• دوشنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۱:۱۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92032010961
  • خبرنگار : 71070

پوشش بیمه‌ای 95 قلم دارو و 12 خدمت طب سنتی، بزودی

معاون وزیر بهداشت: «ماساژ» و «حجامت» بیمه می‌شوند

معاون وزیر بهداشت: «ماساژ» و «حجامت» بیمه می‌شوند

معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات انجام شده برای تعرفه‌گذاری خدمات طب سنتی و همچنین ارسال فهرست داروهای پرمصرف سنتی و گیاهی به شورای عالی بیمه به منظور پوشش بیمه‌ای خبر داد.

معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات انجام شده برای تعرفه‌گذاری خدمات طب سنتی و همچنین ارسال فهرست داروهای پرمصرف سنتی و گیاهی به شورای عالی بیمه به منظور پوشش بیمه‌ای خبر داد.

دکتر محمود خدادوست در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به تاکید مقام معظم رهبری و همچنین تاکید دولت‌های نهم و دهم مبنی بر ورود مبحث طب سنتی به خدمات نظام سلامت، گفت: در این راستا طی فعالیت دولت نهم دانشکده طب سنتی تاسیس شد و طب سنتی و داروسازی سنتی فعالیت خود را آغاز کردند.

وی ادامه داد: به دنبال این اقدامات بستر لازم برای ورود خدمات طب سنتی در نظام سلامت آماده شد که به دنبال معاونت طب سنتی در چارت تشکیلاتی وزارت بهداشت ایجاد شد.

معاون طب سنتی وزیر بهداشت ادامه داد: بر این اساس اگر قرار باشد خدمات طب سنتی ارائه شود، از یک سو نیروی انسانی و از سوی دیگر باید ابزار و لوازم مربوطه نیز تامین شود. به این ترتیب توجه به تولید داروهای گیاهی و سنتی جزو یکی از اولویت‌های خدمات طب سنتی در نظر گرفته شد و اکنون به صورت جدی‌تر به این مسئله پرداخته می‌شود.

خدادوست با اشاره به شرایط تحریم در کشور، ادامه داد: همچنین در این شرایط، تولید داروهای گیاهی که منشا آنها در داخل کشور است، برای کشور فرصت است و می‌تواند کشور را در واردات بسیاری از مواد اولیه داروهای شیمیایی بی‌نیاز کند.

وی به توجه دولت برای ارزان‌تر ارائه شدن خدمات طب سنتی اشاره کرد و افزود: به منظور آن که داروهای گیاهی و سنتی با قیمتی ارزان‌تر در اختیار مردم قرار گیرد، مقرر شد فهرستی از داروهای پرمصرف طب سنتی و گیاهی به شورای عالی بیمه معرفی شوند تا تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

95 قلم از داروهای پرمصرف سنتی و گیاهی بیمه می‌شوند

معاون طب سنتی وزیر بهداشت پوشش بیمه‌ای داروها و خدمات طب سنتی را اتفاقی مبارک خواند و گفت: پیش از این 56 قلم از داروهای گیاهی تحت پوشش بیمه بود. اکنون نیز حدود 25 قلم از داروهای گیاهی پرمصرف و همچنین 70 قلم از داروهای سنتی برای پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه معرفی شده‌اند.

12 خدمت طب سنتی برای تعیین تعرفه و پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه رفت

خدادوست به عدم پوشش بیمه‌ای خدمات طب سنتی و لحاظ نشدن تعرفه برای این خدمات، اشاره کرد و گفت: در راستای توجه دولت برای گسترش استفاده از طب سنتی، فهرست 12 خدمت طب سنتی برای پوشش بیمه‌ای از سوی وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است.

ویزیت طب سنتی، حجامت، ماساژ و ... بیمه می‌شوند

وی ویزیت طب سنتی، دلک،‌ ماساژ، حجامت و ... را از جمله خدمات طب سنتی عنوان کرد که برای پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده‌اند و گفت: این خدمات در کمیته‌های تعرفه‌گذاری وزارت بهداشت تعرفه‌گذاری و به شورای عالی بیمه معرفی شده‌اند. همچنین در این زمینه جلسات اولیه مقدماتی کارشناسی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار و مقرر شده حداکثر تا یکی - دو هفته آینده جلسه شورای عالی بیمه برای مشخص کردن تعرفه این خدمات تشکیل شود.

رونمایی از سند توسعه طب سنتی کشور؛ همین هفته

معاون طب سنتی وزیر بهداشت همچنین از تدوین سند توسعه طب سنتی خبر داد و گفت: روز سه‌شنبه هفته جاری این سند توسط معاون اول ریاست جمهور در وزارت بهداشت رونمایی خواهد شد.

خدادوست در این باره گفت: به منظور ورود خدمات طب سنتی در نظام سلامت لازم بود تا برنامه راهبردی دقیقی نوشته شود. خوشبختانه این اقدام از سال گذشته آغاز و برنامه راهبردی طب سنتی و توسعه طب سنتی ایرانی نوشته شد و طی یکی - دو ماه اخیر آخرین ویرایش‌ها بر روی آن صورت گرفت.

وی گفت: در این سند صفر تا 100 خدمات طب سنتی و نحوه ورود آن به نظام سلامت در نظر گرفته شده است؛ از آموزش گرفته تا تولید و توزیع داروهای گیاهی و سنتی، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و اتخاذ تدابیر سلامتی، پژوهش، اصلاح سبک زندگی و ... .

معاون طب سنتی وزیر بهداشت افزود: همچنین در این سند به طب مکمل نیز پرداخته شده است؛ چرا که می‌توان در کنار طب سنتی و طب رایج از طب مکمل استفاده کرد.

خدادوست در پایان گفت: سند توسعه طب سنتی در کمیته راهبردی نقشه جامع علمی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت تصویب و در 28 اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد. در مجموع با انجام این اقدامات کلید ورود خدمات طب سنتی به نظام سلامت زده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۰ ۰۷:۳۲

اگر طب سنتی نهادینه شود و در جامعه رواج پیدا کند بسیاری از بیماریها که در حال حاضر گریبانگیر مردم بوده و با طب نوین هزینه‌های زیادی را به بیمار تحمیل مینمایند با هزینه بسیار پایین و عوارض بمراتب کمتر درمان خواهند شد.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۰ ۱۱:۵۰

سلام مسئول و دوست عزیزم خدائیش ماساژ بیاد جزء پوشش بیمه‌ای واجب هست یا خدمات دندان‌پزشکی؟ دندان یکی از واجبات است. متاسفانه بیمه‌ها از پوشش آن سر باز می‌زنند.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۰ ۱۱:۵۶

انشاءالله شاهد روزی باشیم که طب سنتی و مخصوصا حجامت براحتی در مطبها انجام گیرد.