• دوشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92023020214

ایسنا گزارش می‌دهد:

گرانی و احتکار دارو در پی اعلام حذف ارز مرجع/سوءاستفاده‌ها آغاز شد

گرانی و احتکار دارو در پی اعلام حذف ارز مرجع/سوءاستفاده‌ها آغاز شد

در حالی که تاکنون دارو به صورت رسمی با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده است، جو روانی ایجاد شده ناشی از حذف ارز مرجع واردات دارو باعث افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو بازار شده است.

در حالی که تاکنون دارو به صورت رسمی با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده است، جو روانی ایجاد شده ناشی از حذف ارز مرجع واردات دارو باعث افزایش 20 تا 500 درصدی قیمت انواع دارو بازار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که دارو دیگر برای واردات ارز مرجع نخواهد گرفت. سازمان غذا و دارو نیز از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو از چند روز پیش خبر داده است.

در همین حال بانک مرکزی اعلام کرد که هیچ مشکلی برای تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و مواد اولیه دارویی وجود ندارد. بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که از آغاز سال 1392 تا 16 اردیبهشت‌ ماه 157 میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داد.

دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت اول واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند. بانک مرکزی در 11 ماهه سال 1391 مبلغ 3.1 میلیارد دلار برای واردات دارو اختصاص داد.

در همین حال گشتی در بازار نشان می‌دهد که برخی داروخانه‌ها مرتکب تخلفات گسترده به ویژه احتکار دارو شده و قیمت دارو نیز با افزایش چندین برابری مواجه شده است.

یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه وضعیت صنعت داروسازی کشور بهم ریخته است، گفت: در صورت ادامه روند فعلی ممکن است بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو ورشکست شوند و صنعت داروسازی کشور به طور کامل از بین برود.

هاشم تبریزی دانا با اشاره به اینکه قبلا هم که ارز مرجع به واردات دارو داده می‌شد دریافت این ارز برای واردکنندگان با مشکلات زیادی مواجه بود، گفت: در حال حاضر گفته شده که قرار است به واردات دارو ارز مبادله‌ای داده و مابه‌التفاوت ارز مرجع و مبادله‌ای دارو به عنوان یارانه به مردم داده شود. در حالی که انجام چنین کاری می‌تواند باعث ایجاد هرج و مرج و فساد شود و یارانه به دست افراد غیرمحتاج و سودجو برسد.

عضو اتحادیه تولیدکنندگان دارو افزود: بهتر است یارانه دارو به بانک‌ها داده شود و واردکنندگان آن مانند گذشته دارو را با ارز مرجع وارد کنند که این کار باعث حفظ قدرت خرید مردم در حوزه دارو می‌شود.

او با بیان این‌که در سال جاری تاکنون 95 درصد از شرکت‌ها هنوز اقدام به واردات دارو و مواد اولیه دارویی نکرده‌اند، اضافه کرد: حتی با بکارگیری سیستم مکانیزه و کارت الکترونیکی نیز نمی‌توان یارانه دارو را به شکل درستی بین افراد نیازمند تقسیم کرد.

این فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه هنوز چند روز از حذف ارز مرجع واردات دارو نگذشته که قیمت انواع دارو در بازار بین 20 تا 500 درصد افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که تاکنون عملا دارو با ارز مبادله‌ای وارد کشور نشده و مشخص است که دلیل اصلی افزایش قیمت دارو صرفا جو روانی ایجاد شده و سوءاستفاده برخی بوده است. در عین حال شاهد احتکار دارو در برخی داروخانه‌ها نیز هستیم.

تبریزی دانا با بیان اینکه شاهد کمبود در مورد 70 درصد از داروها در بازار هستیم، گفت: مجلس در حالی تصویب کرده است که تا پایان خرداد ماه ارز مرجع همچنان به واردات دارو داده شود که بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای عملا خلاف این مصوبه کار کرد.

او با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های دارویی مجبور به تعدیل بخشی از نیروهای کار خود شده‌اند، در پاسخ به این سوال که آیا ادعای خودکفایی در تولید 95 درصد از داروی موردنیاز کشور صحت دارد یا خیر؟ توضیح داد: اگرچه 95 درصد از داروی موردنیاز کشور در داخل تولید می‌شود اما همان پنج درصد باقیمانده ارزشی معادل آن 95 درصد دارد. از سوی دیگر 80 درصد از مواد اولیه داروهای تولید داخل وارداتی هستند و به همین دلیل نوسان نرخ ارز روی قیمت آنها اثر می‌گذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۲:۱۱

بیچاره کسانی که مجبورند از داروهای خاص استفاده کنند بهتره با این قیمت دارو دیگه به درمان فکر نکنند

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۳:۴۴

سلام یک هفته است دنبال شربت زادیتن برای بچه ام میگردم پیدا نمیشود قبل از عید 13 هزار تومان بود اوایل اردیبهشت 19 هزار تومان و الان دیگر نیست .

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۳:۴۹

هردم ازا ین باغ بری میرسدتازه ترازتازه تری می رسدخدابه فریادمابرس

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۵:۴۹

خدا به خیر کنه

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۷:۳۳

گشتی در بازار نشان میدهد که برخی از داروخانه ها دارو احتکار کرده اند در شرایطی که دارو با حداقل ممکن از طرف شرکتهای دارویی به داروخانه ها تحویل میشود و نهادهای نظارتی ناظر بر نحوه توزیع دارو هستند صرفا میتواند نظر شخصی نویسنده باشد و زیر سوال بردن زحمات قشر زحمتکش داروساز میباشد که علیرغم بی مهری‌های بی‌دلیل رسانه‌ها وهمچنین تنگنای شدید اقتصادی ناشی از تاخیر واریز مطالبات از طرف سازمانهای بیمه‌گر همچنان مشغول خدمت‌رسانی به هموطنان محترم هستند

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۹:۵۷

هر دم از اين باغ بري ميرسد تازه تر از تازه تري ميرسد. دارو جاي روغن و شكر را گرفت

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۰:۱۰

من سالهاست تحت درمان هستم / از حدود يك ماه پيش يكي از مهمترين داروهام پيدا نميشه .خسته شدم ازبس دنبال داروهام گشتم . تازه داروهاي ديگه ام هم چند برابر قيمت شده ، حتي ايرانيهاش .. يكي بزرگواري كنه ، مردانگي به خرج بده اين مطلب رو به گوش مسئولين برسونه كه دارو ، از نان شب واجب تره . چرا اين قدر موضوع رو كش ميدند ،چرا فقط حرف ميزنند ، يك مرد عمل پيدا بشه واين مسئله دارو رو حل بكنه .به ولله خدارو خوش نمياد مردم رو ازين بابت اينهمه توي رنج وعذاب گذاشتيد . يعني ؟جان مردم براي شما اينقدر بي ارزش شده ؟ كه داريد دارو رو از يك بيمار دريغ ميكنيد ؟ به اميد ظهور مرد عدل وداد ...