• دوشنبه / ۲۶ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92012609574
  • خبرنگار : 90089

مناظره زیباکلام، عباس سلیمی‌نمین و عبدالرضا داوری در دانشگاه تهران/3/

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه نشست انتخاباتی عباسی سلیمی نمین،‌صادق زیباکلام و عبدالرضا داوری،عنوان شد: آن چه مسلم است دولت‌های هاشمی،‌خاتمی و احمدی‌نژاد بر غنی‌سازی ایران متفق‌القول هستند و هیچ یک به خواسته‌های غرب تن ندادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه نشست انتخاباتی عباسی سلیمی نمین،‌صادق زیباکلام و عبدالرضا داوری،عنوان شد: آن چه مسلم است دولت‌های هاشمی،‌خاتمی و احمدی‌نژاد بر غنی‌سازی ایران متفق‌القول هستند و هیچ یک به خواسته‌های غرب تن ندادند.

در ادامه زیبا کلام گفت: ما همچنان معقتدیم که آقای هاشمی در انتخابات 92 شرکت نخواهد کرد با بررسی هشت سال ریاست جمهوری آقای هاشمی و اعتقادات ایشان که اصول گرایان با بسیاری از آنها مخالف هستند، می‌توان درک کرد که چرا هاشمی در انتخابات 92 شرکت نخواهد کرد.

زیبا کلام افزود: اعتقاد بنیادین هاشمی درباره خوب و یا بد بودن تضادهای موجود در جمهوری اسلامی با اعتقادات اصولگرایان جور در نمی‌آید. بین هاشمی و جریان اصول‌گرا در حوزه‌های اقتصادی،‌سیاست خارجی و بسیاری از مسائل داخلی تضاد وجود دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: هاشمی با تمام وجود معتقد به اقتصاد آزاد آدام اسمیت است، الگوی اقتصاد ایرانی اسلامی یا اسلامی ایرانی یا اقتصاد مقاومتی هیچ یک مدینه فاضله هاشمی نیست، مدل توسعه اقتصادی هاشمی در کشورهای برزیل، آژانتین، مالزی، سنگاپور، جواب داده است، برزیل که روزگاری بیست ویکمین اقتصاد جهان بود به اقتصاد هفتم جهان ارتقاء یافته است ترکیه نیز بیش از 120 میلیون دلار صادرات دارد، هاشمی در پی اجرایی کردن چنین مدل اقتصادی است،‌اقتصادی که مورد انتقاد اصولگرایان است.

وی تاکید کرد: هاشمی اگر بتواند کلنگ بر می‌دارد و اقتصاد فاسد ایران را نابود می‌کند.

زیباکلام با اشاره به اندیشه هاشمی رفسنجانی در عرصه سیاست خارجی گفت: هاشمی در عرصه سیاسی خارجی معتقد به ستیزه‌گری همیشگی با آمریکا نیست. وی ایران را برای همیشه پرچم‌دار مردم مستقل دنیا نمی‌داند، وی در دهه 1990 و در جریان مک‌فارلین تصمیم به مذاکره با آمریکا گرفت، ولی امروز قدرت هاشمی به مراتب کمتر از دهه 60 و 70 است ،بنا براین دلایل ایشان در انتخابات 92 شرکت نخواهد کرد.

وی خطاب به سلیمی نمین پرسید شما با کدام استدلال می‌گوید که هاشمی دو سه سال است مخفیانه برای حضور در انتخابات تلاش می‌کند.

در ادامه عبدالرضا داوری نماینده دولت در این نشست گفت: برخلاف آقای زیباکلام بخشی مهمی از اصولگرایان گفتمان هاشمی را قبول دارند و فقط ایثارگران با ایشان همراه نیستند.

وی افزود: آقایان قالیباف و ولایتی در ائتلاف 1+2 و همه افراد حاضر در ائتلاف پنج‌گانه گفتمان هاشمی را قبول دارند.

وی با تاکید بر این‌که هاشمی بنا بر همان دلایلی که در سال 84 در انتخابات شرکت کرد، در انتخابات 92 نیز حضور خواهد یافت گفت: هاشمی توسعه بازارگرایانه را قبول دارد، در حالی که الگوی اقتصاد آزاد موجب از پا درآمدن 80 کشور جهان شد هر چند که برزیل و ترکیه و کشورهای دیگری براساس این الگو موفق شدند.

وی افزود: کم کردن نقش ولی فقیه و تقویت جایگاه رییس جمهور از دیگر اعتقادات هاشمی است به اعتقاد ایشان رییس جمهور باید فردی متشخص باشد که در برابر رهبری نظرات خود را دنبال کند.

وی افزود: هیچ کس از این چنین ویژگی جز هاشمی رفسنجانی برخوردار نیست. با بررسی بازگشت پسر هاشمی و رفتن دختر و پسر ایشان به زندان و کلا بررسی مجموعه دیدارها و با مقایسه گفتارهای هاشمی از مهرماه سال 83 تا مهر 84 نشان می‌دهد، رفتار هاشمی فراز و فرودهای زیادی دارد. البته مجموعه گفتارهای هاشمی در سال 91 و مقایسه آن با سال 84 نیز در این موضوع صحه می گذارد.

داوری تصریح کرد: هاشمی معتقد است در دوره احمدی‌نژاد در توسعه کشور اختلال به وجود آمد.

این حامی دولت در عین حال گفت: البته احتمال دارد هاشمی در این سن ترجیح دهد در پشت صحنه انتخابات عمل کند.

عباس سلیمی نمین نماینده جریان اصول‌گرا در این نشست گفت: هاشمی برای موفق شدن در انتخابات دقیقه 90 وارد انتخابات نمی‌شود، همانطور احزاب سیاسی برای حضور در انتخابات از دو سال قبل فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند هاشمی نیز مثل آنان از دو سال قبل برای شرکت در انتخابات برنامه‌ریزی کرده است.

وی افزود: اگر هاشمی بخواهد بیاید، آمدنش نباید به صورتی باشد که شکستی بر شکست‌های گذشته‌اش بیافزاید، بنابراین باید ارتباطات داخلی و بین‌المللی خود را تقویت کندکه در حال انجام این کارها است.

وی افزود: وقتی صحبت از احتمال آمدن می‌شود یعنی تلاش برای‌ آمدن.

وی در بخش دیگری از سخنانش دعوای احمدی‌نژاد و هاشمی را ظاهری دانست و افزود: هاشمی و دولت احمدی‌نژاد مسئله چندانی با هم ندارند، جریان هاشمی و دولت در پی خارج کردن جامعه از تعقل وایجاد نوعی شور انتخاباتی هستند تا بر انتخابات سوار شوند.

وی با اشاره به بخش‌های از سخنان زیباکلام گفت: هاشمی بحث ارتباط با آمریکا در زمان امام را رد کرده است، ولی خوشبختانه آقای زیباکلام بر این موضوع صحه گذاشت، هاشمی تاکنون نگفته است برخلاف قانون اساسی عمل کرده است قانون اساسی وجود جنگ و صلح و ارتباط با آمریکا را مشخص کرده است و هاشمی با قلم خود تاکنون این قانون را نفی نکرده است.

وی تاکید کرد: رهبری در این باره تصمیم‌گیری کرده‌اند و هاشمی نیز خلاف قانون اساسی عمل نکرده است، ولی آقای زیباکلام این موضوع را نفی کرد.

وی با بیان این که فردمحوری جزء ویژگی‌های شخصیتی هاشمی است، گفت: تبعیت از الگوهای نظام‌ سرمایه‌داری از دیگر ویژگی‌های هاشمی است.

وی افزود: الگوی ترکیه در عرصه اقتصاد چندان هم موفق نبوده است با بررسی وضعیت کشور برزیل در حالی که از مدل جهانی طبعیت کرد، مشخص می‌کند که نسل‌های زیادی در این کشور باید کار کنند تا این کشور بتواند سود بسیار هنگفت وام بانک جهانی را بازپرداخت کند.

سلیمی نمین تصریح کرد: برخی غرب را قدرتی تعیین‌کننده در ایران می‌دانند.

وی در عین حال طرح ارتباط با آمریکا توسط دولتمردان احمدی‌نژاد را بالاترین ضعف این دولت دانست و افزود: در حالی که آمریکا رابطه خود را با ایران را قطع کرد دنبال کردن برقراری رابطه با آمریکا توسط دولتمردان فعلی یک نقطه ضعف است.

زیباکلام در ادامه این نشست در پاسخ به این پرسش که چرا هاشمی در دوران ریاست جمهوری‌اش نتوانست الگوی اقتصاد آزاد را به درستی پیاده کند؟ گفت: نیروها و جریان‌های سیاسی اجازه ندادند، هاشمی رفرم اقتصادی اجرا کند، همچنان که اصلاح‌طلبان نیز هشت سال بعد در برابر هاشمی قرار گرفتند همین روند در انتخابات 92 به بعد نیز اجرا خواهد شد.

در ادامه عباس سلیمی نمین با اشاره به مباحث مطرح شده در حوزه فناوری‌هسته‌یی گفت: آنچه مسلم است دولت‌های هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد بر غنی‌سازی توسط ایران متفق‌القول هستند و هیچ یک به خواسته‌های غرب تن ندادند البته دعواهایی برای شیوه تحقق این هدف وجود داشت، ولی اختلافات عمیقی در این حوزه بین این سه دولت مشاهده نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا رفتن به سمت انرژی هسته‌یی به نفع منافع ملی است گفت: این مسئله موضوع خوبی است که در جلسه جداگانه به تفسیر مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده جریان اصولگرا متذکر کرد: از وقتی که احمدی‌نژاد فکرش به سمت بقای در قدرت متمرکز شد، مدیریت مسئله هسته‌یی تحت‌الشعاع قرار گرفت.

وی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور گفت: به اعتقاد کارشناسان تحریم‌ها حداکثر 30 درصد بر مسائل اقتصادی اثرگذار بوده است، بی‌توجهی دولت به مسائل اساسی اقتصاد چالش امروز کشور است.

عبدالرضا داوری در ادامه این نشست گفت: در دولت احمدی‌نژاد به صورت خاص مجموعه‌ای از شبکه‌ رسانه‌ای به تصویری‌سازی از دولت پرداخته است.

وی با انتقاد از بخشی از سخنان سلیمی نمین گفت: توقع نداشتم آقای سلیمی نمین بگوید آقای احمدی‌نژاد در پی ارتباط با آمریکا و رها کردن اداره کشور است تصور رسانه‌ها بر همین اساس شکل گرفته است.

وی با ارائه آماری گفت: در سال 91، 48 درصد از درآمدهای نفتی محقق شد که ارز آن وارد کشور نشد. داستان تحریم ها در سینه ماست، ولی نمی‌توانیم آن را بیان کنیم.

وی تصریح کرد: جریان‌های سیاسی اجازه ندادند برنامه‌های اقتصادی دولت پیش برود. در حالی که احمدی‌نژاد متهم به تلاش برای برقراری رابطه با آمریکا می‌شود، در شهریورماه گذشته احمدی نژاد جلوی برخی افراد که برای مذاکره با آمریکا تلاش می‌کردند، ایستاد و اصلا احمدی‌نژاد هشت سال است که چوب این اعتقادش را می خورد.برخی زیر شعار استکبارستیزی با انگلستان و آمریکا فالوده خوردندو فرزندان و خانواده‌هایشان را برای تحصیل و زندگی به انگلستان فرستادند در دوره احمدی‌نژاد برخی از قراردادهای انگلیسی و آمریکایی متوقف شد.

وی با اشاره به جریان دانشگاه آزاد و برکناری جاسبی از ریاست این دانشگاه گفت:شما چه می دانید چه نامه‌های به چه جاهایی نوشته شد که جاسبی به زیر آید، اما از جاهایی مسیر بسته شد این را بدانید که اگر پیگیری‌های احمدی‌نژاد نبود جاسبی با چند مصاحبه‌ی زاکانی و برخی ا‌ز آقایان نمی توانست جاسبی را از ریاست دانشگاه آزاد به زیر آورد.

وی دلیل امضا نشدن حکم رییس جدید دانشگاه آزاد توسط احمدی‌نژاد را تصمیمی مدیریتی دانست و افزود: چنین ایراداتی به احمدی‌نژاد ایرادات بنی‌اسراییلی است احمدی‌نژاد اجازه نداد جاسبی در هیات امنای دانشگاه آزاد صاحب رای شود.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha