رییس جمعیت هلالاحمر ایران در دیدار با رییس فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر با بیان اینکه هماهنگی در زمینه مسئله سوریه مناسب نیست، گفت: دولت ژاپن تصمیم جدی برای همکاری با ایران در زمینه پیشگیری از حوادث و امدادرسانی دارد.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ابوالحسن فقیه عصر امروز در حاشیه دیدار با کونوئه، رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر با بیان اینکه این فرد در راستای شرکت در اجلاس منا به ایران سفر کرده است، گفت: در دیداری که با رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر داشتهایم، در مورد چالشهای اصلی فدراسیون، همکاریهای بیشتر فی ما بین این دو جمعیت، بحران سوریه و جذب و نگهداری جوانان و داوطلبان صحبت شد.
وی با بیان اینکه کنوئه همزمان ریاست صلیب سرخ ژاپن را نیز بر عهده دارد، گفت: در این مورد نیز در زمینه همکاریهای دوجانبه فی مابین جمعیت هلالاحمر ایران و صلیب سرخ ژاپن صحبتهایی عنوان شد که کنوئه از هیات ایرانی برای بازدید از ژاپن دعوت کردند.
وی با بیان اینکه در مورد بحران در سوریه نیز مسائلی فی ما بین مطرح شد، گفت: به نظر میرسد در مسئله سوریه، هماهنگی فی ما بین فدراسیون و جمعیتهای ملی مناسب نیست و در این زمینه هر کسی ساز خود را میزند که نیازمند آن هستیم در زمینه مسئله بحران سوریه در ابتدا اقدام به ایجاد هماهنگی میان جمعیتهای ملی کرده و پس از آن به سراغ دولتها رویم.
همچنین کنوئه نیز در حاشیه این دیدار با بیان اینکه ایران و ژاپن هر دو به عنوان کشورهای حادثهخیز مخصوصا در زمینه زلزله، تجارب زیادی دارند، گفت: به نظر میرسد برای تقویت همکاریهای دوجانبه و افزایش سرعت پاسخگویی در برابر زلزله، روابط این دو جمعیت افزایش یابد.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز همکاریهای اولیهای میان این دو جمعیت (ایران و ژاپن) صورت گرفته بود، گفت: اما این همکاریها جزئی و محدود بود و امروزه نیازمند آن هستیم که این همکاریها افزایش یابد.
هلالاحمر ایران یکی از قویترینهای دنیا است
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر ارزیابی عملکرد هلالاحمر ایران به عنوان رییس فدراسیون، گفت: بر اساس مشاهدات و اطلاعات بینالمللی، هلالاحمر ایران یکی از قویترین جمعیتهای دنیا است که ظرفیت و توانایی زیادی در پاسخگویی به حوادث دارد.
رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر با بیان اینکه ساختار هلالاحمر ایران در داخل کشور بسیار قوی است، گفت: جمعیت هلالاحمر ایران از حمایتهای زیاد جوانان و جامعه برخوردار است و همچنین توانایی زیادی در تولید و توزیع اقلامی همچون چادر دارد.
کونوئه با بیان اینکه هلالاحمر ایران کمکرسانی بسیار موثری در زمینه بهداشت و درمان دارد، گفت: هلالاحمر ایران یکی از توسعهیافتهترین و قویترین جمعیتهای دنیا است که میتواند خدمات و کمکهای بیشتری را ارائه کند.
وی در مورد بحران بحرین نیز با بیان اینکه چالشهای بشردوستانه که همه دنیا با آن مواجه هستند، بسیار وسیعتر است، گفت: باید به علل و اسباب بحرانها توجه شود و برای رفع آن نیز به این بحرانها توجه کنیم.
رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر با بیان اینکه تلاش داریم با تقویت اقدامات خود و همچنین موثر کردن کمکرسانی به مردم کمک کنیم، گفت: سه اصل اساسی در جمعیت وجود دارد که باید توسط همه طرفین محترم شمرده شود که باید عنوان کنم که اگر انسانیت، بیطرفی و بیغرضی در هنگام ارائه کمکها وجود نداشته باشد، کمکها انجام نمیشود.
کونوئه همچنین در مورد پاسخگویی سریع ایران به حوادث و سوانح داخلی و بینالمللی، گفت که هلالاحمر ایران تقریبا رکوردار جهانی را دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات در ثبت اطلاعات آن است که در هر حادثه ملی، استمداد کمک نمیشود، گفت: بسیاری از حوادث در سطح داخلی و ملی است که به سرعت به آن پاسخ داده میشود.
رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برخی حوادث و سوانح جذابیت زیادی برای مردم و رسانهها دارند، گفت: برخی از اتفاقات نیز همچون قحطی و خشکسالی مداوم مورد علاقه رسانهها نیستند، اما آن چیزی که بسیار حائز اهمیت است، بحث بازسازی و توانبخشی در حوادث و امدادهای اضطراری است؛ به گونهای که باید تقویت آموزش جوامع محلی و مردمی مورد توجه قرار گیرد، چرا که باعث کاهش خطرات در حوادث میشود.
به گفته کونوئه، توجه به ظرفیت و تقویت آموزش مردمی بسیار حائز اهمیت است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات صورت گرفته دولت ژاپن پس از سونامی، گفت: ژاپن به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل، توقع زلزله را داشت، اما ما توقع سونامی در این مقیاس را نداشتیم؛ به گونهای که ارتفاع برخی امواج تا 45 متر نیز میرسید و موجب تخریب بسیاری شد.
رییس فدراسیون صلیب سرخ و هلالاحمر با بیان اینکه در زمینه بازسازی تخریبهای پس از سونامی، با چالشها و پیچیدگیهای زیادی روبرو هستیم، منطقه بسیار صاف است و امکان جلوگیری از سونامیهای قوی وجود ندارد. همچنین بحث جابجایی مردم نیز مورد توجه قرار گرفت و حتی سیاستهای تشویقی نیز در دستور کار قرار گرفت، اما مردم علاقهای برای جابجا شدن ندارند.
کونوئه با بیان اینکه از لحاظ فنی، انجام اقدامات تاخیری در سونامی نیز بسیار سخت است، گفت: با این حال بازسازی مناطقی که از سونامی دچار سانحه شدهاند، به کندی صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات