محمد رویانیان در پرسپولیس میماند یا میرود؟ پاسخ به این سوال در نشست فردای هیات مدیره مشخص خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هفته گذشته بحث برکناری رویانیان از مدیرعاملی پرسپولیس مطرح شد. اتفاقی که پرسپولیس را به لحاظ مدیریتی بار دیگر به وضعیت نامخشصی رسانده است. فارغ از دلایل و ریشههای برکناری رویانیان، نگاهی به عملکرد مدیرعامل سرخها در دو فصل گذشته میتواند گویای خیلی از مسائل باشد و ذهنها را برای قضاوت درباره او آمادهتر کند.
شروع بحرانی
محمد رویانیان مهر 1390 و پس از معرفی هیات مدیره جدید پرسپولیس که متشکل از او، علی پروین، لطفالله فروزنده، محمد حسین نژادفلاح و محمد پنجعلی میشد به جای حبیب کاشانی به سمت مدیرعاملی این باشگاه انتخاب شد.
در آغاز حضور او در پرسپولیس، سرخپوشان فصل را خوب شروع نکرده بودند و با حمید استیلی شرایط چندان مناسبی نداشتند. نتایج پرنوسان در لیگ و دست آخر شکست سنگین برابر استقلال در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی استیلی را وادار به استعفا کرد که البته مورد قبول رویانیان قرار گرفت. بعد از چند روز مدیرعامل جدید سرخها که برای پیدا کردن جانشین استیلی با مربیان بزرگی همچون اسون گوران اریکسون و ژرار هولیه مذاکره کرده بود، با مصطفی دنیزلی به توافق رسید تا پیرمرد ترک تا پایان فصل هدایت تیم بحران زده قرمز را در دست گیرد.
حضور دنیزلی هم به بهبود شرایط سرخها کمکی نکرد تا پرسپولیس با بدترین رتبه خود در تاریخ لیگ برتر فصل یازدهم را تمام کند. هرچند پیروزی خاطرهانگیز در داربی 73 مقابل استقلال که با هتتریک ایمون زاید همراه شد کمی از دردهای هواداران این تیم را تسلی میداد.
ضعف در نتیجهگیری
فصل دوازدهم فرا رسید. پرسپولیس عملکرد بسیار خوبی در فصل نقل و انتقالات داشت و بازیکنان ملیپوشی چون شهاب گردان، سید جلال حسینی، محسن بنگر، مهرداد پولادی، حسین ماهینی، محمد قاضی و کریم انصاری فرد را به خدمت گرفت تا همگان صحبت از قهرمانی این تیم بکنند. دیر اضافه شدن مربی اما کار دست پرسپولیس داد و مربی بزرگی همچون مانوئل ژوزه هم نتوانست با این ستارگان کاری از پیش ببرد. در میانههای فصل پرسپولیس باز هم مثل فصل قبل دست به تغییر سرمربی زد و این بار دستیار مرد پرتغالی یعنی یحیی گل محمدی مرد اول نیمکت شد.
گلمحمدی در لیگ عملکرد خوبی داشت و توانست پرسپولیس را از رده دوازدهم به هفتم برساند اما در حالی که تیمش را تا فینال جام حذفی بالا آورده بود در ضربات پنالتی مغلوب سپاهان شد تا ناکامیهای پرسپولیس در زمان مدیریت رویانیان همچنان ادامه داشته باشد.
رویانیان یک فصل کامل و یک فصل را به طور نصفه و نیمه مدیرعامل سرخها بود اما از 4 جام ممکن نتوانست شاهد کسب یک عنوان قهرمانی باشد. در این زمینه شاید حبیب کاشانی را بتوان بهترین مدیرعامل پرسپولیس نامید چرا که در سه سال حضورش در این تیم سه عنوان قهرمانی را برای این باشگاه به دست آورد. واضح است که رویانیان از نظر فنی و در کسب جام برای پرسپولیس کاملا ناکام بوده است.
ساماندهی کارهای زیرساختی
با این وجود رویانیان همیشه در صحبتهای خود روی این موضوع تاکید میکرد که در پرسپولیس به دنبال به دست آوردن جام نیست و آمده تا کار زیر ساختی کند.
راه اندازی مرکز علمی کاربردی پرسپولیس، ثبتنام و ساماندهی بیش از یک میلیون و سیصد هزار هوادار در سایت باشگاه و عرضه کارت هواداری به طیف گستردهای از هواداران با خدمات ویژه، بازگرداندن نام پرسپولیس به باشگاه پرسپولیس، برگزاری همایش چهرههای ماندگار، برنامهریزی در فوتبال پایه و امضا تفاهمنامه همکاری با آکادمی ترافیک برزیل و مسئولان کمپ باشگاه رئال مادرید، ایجاد آکادمی فوتبال پرسپولیس، عقد قراردادهای همکاری با باشگاهها و شرکتهای معتبر فعال در عرصه فوتبال، تاسیس و راهاندازی شرکتهای متعدد اقتصادی و نمایندگیها، تاسیس شرکت پیشکسوتان و ارائه خدمات مالی و معنوی و ... بخشی از کارهایی است که رویانیان در زمان حضورش در پرسپولیس آنها را برنامه ریزی و ساماندهی کرد.
کارهایی که در یکی، دو سال اخیر در پرسپولیس انجام شده، کارهای بدی نبوده است، اما کارآمد بودن آنها برای پرسپولیس و فوتبال کشورهنوز نقطه سوال است.
چیزی که مسلم است دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به خاطر نداشتن ثبات در مدیریت همچنان دچار مشکلات بزرگی هستند.
انتهای پیام
نظرات