• یکشنبه / ۹ تیر ۱۳۹۲ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92040905200
  • خبرنگار : 71191

یک باستان‌شناس:

دادن فراخوان برای کاوش در جیرفت یعنی به مزایده گذاشتن محوطه

دادن فراخوان برای کاوش در جیرفت یعنی به مزایده گذاشتن محوطه

یک باستان‌شناس معتقد است: فراخوان‌ دادن برای کاوش در محوطه‌ای مانند جیرفت، به معنای به مزایده گذاشتن و به حالت کالا درآوردن یک محوطه‌ی باستانی است.

یک باستان‌شناس معتقد است: فراخوان‌ دادن برای کاوش در محوطه‌ای مانند جیرفت، به معنای به مزایده گذاشتن و به حالت کالا درآوردن یک محوطه‌ی باستانی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به‌تازگی مدیر پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفته‌ است که قصد دارد برای انتخاب تیم کاوش‌ در محوطه‌ی باستانی جیرفت، فراخوانی به باستان‌شناسان بدهد تا هر کسی پرسش‌های پژوهش‌محورتر و فرضیات بهتری داشت، برای این محوطه‌ی باستانی انتخاب شود.

در این‌باره، کامیار عبدی به خبرنگار ایسنا گفت: این اقدام توهین به باستان‌شناسانی است که فصل‌های زیادی در یک محوطه‌ی باستانی کار کرده و پرسش‌ها و فرضیاتی را مطرح کرده‌اند. این یک کار عجیب است.

او توضیح داد: تا کنون در هیچ کشوری هیچ محوطه‌ی باستانی‌ای را به دو دلیل به مزایده نگذاشته‌اند؛ از یک سو، پژوهشگر وقت خود را گذاشته، چند سال روی یک محوطه کار کرده و پرسش و برنامه‌ریزی برای آن محوطه داشته است و از سوی دیگر، امکان مقایسه کردن دو طرح با یکدیگر وجود ندارد، چون هر پژوهشگر یک مسأله را در اولویت قرار می‌دهد.

وی تأکید کرد: اگر پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی از کار یک باستان‌شناس ناراضی است، می‌تواند به او تذکر دهد یا او را حذف کند؛ ولی به مزایده گذاشتن یک محوطه‌ی تاریخی از هر نظر درست نیست، این‌گونه مسائل فرهنگی‌اند و چنین کاری از نظر بین‌المللی نیز نادرست است، اصلا در شأن ایران با این همه هویت و تپه‌های تاریخی نیست.

عبدی که انجام سه فصل کاوش در محوطه‌ی باستانی «چغاگاوانه» در کرمانشاه، دو فصل کاوش در محوطه‌ی «ملیان» در استان فارس و سه فصل کاوش در محوطه‌ی «ارجان» در خوزستان را کارنامه‌اش دارد، اظهار کرد: اگر برای ادامه‌ی کاوش در هریک از این محوطه‌ها فراخوان داده شود، من شخصا به نشانه‌ی اعتراض در چنین فراخوانی شرکت نمی‌کنم.

این باستان‌شناس گفت: به‌نظر می‌رسد در ایران هرچه کار یک باستان‌شناس بهتر باشد، بیشتر مغضوب می‌شود. دکتر یوسف مجید‌زاده - کاوشگر محوطه‌ی جیرفت - به باستان‌شناسی ایران در زمان انقلاب فرهنگی خدمتی کرد که تا کنون هیچ‌ کسی نکرده است.

او با تأکید بر این‌که نباید با باستان‌شناسان پیشکسوت این‌گونه برخورد کرد، افزود: کار در محوطه‌ای مانند جیرفت، علاوه بر دانش، تجربه هم می‌خواهد. دادن فراخوان برای کاوش در محوطه‌ی جیرفت، به وجهه‌ی بین‌المللی این محوطه ضربه می‌زند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۴-۱۰ ۱۴:۳۱

به عنوان كسي كه سالهاست در باستان‌شناسي فعال هستم متعجبم كه چرا براي محوطه‌هايي كه باستان‌شناسان پيشكسوتي مثل دكتر مجيدزاده و هم‌چنين دكتر سجادي (كاوشگر شهر سوخته) دارند چنين تصميمات عجيبي گرفته مي‌شود. درباره شهر سوخته دوستان خوب ميدانند كه برخي در سيستان موافق ادامه كار آقاي سجادي نيستند