانه‌ها اعلام می‌شود اما چون بسته‌های دارو قبلا چاپ شده‌اند امکان تغییر آنها وجود ندارد و این برای داروخانه‌ها ایجاد دردسر می‌کند.

در ادامه این مراسم دکتر شجاعی پور سرپرست پاسخگویی سامانه 1490 به مسئله مغایرت قیمت دارو روی بسته دارو با قیمت ارائه آن در داروخانه‌ها اشاره کرد و گفت: همچنین هفت درصد شکایات مردم در حوزه دارو مربوط به برخورد نامناسب داروخانه داران با مردم است. اگر سازمان غذا و دارو در این خصوص درست عمل می‌کرد و قیمت گذاری داروها را به صورت مناسب به مردم اطلاع رسانی می‌کرد فشار کمتری بر پرسنل داروخانه‌ها وارد می‌شد. در حال حاضر خود داروخانه‌ها این مشکل را ایجاد نکردند اما باید در برابر آن به مردم پاسخگو باشند و تهمت‌هایی چون گران فروشی را به جان بخرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha