• شنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 92013112185
  • خبرنگار : 99999

دستگیری مظنون دوم انفجارهای ماراتن بوستون/حال متهم وخیم است

دستگیری مظنون دوم انفجارهای ماراتن بوستون/حال متهم وخیم است

پلیس آمریکا اعلام کرد، جوهر سارنایف، مظنون دوم بمب‌گذاری بوستون دستگیر شده است اما وی در شرایط بد جسمانی به سر می‌برد و در بیمارستان بستری است.

پلیس آمریکا اعلام کرد، جوهر سارنایف، مظنون دوم بمب‌گذاری بوستون دستگیر شده است اما وی در شرایط بد جسمانی به سر می‌برد و در بیمارستان بستری است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ماموران امنیتی عصر روز جمعه به وقت محلی خانه‌ای را در شهر واترتاون ایالت ماساچوست محاصره کردند که مظنون دوم در قایقی در حیاط این خانه پناه گرفته بود.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی در سخنانی در کاخ سفید، از تلاش‌های نیروهای امنیتی برای دستگیری مظنون تشکر کرد و گفت، تحقیقات همچنان در این زمینه ادامه خواهد داشت.

باراک اوباما در سخنانش تاکید کرد که آمریکا کشوری با تنوع نژادی زیاد است و گفت نباید با عجله درباره ملیت‌های مختلف تصمیم‌گیری کرد.

بوستون

باراک اوباما دقایقی پس از دستگیری، در کاخ سفید با خبرنگاران صحبت کرد.

پیش از دستگیری مظنون، صدای تیراندازی و پرتاب نارنجک‌های صدادار در محل شنیده شده بود. گزارش‌های اولیه حاکیست که مظنون زخمی شده و با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده است.

پلیس بوستون در پی دستگیری سارنایف در حساب کاربری توییتر نوشت که "عدالت پیروز شده است."

پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) هدایت عملیات را برعهده داشت.

از زمان انتشار خبر دستگیری مظنون، اهالی بوستون به جشن و شادی پرداختند. مردم محل بعد از شنیدن خبر دستگیری مظنون شادی کردند.

جوهر سارنایف که ۱۹ سال دارد طی شب گذشته به وقت محلی با پلیس درگیر شد بود، اما توانست از محل فرار کند. برادرش، تیمورلنگ سارنایف، ۲۶ ساله، در آن درگیری کشته شد. در آن واقعه، یک پلیس کشته و تعدادی پلیس زخمی شدند. پلیس می‌گوید این دو برادر که اصالتا اهل چچن هستند، مسئول بمب‌گذاری در ماراتن هستند.

طی ساعاتی که ممنوعیت تردد در واترتاون و شهرهای اطراف برقرار بود، نیروهای امنیتی به خانه‌ها در ۲۰ کوچه سر زده و آن‌ها را جستجو کرده‌اند.

واکنش خانواده

تعدادی از اعضای خانواده این دو برادر، در مصاحبه‌های جداگانه، اعلام کرده‌اند که آن‌ها بی‌گناه هستند. آن‌ها می‌گویند پلیس آمریکا تلاش دارد این حمله را به آن‌ها نسبت دهد.

بوستون

انزور سارنایف، پدر دو مظنون که در روسیه به سر می‌برد، گفت پسرش نمی‌توانسته دست به کشتار بزند. وی پسرش تیمورلنگ را «یک فرشته واقعی» توصیف کرد. عمه و مادر این دو برادر نیز عقیده دارند که اتهام پلیس آمریکا بی‌پایه و اساس است. عموی آن‌ها پیش‌تر، از جوهر سارنایف که همچنان فراری بود، خواست که خود را به پلیس معرفی کرده و از اعضای خانواده‌های بازماندگان تقاضای عفو کند. وی گفت این دو برادر با اعمال خود به وجهه چچن‌ها لطمه زده‌اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی ان.بی.سی، این دو مظنون، برادرانی هستند که تبار چچنی دارند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز اصلیت این دو را به ناحیه‌ای روسی و نزدیک به چچن نسبت می‌دهد. نیویورک تایمز می‌گوید مقامات معتقدند هر دو مظنون چچنی هستند.

طبق این گزارش، جوهر 19 ساله متولد قرقیزستان است و گواهینامه رانندگی ماساچوست را دارد. به گفته ماموران امنیتی، برادر وی تیمورلنگ سارنایف 26 ساله و متولد روسیه است و خانواده آن‌ها بین سال‌های 2002 تا 2003 وارد آمریکا شده‌اند. تیمورلنگ در سال 2007 تابعیت دائمی آمریکا را گرفته است.

طبق گزارش رسانه‌ها خانواده این متهمان از چچن به قرقیزستان رفته بودند و سرانجام توانستند 10 سال پیش به آمریکا مهاجرت کنند.

هنوز انگیزه احتمالی این برادران مشخص نشده است.

تیمورلنگ سارنایف که کشته شده است، در رشته مهندسی تحصیل کرده بود و در سال 2004 توانست در رشته بوکس «دستکش طلایی» دریافت کند. وی دارای همسر و فرزند کوچکی بود. طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو سال پیش اف.بی.آی به درخواست دولت روسیه از وی بازجویی کرده بود اما به مسئله مشکوکی برخورد نکرد.

همکلاسی‌های سابق جوهر سارنایف 19 ساله نیز از او به عنوان فردی «باهوش و باشخصیت» یاد می‌کنند. این مظنون در صفحه اینترنتی حامیان استقلال چچن عضو بوده است. او حتی پس از بمب‌گذاری‌های ماراتن در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «من فردی بیخیال هستم.»

پدر برادران سارنایف‌ نیز در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک تایمز گفت که پسر بزرگش نتوانسته بود که تابعیت آمریکا را بگیرد چون پیشتر در یک درگیری نقش داشته بود و پس از آن سال گذشته وی به روسیه سفر کرد تا پاسپورت خود را تمدید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۹:۱۱

عدالت پيروز شد.

avatar
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۷

ايول جوهر، دمت گرم بابا ايول داري!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۲:۳۷

داستان اینطور است: سلولهای جذب جوانان و وهابی کردنشان در تمام دنیا زیر نظر عربستان و قطر فعالند. این سلولها پس از جذب سفرهای چندماهه آموزشی برای این افراد ترتیب میدهند و سپس در حالت ذخیره به کشور خودشان برمی‌گردانند. اطلاعات این افراد به مقامات بالاتر فرستاده می‌شود که اطلاعات موردنظر به استخبازات عربستان یا... می‌رود. رابطه نزدیکی بین نومحافظه‌کاران امريکایی و این سرویسها برقرار است و در صورت نیاز بصورت کنتراتی این سرویسها آدم می‌فرستند و می‌فروشند و عملیات می‌کنند و معمولا هم این افراد جزء هستند که همیشه در پایان عملیات نابود میشوند و همه چیز بحالت عادی برمی‌گردد.