زلزلهای به بزرگی 5.2 ریشتر حوالی ساعت 15 امروز پنجشنبه شهر «تسوج» استان آذربایجان شرقی را لرزاند.
به گزارش سرویس «حوادث» ایسنا، زلزله تسوج که هشت ماه پس از زلزله 6.2 ریشتری ورزقان و اهر، استان آذربایجان شرقی را لرزاند، به گفته رییس سازمان و امداد نجات، خسارت چندانی نداشته است.
خلیل ساعی، مدیرکل بحران استان آذربایجان شرقی دقایقی پس از وقوع زلزله در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر وارد شدن خسارت ناشی از این زلزله به ما مخابره نشده است.
وی همچنین اظهار کرد: با فرماندار شهر تسوج در ارتباط بودهام و مدیریت بحران این شهر در آمادگی کامل است.
به گفته مدیرکل بحران استان آذربایجان شرقی، زلزله 5.2 ریشتری تسوج در شهرستانهای تبریز، آذرشهر، عجبشیر، مراغه، بناب و مرند نیز احساس شده است.
انتقال دو مجروح زلزله تسوج به مراکز درمانی
دکتر محمد تقی طالبیان رییس اورژانس کشور نیز در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در پی اعلام وقوع زلزله در شهرستان تسوج، نیروهای اورژانس به محل اعزام شده و اقدامات خود به منظور امدادرسانی به حادثهدیدگان را در دستور کار خود قرار دادند.
وی با بیان اینکه تا به این لحظه دو تن در روستاهای توابع تسوج مصدوم شدهاند، گفت: این دو نفر را تکنیسینهای اورژانس را به مراکز درمانی انتقال دادهاند.
طالبیان همچنین در خصوص میزان خسارات ناشی از این زلزله، اظهار کرد: بر اساس گزارشاتی که از سوی عوامل اورژانس مخابره شده، خسارات ناشی از زلزله عمدتا در حد ترک خوردن دیوار برخی از منازل بوده است.
همچنین حبیب حسینقلیزاده، مدیر روابط عمومی اورژانس استان آذربایجان شرقی درباره آخرین وضعیت مصدومان این زلزله به خبرنگار ایسنا گفت: در جریان این زلزله، دو تن مصدوم و به درمانگاه تسوج منتقل شدهاند.
وی ادامه داد: این دو فرد یکی به علت شکستن شیشه و دیگری به دلیل سقوط از پله هنگام فرار دچار آسیبدیدگی سطحی شدهاند و خوشبختانه وضعیت جسمانی آنان وخیم نیست.
حسینقلیزاده وضعیت شهروندان آذربایجان شرقی و ساکنان مناطق زلزلهزده را مساعد ارزیابی کرد.
اعزام 50 امدادگر هلال احمر با بالگرد به تسوج / ترکخوردگی منازل 2 روستا
مجروحیت 4 تن در زلزله
محمود مظفر رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از اعزام 50 امدادگر و یک فروند بالگرد به منطقه زلزلهزده تسوج خبر داد.
محمود مظفر در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح اقدامات صورت گرفته از سوی امدادگران جمعیت هلال احمر در پی زلزله 5.2 ریشتری تسوج تبریز، گفت: بلافاصله پس از اعلام وقوع زمین لرزه، شش تیم امدادی شامل 50 امدادگر به همراه 10 خودروی عملیاتی برای ارزیابی محل به منطقه اعزام شدند.
وی با بیان اینکه یک فروند بالگرد نیز برای بررسی هوایی منطقه به محل اعزام شد، گفت: امدادگران 14 روستا و شهر تسوج را مورد ارزیابی قرار دادند که بر اساس اعلام اولیه، شهر تسوج بدون صدمات و خسارات جانی و مالی برآورد شده است.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه در این زمین لرزه دو تن مصدوم شدهاند، گفت: ارزیابیهای امدادگران همچنان ادامه دارد.
مظفر با بیان اینکه در دو روستای «امستجان» با 118 خانوار و روستای «انگشتجان» با 53 خانوار ، چند واحد مسکونی ترک خوردگی اعلام شده است، گفت: بر اساس گزارشهای اولیه، حداکثر درصد این ترک خوردگیها 30 درصد تخمین زده شده است و دو مصدوم این زمین لرزه نیز در این دو روستا بودهاند.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه 17 روستا متعلق به سلماس و 13 روستا در منطقه تسوج مورد ارزیابی قرار گرفته است، گفت: این زمین لرزه چهار مصدوم بر جای گذاشت که دو تن به صورت سرپایی و مابقی برای درمان به مراکز درمانی منتقل شدند.
همچنین با گذشت یک ساعت از زلزله تسوج، وقوع بیش از 16 پسلرزه در این منطقه در سایت ژئوفیزیک ثبت شده است که بزرگترین آن با قدرت 4.1 ریشتر در ساعت 15:14 رخ داده بود.
به گزارش ایسنا، شبکه های لرزه نگاری مرکز لرزهنگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت 15 و 9 دقیقه و 37 ثانیه رخداد زلزله را در عمق هشت کیلومتری از سطح زمین ثبت کردند.
مختصات کانون این زلزله، در 38.32 درجه عرض شمالی و 45.36 درجه طول شرقی گزارش شده است.
انتهای پیام
نظرات