به گزارش خبرنگار ایسنا ، در ادامه مناظره امروز دانشگاه تهران، صادق زیباکلام به انتقاد از سخنان سلیمینمی پرداخت و گفت: اینکه هیچ تضاد و تقابلی بین احمدینژاد و هاشمی وجود نداشته، حقیقت ندارد، طوری که سلیمینمی القا میکند و میگوید که رقابت آنها با هم جنگ زرگری است، نمیتواند واقعیت داشته باشد و آنها دستشان با هم در یک کاسه باشد.
این استاد دانشگاه تهران، ادامه داد: آقای سلیمینمین بحث از حقوق اجتماعی و شهروندی میکند. این خیلی خندهدار است که من مستبد و او مدافع حقوق شهروندی. ما در یک مناظره دیگر نیز که مربوط به انتخابات مجلس بود، شرکت کردیم و من در آنجا نیز این مساله را مطرح کردم که اصلاحطلبان در انتخابات حضور ندارند، اما خود آقای سلیمینمی گفت که کسانی مثل کواکبیان، نمایندگان اصلاحطلبان هستند، اما همین آقای کواکبیان از حوزه انتخابیهاش در حوزه سمنان هم نتوانست رای بیاورد. اگر جامعه، آقای کواکبیان را اصلاحطلب میشناخت، چرا در همان حوزه سمنان هم به او رای نداد.
وی ادامه داد: من نمیدانم چه کسانی اصلاحطلبان هستند، ولی اگر شما اصرار دارید افرادی مثل حسن روحانی، کواکبیان، محمد شریعتمداری نمایندگی اصلاحطلبان را دارند، بگذارید خاتمی در انتخابات شرکت کند و آنوقت ببینید مردم چه کسی را به عنوان اصلاحطلب میشناسند.
صادق زیباکلام در پاسخ به مجری برنامه که پرسید چرا هاشمی رفسنجانی در انتخابات شرکت نمیکند؟ پاسخ داد: وقتی صحبت از این میشود که هاشمی نماز جمعه بخواند، به او حمله میشود، ولی شما میگویدی راه باز است و او چرا در انتخابات شرکت نمیکند.
عبدالرضا داوری نماینده دولت نیز از سلیمینمین انتقاد کرد و گفت: از کسی که تخصص تاریخ دارد، انتظار می رود براساس سند و مدرک صحبت کند. اینکه بگوییم در جلوی صحنه جنگ زرگری است و در پشت صحنه پیوندها برقرار شده، شایسته یک جمع دانشگاهی نیست. شاید در رسانهها چنین چیزهایی را بگوییم، ولی واقعیت اینگونه نیست.
نمانده دولت در این مناظره ادامه داد: از صدر مشروطه تا امروز یک تضاد دائمی و تحولات در ایران حاکم بوده ؛ رهبری در سال 73 با مدیران خبرگزاریها دیدار داشتند و فرمودند مارکیستها حرف بیربط زیاد دارند، یک حرف درست دارند که مبارزه علم است و باید تضاد اصلی صحنه را تشخیص دهید تا زمانی که این تضاد را تشخیص ندهید، دچار تضادهای فرعی خواهید شد.
داوری تاکید کرد: تضاد اصلی در چند سال اخیر بین مدیریت مردمی و غیرمردمی است. آنچه خاتمی در سال 76 گفت و من هم به او رای دادم، همان بود که احمدینژاد در سالهای 84 و 88 گفت. منتها خاتمی به شعارهایش پایبند نبود، ولی احمدینژاد به شعارهایش پایبند بود. در تقابلی که در سالهای اخیر شکل گرفته، تضاد بین مدیریت مردمی و غیرمردمی است که در چهار حوزه با اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی خود را نشان میدهد. در مسائل اقتصادی تضاد بین جامعهگرایان و بازارگرایان وجود دارد.جامعهگرایان معتقدند که اقتصاد باید تابع همه حوزههای اجتماعی شود، ولی بازارگرایان معتقدند که همه باید از حوزه اقتصاد تبعیت کنند.
داوری تضادهای این دو حوزه در بحث فرهنگی را غفلت گرایی و اقتدارگرایی عنوان کرد و توضیح داد: فترتگرایان میگویند که آحاد مردم از فطرت پاک برخوردارند و نیاز نداریم با اقتدارگرایی فرهنگ مردم را مدیریت کنیم، در حالی که اقتدارگرایان سیاستهای اقتدارگرایانه را پیگیری میکنند.
وی ادامه داد: در بحث سیاست داخلی مدیریت مردمی، مشارکت همه مردم را مطرح میکنند، در حالی که مدیریت غیرمردمی به حضور احزاب خاص معتقد است. در بحث سیاست خارجی هم مدیریت مردمی بر توانمندیهای بومی برای ارتباط با خارج تکیه میکند، در حالی که مدیریت غیرمردمی معتقد است، برای بقا باید سازگار شویم و در دیپلماسی جهانی ادغام شویم.
داوری تاکید کرد: مردم مدیریت مردمی میخواهند،اما تضاد بین اصولگرایی و اصلاحطلبی تضاد اصلی نیست. بلکه تضاد کاذب و حداکثر یک تضاد فرعی است. شاید در مورد اصلاحطلبان بتوانیم بگوییم فرماندهی واحد ندارند، اما در مورد اصولگرایان اینطور نیست و تصمیمات اصلی را به یک گروه شیخوخیت واگذار میکنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در ادامه این نشست، عباس سلیمینمین نیز به صادق زیباکلام انتقاد وارد کرد و گفت: ادبیاتی که به کار میبرید، زیبنده دانشگاه نیست؛ چطور است که شما خود را از اصلاحطلبان کاسه داغتر از آش میدانید، در حالی که آنها میگویند افرادی مثل کواکبیان کاندیدای حداقلی ما هستند.
او ادامه داد: حرفهای شما که میگویید طرفداری من از حقوق مدنی خندهدار است، مستبدانه است. درباره دفاع هاشمی از کاندیداهای اصلاحطلبان باید بگویم که او در ملاقاتی که داشته، از حسن روحانی دفاع کرده و او را مناسب دانسته است. بنابراین نمیتوانیم بگوییم که روحانی هیچ نزدیکی با جریان هاشمی ندارد. چون هاشمی خودش را در راس جریان اصلاحات میداند، احساس میکند اگر در انتخابات شرکت کند، رای بیشتری میآورد، اما مساله اینجاست که هر گروه و حزبی، احساسات مثبت و منفی در جامعه ایجاد میکند و این مساله نگرانی ایجاد میکند که چهره هاشمی در جامعه مثبت است یا منفی والا هیچ مانعی برای حضور او در انتخابات وجود ندارد.
سلیمینمین اظهار کرد: حضور روحانی هم برای این است که زمینه حضور خودش را فراهم کند. اعزام افراد به صحنه انتخاباتی به این معنا نیست که فردی که صحنهگردانی میکند خودش برنامهای برای ورود نداشته باشد.
او تاکید کرد: من به این مساله اذعان دارم که آقای احمدینژاد کنونی با هاشمی هیچ مشکلی ندارند و حتی آدمها و شیوههای او را به کار میگیرد. برای مثال جاسبی و مرتضوی آدمهای او هستند که احمدینژاد بالاترین پستها را به آنها میدهد و حاضر است خلاف قانون آنها را روی کار نگاه دارد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست، زیباکلام به تشریح علل حضور پیدا نکردن هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری امسال پرداخت و گفت: مساله این است که فرض کنید هاشمی یا خاتمی در انتخابات شرکت کردند و از این دو نفر یک نفر رییس جمهور شد و مراسم تحلیفشان هم برگزار شد و دولت تشکیل دادند، اما وقتی میخواهند کارشان را شروع کنند، چه کار میخواهند بکنند پاسخ هیچ است، چون به آنها اجازه داده نخواهد شد.
او ادامه داد: به همین دلیل همین اصلاحطلبان تردید دارند در انتخابات شرکت کنند یا نه؟ چون هیچ بخشی از قدرت را در دست ندارند. مجلس، سپاه، بسیج، روحانیت مبارز، جامعه مدرسین و آیتالله مصباح با او مخالف هستند و از روز اول در برابرش خواهند ایستاد. در دوم خرداد 76 جناح راست غافلگیر شد، چون تصور نمیکرد چنین زلزلهای بیاد و خاتمی رای بیاورد. یکی، دو سال طول کشید تا توانست خودش را جمع و جور کند، اما این بار از همان ابتدا در مقابلش خواهند ایستاد، به همین دلیل خاتمی یا هاشمی نمیتوانند هیچ کاری کنند.
زیباکلام گفت: ممکن است اگر رحیممشایی و احمدینژاد بتواند او را وارد انتخابات کنند، شرایط عوض شود، چون اصولگرایان دو گزینه بیشتر ندارند، یک گزینه بد که هاشمی و یا خاتمی است و یک گزینه بدتر که مشایی است. از بین بد و بدتر، اصلاحطلبان بد را انتخاب میکنند، چون میدانند هاشمی و خاتمی قابل کنترل هستند.
در ادامه این نشست،داوری به عنوان نماینده دولت این مساله را مطرح کرد که اختلافنظر او با زیباکلام در این است که اگر یک رییس جمهور با محدودیت ارتباط یا قدرت انتخاب شود، اگر به رای بالای مردم متکی باشد و بتواند آن را به نفع مطلوب مدیریت کند، میتواند برای خودش پایگاه قدرت خوبی ایجاد کند.
وی ادامه داد:خاتمی در سالهای ابتدایی ریاستجمهوریاش فضاهای خوبی داشت،منتها نتوانست از آن به خوبی استفاده کند و اتفاقاتی افتاد که حتی زیبا کلام هم در زمانی منتقد آنها بود.
داوری در پاسخ به بحث دیگر سلیمینمین مبنی بر استفاده احمدینژاد از مهرههای هاشمی گفت: کسانی که احمدینژاد استفاده کرد، از طیفهای مختلف سیاسی بودند به شرطی که در شبکههای سیاسی نباشند.
وی گفت: شاید شافعی چهرهای باشد که در سال 88 به احمدینژاد رای نداده، اما از او به عنوان رییس سازمان گسترش استفاده کرد. با این حال نمیتوانیم بگوییم این مساله پیوند احمدینژاد و هاشمی است. در مورد جاسبی و مرتضوی هم نمیشود گفت که آنها آدمهای هاشمی هستند. اگر چنین چیزی هم باشد به برخورد اخلاقی احمدینژاد به این آدمها برمیگردد وگرنه به عنوان مثال اگر تلاش احمدینژاد نبود، تغییراتی در دانشگاه آزاد اتفاق نمیافتاد.
داوری برخلاف نظر زیباکلام از حضور هاشمی در انتخابات خبر داد و گفت: ما خبر داریم که اقلام تبلیغاتی او در حال آماده شدن است و دفاتر تبلیغاتیاش را هم آماده کرده است. مهمترین استراتژی هاشمی، حذف کاندیدای رایآور دولت است، اما یقین بدارید او در روزهای آخر اعلام کاندیداتوری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست، عباس سلیمینمین مساله تناقضگویی در سخنان زیباکلام را مطرح کرد و گفت: نمیتوانیم بگوییم ریاست جمهوری قدرتی ندارد. آنهایی که میخواهند در قدرت بمانند این حرف را میزنند و پیشنهاد تغییر قانون اساسی را میدهند. اگر اصلاحطلبان هیچ کاری نتوانستهاند بکنند، پس کارنامهای هم ندارند، ولی برچه اساس میگوییم آنها خوبند یا نه.
او گفت: اگر اینطور است، پس چرا این همه دست و پا میزنند که رای بیاورند. حرف بیمبنایی است. کسانی این حرف را میزنند که خودشان میخواهند در قدرت ماندگار شوند.
سلیمینمین تاکید کرد: رویکرد مردم به این دلیل به اصلاحات تغییر کرد که کارنامه آنها ایراداتی داشت و اینکه آنها میگویند نمیخواهند کاندیدا شوند، خلاف عملکردشان است. همین آقای هاشمی دو سال است که دارد برای انتخابات کار میکند.
ادامه دارد...
نظرات