• دوشنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92020201235
  • خبرنگار : 71451

تاسیس سپاه؛اثبات آینده‌نگری حضرت امام خمینی (ره)

تاسیس سپاه؛اثبات آینده‌نگری حضرت امام خمینی (ره)

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هدف تثبیت دستاوردهای انقلاب اسلامی تأسیس شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هدف تثبیت دستاوردهای انقلاب اسلامی تأسیس شد.

به گزارش خبرنگار سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز دوم اردیبهشت‌ماه سال 1358 به فرمان حضرت امام خمینی (ره) تأسیس شد. سپاه که برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی پا به عرصه گذاشته بود با حضور در صحنه‌های مقابله با ضدانقلاب و گروهک‌های معاند، آینده‌نگری حضرت امام را بیش از پیش ثابت کرد.

سپاه در حالی که همچنان به همراه ارتش، ژاندارمری و نیروهای مردمی مشغول مقابله با گروهک‌های ضدانقلاب بود،رژیم بعثی عراق در روز 31 شهریورماه سال 1359 جنگ همه‌جانبه‌ای را علیه مردم ایران آغاز کرد و سپاه با توجه به رسالت انقلابی خود، در کنار ارتش، ژاندارمری و ستاد جنگ‌های نامنظم وظیفه‌ خطیر دیگری را بر عهده گرفت.

سردار ابوالفضل مسجدی مسئول روایت‌گری و زیارت‌گاه‌های کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره نقش سپاه در مقاطع مختلف انقلاب به خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه ایسنا می‌گوید: این نهاد توسط جوانان انقلابی‌ای که هر یک در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نقش داشتند شکل گرفت و در طول فعالیت‌های خود تاکنون بسیار تأثیرگذار عمل کرده است.

سپاه در اوایل شکل‌گیری‌، بسیاری از توطئه‌هایی را که علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی طرح‌ریزی و اجرا می‌شد سرکوب کرد و فعالیت‌ بسیاری از گروهگ‌های ضدانقلاب از جمله کومله، دموکرات و منافقین را با مشکل مواجه ساخت تا از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع کند.

دشمنان جمهوری اسلامی ایران که متوجه شدند با حضور نیرویی همچون سپاه، نمی‌توانند در داخل به توطئه‌های خود ادامه دهند، تصمیم گرفتند جنگ تحمیلی را علیه ایران آغاز کنند. به دنبال آغاز جنگ تحمیلی،سپاه بسیار فعالانه در صحنه نبرد حضور یافت و براساس تکلیفی که احساس می‌کرد توانست در کنار دیگر نیروها مانند ارتش، ژاندارمری، ستاد جنگ‌های نامنظم و... جنگ را اداره کند.

پس از پیروزی ایران در دفاع مقدس، سپاه که به اخلاق حسنه، خدمتگذاری،‌ وفادارای به انقلاب اسلامی و ولایت‌مداری شهره است، در هر جا و هر دوره‌ای که نیاز به حضور در صحنه بود، حضور یافت تا برای سربلندی و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش کند.

همچنین سردار مجتبی عسکری، مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران در این باره به خبرنگار ایسنا می‌گوید: سپاه در طول بیش از سه دهه فعالیت خود نقش بی‌بدیلی را بر عهده داشته است.‌ نقش سپاه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بسیار بارز و چشم‌گیر است چرا که در آن دوران سیستمی که براساس نظام شاهنشاهی اداره می‌شد دگرگون شده بود. از طرفی، مردم نیازمند برقراری امنیت،‌آرامش،آسایش و نظم بودند. بنابراین در نبود سازمان امنیت یا اطلاعات، سپاه در کنار سایر نهادها نقش اساسی‌ای ایفا کرد تا مبادا سازمان‌های خراب‌کار و ضدانقلاب علیه نظم و امنیت انقلاب توطئه کنند.

وقتی آمریکا و امپریالیسم جهانی با حمایت از گروهک‌ کومله و دموکرات علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به نتیجه‌ای نرسیدند، متوجه شدند که با حضور فرماندهان شجاع و دلیری همچون همت، خرازی،بروجردی، حاج احمد متوسلیان و... نمی‌توانند کاری از پیش ببرند بنابراین از عراق حمایت کردند تا به جمهوری اسلامی ایران حمله نظامی کند.

بنابراین متوجه‌ می‌شویم که نقش سپاه پاسداران چه‌قدر مهم و در خور توجه است. با آغاز جنگ تحمیلی سپاه هم مانند دیگر نیروهای مسلح ایران درگیر جنگ شد اما به دلیل سیاست‌های بنی‌صدر خائن که مانع از وحدت سپاه و ارتش می‌شد سپاه با مشکلاتی در اوایل جنگ تحمیلی مواجه شد اما همین که بنی‌صدر از کشور گریخت وحدت نیروهای ارتش و سپاه،فرماندهی و مدیریت واحد جنگ را رقم زد و پیروزی‌های ما در عملیات‌های «الی بیت‌المقدس» و دیگر عملیات‌ها را رقم زد.

پس از پایان جنگ تحمیلی نیز سپاه برای ساماندهی امور عمرانی، سازندگی‌ و فرهنگی به یاری دولت شتافت و درگیری بازسازی زیرساخت‌های کشور شد.هم‌اکنون هم علاوه بر فعالیت‌ بسیار چشمگیر در حوزه امنیت دفاعی کشور، در بعد فرهنگی و حمایت از سازمان‌ بسیج توانسته است بزرگترین عملیات فرهنگی کشور یعنی اردوهای راهیان نور را مدیریت کند و در مسائل فرهنگی هم حضور داشته باشد.

سردار حسن استوارآذر – مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس آذربایجان‌شرقی نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا می‌گوید: سپاه میراث گران‌بهای امام خمینی (ره) و نیرویی کارآمد در تمامی ابعاد اقتصادی،‌ فرهنگی،‌سیاسی و به ویژه بعد نظامی کشور به حساب می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha