• یکشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۶:۲۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92031206824
  • خبرنگار : 71417

«آیا بهار ترکی در راه است؟»

«آیا بهار ترکی در راه است؟»

نشریه فرانسوی لوموند در سرمقاله خود با عنوان «آیا بهار ترکی در راه است؟» به بررسی وضعیت سیاسی ترکیه در دوران اردوغان با توجه به تحولات اخیر در این کشور پرداخته است.

نشریه فرانسوی لوموند در سرمقاله خود با عنوان «آیا بهار ترکی در راه است؟» به بررسی وضعیت سیاسی ترکیه در دوران اردوغان با توجه به تحولات اخیر در این کشور پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این سرمقاله می‌خوانیم: «آیا میدان «تقسیم» در شهر استانبول، همان‌طور که برخی تظاهرکنندگان می‌گفتند، به «میدان تحریر» استانبول تبدیل می‌شود؟ به طور قطع، تجمع مردمی در اطراف میدان مرکزی استانبول، به نقطه عطفی در سیاست ترکیه تبدیل خواهد شد.

تظاهرات عده‌ای انگشت‌شمار و اعتراض به تخریب پارک قدیمی «گزی» در مرکز شهر استانبول، به جنبش اعتراضی بزرگی بر ضد سیاست‌های رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه تبدیل که با سرکوب شدید و خشونت‌بار پلیس روبرو شد.

اعتراضات این جنبش، متشکل از طیف‌های سیاسی از چپ افراطی تا جناح راست، تبلور همه نارضایتی‌های انباشته شده طی 10 سال قدرت انحصاری اردوغان است که دائمأ با آشکارسازی نشانه‌های دینی در فضای عمومی جامعه لائیک ترکیه قصد استفاده ابزاری از دین را برای ادامه حکومت دارد. از جمله این اقدامات، تصویب قانونی در چند روز گذشته مبنی بر محدود کردن مصرف الکل است.

در همین حال، شهردار آنکارا مردم را به «رفتار به روش‌های متناسب با ارزش‌های اخلاقی» فراخوانده بود.

پلیس ترکیه با گاز اشک‌آور، آب‌ پرفشار و اسپری فلفل به معترضان برنامه تخریب یک پارک در مرکز استانبول حمله کرد

احزاب چپ و چپ افراطی ترکیه، دانشجویان و اتحادیه‌های کارگری، از سرکوب تظاهرات و موج دستگیری‌ها، که ماه‌ها به بهانه مبارزه با تروریسم، آنها را هدف قرار داده‌اند، خسته شده‌اند. علویان ترکیه خود را قربانی تبعیض‌های دولت برآمده از حزب «عدالت و توسعه» ترکیه می‌دانند که آئین فرهنگی و مذهبی‌شان به رسمیت شناخته نمی‌شود. این فهرست بسیار بلند بالاست که همگی، رفتارهای مستبدانه نخست‌وزیر و سبک خشونت‌آمیز وی و طرح‌های عظیم شهری‌اش که استانبول را به مضحکه تبدیل می‌کند و نیز سیستم طایفه‌ای او را که از 20 سال پیش و زمان شهردار بودنش، در شهر استانبول پایه‌گذاری شده است، به اتفاق محکوم می‌کنند.

حمایت از شروع روند مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا و حرکت اصلاحات، قدرت اردوغان را شکل می‌داد. او در دو دوره انتخابات در سال‌های 2007 و 2011، که به همه‌پرسی برای حزب «عدالت و توسعه» تبدیل شده بود، به ترتیب 47 درصد و 50 درصد آرا را کسب کرد و قدرتش تقویت شد. این تسخیر انتخاباتی، به اردوغان اجازه داد از دست همه مخالفان داخلی حکومت، خلاصی یابد.

ارتش، دستگاه اداری، دستگاه قضایی و مطبوعات که هر یک به‌طریقی با وی مخالف بودند، به ابزاری در خدمت حزب حاکم «عدالت و توسعه» و رهبر آن درآمدند.

همچنین، زمانی که آشوب‌ها در میدان تقسیم استانبول در جریان بود، شبکه‌های تلویزیونی ترکیه، اردوغان را نشان می‌دادند که در کنفرانسی به مناسبت روز مبارزه با دخانیات در حال سخنرانی بود. پلیس و سایر نیروهای انتظامی نیز، که از زمان به قدرت رسیدن اردوغان تعدادشان سه برابر شده است، تظاهرکنندگان را با خشونتی بی‌سابقه و بدون ترس از بازخواست سرکوب می‌کنند.

پس از اصلاح قانون اساسی و تغییر ساختار حکومت ترکیه به سیستم ریاست‌جمهوری، اردوغان در آرزوی تسخیر صندلی ریاست‌جمهوری ترکیه، در سال 2014 است که ترس از سرکوب‌ها و سخت‌گیری‌های جدید را در دل بسیاری انداخته‌ است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۰۸:۲۷

سال ها قبل پیش بینی یک انقلاب وسیع در ترکیه بر علیه حکومت لائیک می شد. سیستم امنیتی آمریکا هوشمندانه وارد شد و با مطرح کردن یک حزب با گرایشات دینی و حرکت‌های مبتنی بر شعار دینی با ظاهری مخالف لائیک توانست آتش خشم مردم را بر علیه تسلط فرهنگ غربی خاموش سازد. همین حرکت را آمریکا قصد داشت در مصر پیاده سازد اما حسنی مبارک مغرور مانع شد و به غرب اطمینان داد هرگز پدیده‌ای مانند ایران در مصر رخ نخواهد داد. شگرد شعار دینی حکومت ترکیه توانست بیش از ده سال انقلاب ضد غرب را در ترکیه به تعویق بیندازد. یکی دو سال پیش که موج انقلاب‌های با محوریت دین‌خواهی در منطقه شکل گرفت، سیاستمداران غربی در پشت پرده بابت ابتکار خود در ترکیه به هم تبریک می‌گفتند. آنها به دو هدف بزرگ رسیده بودند. اولا با حکومت دین شعاری جلوی وقوع انقلاب و اعتراض ضد غربی را در ترکیه گرفته بودند. ثانیا با همین حکومت دین شعار سعی کردن رهبری و محوریت اعتراض‌ها را در منطقه از دست ایران خارج و در اختیار منتخبین خود در ترکیه قرار دهند. اما ظاهرا اراده الهی بر چیز دیگری است و مکر مکاران در حال رسوایی است.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۰۸:۲۸

بهار ترکی در راه نیست بلکه بیداری در ترکیه در راه است

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۰:۱۶

انشاالله خون کشته‌شدگان سوریه گلوی اردوغان را بگیرد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۰:۴۰

با توجه به اینکه منافع غرب توسط حکومت ترکیه همین الآن تامین میشد پس هر تغییری در این کشور در تضاد با دموکراسی غربیست! وقتی انقلاب بحرین که اکثریت این کشور شیعه‌نیشن رو همراه خودش داشت آمریکایها و غرب به کمک پادشاه سنی یا در اصل وهابی این کشور آل خلیفه که بیشتر شبیه نماینده عبدالله و آل سعود در این کشور هست رو سرکوب کردن اینکه چیزی نیست

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۲:۱۵

امیدوارم آشوبی که در سوریه شروع شد در ترکیه البته بدون ریختن خون مظلومان پایان یابد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۳:۰۶

آقا بهار ترکی چیه؟ اصلا دلیل واقعی اعتراضات رو میدونین؟ تو آنکارا مردم بخاطر قانون جدید عدم فروش مشروبات الکلی ریختن تو خیابون تو اون یکی شهر هم مردم بخاطر قطع درختان یک پارک بزرگ که قراره تبدیل به یه پروژه بشه ....

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۴:۳۷

افراط و تفریط هر دو برای مردم غیر قابل پذیرش هست

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۹

انشاا... که اینطور بشه چون ترکیه شده حیاط خلوت اسراییل انشاا... دولت لاییک آنها سرنگون شود و اتشی را که به جان مردم سوریه انداختند به جان خودشان بیفتد ومکروا و مکرالله والله خیر الماکرین