مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در مورد استانهایی که دارای بیشترین و کمترین آمار فرزند خواندگی در کشور هستند اعلام کرد: استان کرمان، تهران و خراسان دارای بیشترین کودکان بی سرپرست هستند.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا الوند در نشست خبری گزارش عملکرد معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: علاوه بر آمار استانهای دارای بیشترین تعداد کودکان بی سرپرست هستند، بیشترین متقاضیان فرزندپذیری نیز در تهران، خراسان رضوی و کرمان بودند که علت اصلی این امر در استان تهران به دلیل تورم جمعیتی موجود است.
به گفته وی کمترین استان در زمینه فرزندخواندگی استان ایلام است و علت آن نیز شرایط مربوط به خرده فرهنگهای موجود در این استان است که مانع واگذاری کودکان میشود.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه میزان متقاضیان فرزندخواندگی بین جنسیتهای پسر و دختر تقریبا برابر و به ترتیب 49 و 51 درصد است، اظهار کرد: فرزند خواندگی در گروههای سنی زیر دو سال دارای بیشترین متقاضی است و علت آن هم بر اساس تفکر موجود مبتنی بر تغییر خلق و خوی کودک با شرایط خانواده جدید است.
الوند با بیان اینکه در کل کشور 9372 کودک در مراکز شبه خانواده کشور حضور دارند، بیان کرد: در سراسر کشور به طور میانگین 7.5 زوج متقاضی و در استان تهران 11 زوج متقاضی واجد شرایط برای سرپرستی کودکان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی از اعطای مبلغ متوسط هفت میلیون تومان برای 1000 کودک واجد شرایط زندگی مستقل به طور میانگین خبر داد و گفت: در سال گذشته برای 1000 نفر از کودکان واجد شرایط زندگی مستقل پرداخت مبلغ بلاعوض چهار میلیون تومانی تدارک دیده شد و از این تعداد به 700 نفر این مبلغ ارائه شد.
وی افزود: مبلغ باقی مانده از چهار میلیارد تومانی که برای این هزار نفر در نظر گرفته شده بود، مجددا بین 700 نفر تقسیم شد و میتوان گفت که به طور متوسط به این تعداد کودک واجد شرایط زندگی مستقل، شش میلیون تومان به صورت بلاعوض داده شده است.
الوند در پاسخ به اینکه منظور از واجد شرایط زندگی مستقل بودن کودکان و نوجوانان چیست؟ گفت: در سطح استانها کمیته ترخیص وجود دارد که شرایط کودکان و نوجوانان را میسنجد و به عنوان مثال در مورد دختران می توان گفت که تا زمینه ازدواج و زندگی مستقلشان فراهم نشود در مراکز نگهداری خواهند بود و در صورت احراز این شرایط واجد شرایط زندگی مستقل هستند.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی افزود: پسران نیز پس از اتمام دوره سربازی و یا دوره تحصیلشان واجد شرایط زندگی مستقل شناخته میشوند و هر دو تا پنج نفر آنها میتوانند خانههایی را برای خودشان در نظر گیرند و با ارائه مبلغ 120 هزار تومان در هر ماه توسط سازمان بهزیستی به هر کدام از آنها تحت نظارت یک مددجو زندگی آنها کنترل میشود.
وی با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان پس از رسیدن به سن 18 سالگی میتوانند از مراکز نگهداری سازمان بهزیستی ترخیص شوند، بیان کرد: اگر این کودکان شغل پیدا کنند واجد شرایط زندگی مستقل شناخته میشوند و در غیر این صورت به خانههای بین راهی میروند و اگر دختر نیز باشند ازدواج میکنند و دارای شرایط زندگی مستقل هستند.
به گفته الوند دفتر امور کودکان و نوجوانان دو بخش کودکان زیر سن دبستان و نیز کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر را تحت پوشش قرار میدهد.
وی ادامه داد: 14 هزار و 700 مهدکودک در بخش شهری و روستایی وجود دارد که از این تعداد 7140 واحد روستا مهد و مابقی نیز در قالب مهدهای شهری هستند.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 550 هزار کودک در مهدهای زیر سن دبستان خدمت دریافت میکنند بیان کرد: 508 واحد مرکز شبانه روزی در سراسر کشور وجود دارد که 74 واحد به صورت دولتی در حال فعالیت هستند و از این تعداد 35 واحد شیرخوارگاه محسوب میشوند.
وی در مورد تعداد کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: 22 هزار نفر از کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستیاند، 9000 نفر از آنها در 508 واحد مرکز شبانهروزی و 13 هزار کودک باقی مانده در سیستم بازپیوند سازمان بهزیستی در خانوادههای امین موقت تحت پوشش هستند.
الوند از افزایش 14 درصدی فرزند خواندگی در سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد 1140 مورد فرزند خواندگی را در سال گذشته داشتهایم.
مدیر کل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در ادامه همچنین به موضوع بازنگری در طرح خانه تربیتی ویژه کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست خبر داد و گفت: این کودکان و نوجوانان به دلیل شرایط خاص خانوادگی و نیز مشکلات موجود در خانوادههایشان دچار اختلالات رفتاری هستند و پس از طی دوره 9 تا 12 ماهه در این خانههای تربیتی وارد مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان میشوند.
وی با بیان اینکه ابلاغیه تشکیل انجمن اولیا و مربیان برای مهدهای ارائه دهنده خدمت به کودکان زیر سن دبستان به استانهای کشور ارسال شده است، گفت: این ابلاغیه به استانها ارسال تا انجمنهای اولیا و مربیان در این مراکز تشکیل شود.
انتهای پیام
نظرات