دانشمندان موفق به طراحی نوعی لحیم مبتنی بر طلا شدند که با آن میتوان بافتها را در نواحی مانند رودهها به صورت محکمتر و مطمئنتر جوش زد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیستم لحیمکاری روده، از یک لیزر برای گرمادادن دقیق به بافت در لبههای زخم استفاده میکند.
این امر موجب میشود ساختار ماتریس خارج سلولی بافت موردنظر، تغییر کند و دو لبه امکان جوشخوردن پیدا کنند.
انجام این فرایند و همچنین التیام مهر و موم حاصل آن سریعتر است و جای بخیه کمتری را در مقایسه با بخیه معمولی بر جا میگذارد؛ با این حال، مهر و مومهای تشکیلشده محکم و قوی نیستند.
این موضوع در ارگانهایی مانند روده مشکلآفرین است، زیرا بازشدن مهر و موم و تراوش محتویات رودهها به بیرون، منجر به بروز عفونت مرگبار خواهد شد.
به منظور محکمترکردن این مهر و مومها، تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا به رهبری کاوشال رجه، مادهای به نام «نانوکامپوزیت پلیپپتیدی plasmonic» را ابداع کردهاند.
این ماده مانند لحیم به لبههای زخم اعمال میشود و حاوی نانومیلههای میکروسکوپی طلا است که به صورت تقابلی با پلیپپتیدیهای الاستینمانند (زنجیرههای آمینواسیدها) مرتبط است.
هنگامی که این ترکیب در معرض نور لیزری مادونقرمز نزدیک قرار میگیرد، با بافت مهر و موم میشود و کیفیت ارتجاعی را به خود میگیرد.
در آزمایشات انجامشده، نانوکامپوزیت جدید به گسستهای موجود در رودههای کوچک خوکها اعمال شد.
هنگامی که لحیمها کامل شدند، محکم و ضدآب بودند و با بافت طبیعی منعطف شدند. این لحیمها همچنین مانع از خارجشدن مایع حامل باکتری از روده شدند.
بسته به کاربردمورد نظر این نانوکامپوزیت، میتوان مشخصه آن (مانند ارتجاعپذیری) را با تغییر تراکم نانومیلههای طلا تنظیم کرد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله ACS Nano انتشار یافت.
انتهای پیام
نظرات