• دوشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92020201459

به جز 4 قلم

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد/ خداحافظی دارو با ارز مرجع

ارز مرجع واردات کلیه کالاها حذف شد/ خداحافظی دارو با ارز مرجع

ارز مرجع واردات کلیه کالاها به جز گندم، جو، ذرت و سویا حذف شد. به این ترتیب ارز مرجع تنها چهار گام دیگر با خداحفظی کامل با تجارت خارجی کشور فاصله دارد.

ارز مرجع واردات کلیه کالاها به جز گندم، جو، ذرت و سویا حذف شد. به این ترتیب ارز مرجع تنها چهار گام دیگر با خداحفظی کامل با تجارت خارجی کشور فاصله دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس تازه ترین اظهارات مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از این پس هیچ یک از کالاهای وارداتی به جز چهار قلم کالای فوق برای واردات ارز مرجع دریافت نخواهند کرد.

در همین زمینه مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت با تایید این خبر به ایسنا گفت: از این پس ارز مرجع فقط به واردات گندم، جو، ذرت و سویا تعلق می‌گیرد و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی به غیر از این چهار قلم کالا بقیه کالاهای اساسی برای واردات ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تایید خبر حذف ارز مرجع واردات برخی کالاها مانند روغن خام و کره اعلام کرد که برخی کالاهای اساسی به وی‍ژه گندم و نهاده‌های دامی ارز مرجع دریافت می‌کنند.

سازمان توسعه تجارت در نیمه دوم سال گذشته کالاهای وارداتی را به 10 اولویت تقسیم کرد که بر این اساس قرار شد اولویت‌های یک و دو برای واردات ارز مرجع و اولویت‌های سه تا 9 نیز ارز مبادله‌ای بگیرند. ثبت سفارش اولویت 10 نیز متوقف شد. اولویت‌های یک و دو شامل اقلام اساسی و دارو بودند.

از جمله کالاهایی که در سال قبل برای واردات ارز مرجع می‌گرفتند می‌توان به اقلامی مانند شکر، برنج، گوشت، نهاده‌های دامی، گندم، جو، ذرت، سویا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی اشاره کرد.

با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که ارز مرجع واردات کلیه کالاها به جز گندم، جو، ذرت و سویا حذف شده است.

این امر در بخشنامه اخیر بانک مرکزی که در 26 فروردین ماه به بانک‌های کشور ابلاغ شده کاملا نمایان است.

متن کامل بخشنامه بانک مرکزی که از سوی اداره نظارت این بانک به 22 بانک ابلاغ شده به شرح زیر است:

"پیرو نامه عمومی شماره 92.12153 مورخ 1392.1.21 خواهشمند است موارد ذیل را به واحد‌های تابعه ابلاغ و برحسن اجرای آن نظارت فرمایند:

1 - با توجه به اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات کالاهای کره، شکر، گوشت قرمز و دام زنده طبق تعرفه‌های پیوست، دارو، مواد اولیه دارویی، شیر خشک و تجهیزات و ملزومات پزشکی در سال 1392 به نرخ مبادله‌ای بوده و ارائه‌ درخواست گواهی ثبت آماری بر مبنای نرخ مزبور (مبادله‌ای) بلامانع خواهد بود.

2 - با توجه به مفاید بند (1)، در رابطه با معرفی نامه‌های صادره از سوی وزارتخانه‌ها صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور تخصیص ارز به نرخ مرجع که کالای آن‌ها تاکنون ترخیص نشده، به ترتیب ذیل اقدام گردد:

الف - چنانچه ارز کالاهای مذکور به نرخ مرجع تامین شده لیکن کد تخصیص ارز دریافت نگردیده و کالا نیز از گمرک ترخیص نشده است ارائه تقاضای صدور گواهی ثبت آماری از سوی بانک‌ها با نرخ مرجع مقدور نبوده ودر این راستا بانک‌ها می‌توانند درخواست مورد بحث را با نرخ مبادله‌ای به اداره نظارت ارز ارسال نمایند تا پس از اخذ کد تخصیص ارز نسبت به ترخیص کالا اقدام گردد.

ب - در صورتی که ارز کالاهای مذکور به نرخ مرجع تامین و کد تخصیص نیز دریافت شده لیکن کالای مربوطه ترخیص نگردیده است در این گونه موارد گواهی ثبت آماری صادره به نرخ مرجع ابطال شده تلقی گردید و بانک‌ها می‌توانند همانند جز الف درخواست مورد بحث را با نرخ مبادله‌ای به اداره نظارت ارز ارسال نمایند تا پس از اخذ کد تخصیص ارز، نسبت به ترخیص کالا اقدام گردد.

ج- در مواردی که کد تخصیص ارز به نرخ مرجع دریافت شده، لیکن ارز مربوطه خریداری نگردیده و کالا نیز ترخیص نشده است در این گونه موارد گواهی ثبت آماری صادره به نرخ مرجع ابطال شده تلقی گردیده و بانک‌ها می توانند نسبت به اخذ کد تخصیص ارز جدید به نرخ مبادله‌ای اقدام نماید.

د - با توجه به تامین ارز کالاهای وارداتی موضوع اجزا (الف) و (ب) به نرخ مرجع از سوی اداره بین المللی بانک مرکزی، بانک‌ها همزمان با ارائه درخواست گواهی ثبت آماری به نرخ مبادله‌ای از طریق سامانه پرتال ارزی می بایست طی نامه موضوع برداشت مابه التفاوت نرخ مرجع تا مبادله‌ای روز صدور گواهی ثبت آماری را از حساب‌های خود نزد بانک مرکزی، به اداره بین‌الملل اعلام ورونوشت آن را برای اداره نظارت ارز ارسال نمایند.

3_ مفاد بند (18) دستورالعمل اجرایی نحوه خرید و فروش ارز به نرخ مبادله‌ای موضوع پیوست نامه عمومی شماره 91.182643 مورخ 1391.07.14 کان لم یکن تلقی گردیده و ارائه درخواست گواهی ثبت آماری براساس مفاد بند مذکور مجاز نمی‌باشد."

بخشنامه جدید ارزی بانک مرکزی

بخشنامه ارزی بانک مرکزی

بخشنامه ارزی بانک مرکزی

بخشنامه ارزی بانک مرکزی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۲۰

تصمیم‌هایی که يك ساعته گرفته می‌شه يك روزه اجرا میشه ولی حذف نمی‌شن چون میلیون ها ایرانی رو به خطر می‌اندازن. پورشه و ماشینهای لوکس اقلام ضروری هستن که باید ارز مرجع صرف این کالاهای لوکس بشن دارو از اقلام زايد؟

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۴۳

برای داروی بچه‌ام هر سه ماه یکبار باید 8میلیون تومان بدم آخه چرا با ملت این‌جوری میکنید؟ با این همه ثروت خدادای چرا باید این حال و روزمون باشه؟ بابا بفهمید من یه پدرم. حیف که سواره از حال پیاده خبر نداره!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۷:۳۶

دعا می کنم هرچه زودتر حال بچه ات خوب بشه. تا برخي به درد شما گرفتار نشن درک نمی‌کنن. خدا لعنت کنه هرکسی رو که به مردم مسلمان و ولایتمدار ایران ظلم می‌کنه و داره از نردبان دین به نفع خودش بالا می‌ره. رهبر عزیزم به داد این مردم برس.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۴۳

منتظر گرانی سرسام آور هستیم ارز مملکن کجاست؟ واردات ممنوع بشه مساوی فقر مردم بر اثر گرانی تولیدات داخلی.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۷:۲۳

خدا به داد ملت برسه.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۲۲:۱۷

خیلی خوب شد جلوی رانتخوری ارز گرفته می شود چون این ارز عملاً به دست مردم نمی رسد. نکته دیگر این که اکثر کالاهایی که با ارز مرجع وارد می شدند اسراف در مصرف انها مشهود بود. مثلاً همین دارو نان و شکر و روغن. همچنین شاهد قاچاق گسترده دارو و سایر محصولات موادغذایی به خارج کشور بودیم به علت قیمت مصنوعی پایین.