• یکشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92011803974
  • خبرنگار : 71452

ربات امداد هوایی محققان ایرانی برای نجات غرق شدگان در دریا

ربات امداد هوایی محققان ایرانی برای نجات غرق شدگان در دریا

تیمی از محققان جوان ایرانی ربات امداد هوایی «پارس» را با هدف نجات افراد در حال غرق شدن در نزدیکی مناطق ساحل طراحی کرده اند.

تیمی از محققان جوان ایرانی ربات امداد هوایی «پارس» را با هدف نجات افراد در حال غرق شدن در نزدیکی مناطق ساحل طراحی کرده اند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هواپیماهای بدون سرنشین از قابلیت پرواز در شب و استفاده در مأموریت های شناسایی طولانی پرواز برخوردار هستند، اما محققان بدنبال توسعه عملکردهای پهپادها برای مأموریت هایی دریایی و نجات سرنشینان کشتی های غرق شده هستند.

«امین ریگی» مدیر لابراتوار RTS‌ در تهران با همکاری سعید طالبی، مسعود نوروزی، حسین صفری، مجید سعیدی و امین میرآخورلی طرح ربات امداد هوایی «پارس» را ارائه کرده اند؛ هدف اصلی طراحی این ربات، نجات افراد در حال غرق شدن در نزدیکی خطوط ساحلی بویژه در حوزه دریاچه خزر عنوان شده است.

از فناوری های جدیدی برای هدایت و مسیریابی ربات امدادی پارس استفاده شده است که شامل پردازنده های تصویر و صدا، خلبان خودکار، هوش مصنوعی و آرایه ای از حسگرهای مختلف است.

این طرح مفهومی شامل یک کوادکوپتر مجهز به سه حلقه نجات غریق است که با استفاده از دوربین مجهز به حسگر سنجش حرارت، وجود قربانیان را در میان امواج دریا بویژه در شرایط تاریکی شب تشخیص داده و حلقه های نجات را در نزدیکی آنها درون آب رها می کند.

ویژگی های برجسته ای «پارس» را به یک ربات امدادی منحصر به فرد تبدیل کرده است؛ این ربات ضد آب بوده و قادر به فرود روی دریا است، از کابین کنترل مرکزی روی کشتی هدایت می شود، مجهز به دوربین های حرارتی و سیستم روشنایی LED‌ بوده و از قابلیت بازگشت به محل اولیه از طریق سیستم GPS‌ برخوردار است.

ربات امداد هوایی پارس می تواند باتری های خود را در ایستگاه شارژ خورشیدی کشتی های اطراف شارژ کند.

طرح اولیه شامل سه حلقه نجات غریق است که قابلیت افزایش تا 15 حلقه را نیز در نمونه های پیشرفته تر دارد؛ تیم طراحی در حال ساخت نمونه اولیه ربات پارس هستند و تست ساحلی آن نیز تا چند ماه آینده انجام خواهد شد.

انتهای پیام

شارژ باتری ربات «پارس» در ایستگاه شارژ خورشیدی کشتی ها

شارژ باتری ربات «پارس» در ایستگاه شارژ خورشیدی کشتی ها

نصب سه حلقه نجات در زیر ربات امداد هوایی «پارس»

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۸ ۲۱:۵۹

با سلام حضور طراحان وسیله امداد دریایی، پیشنهاد می‌شود که جهت تکمیل‌تر شدن این وسیله:۱- قطعه الکترونیکی ردیاب همراه برای ملوانان و غواصان و غیره نیز طراحی شود که با امواج این وسیله امدادی در ارتباط باشد تا محل دقیق حادثه‌دیدگان دریایی تعیین و عملیات کمک‌رسانی سریعتر انجام شود. ۲- سوال اینکه: آیا این وسیله می‌تواند به افراد سیل‌زده نیز امدادرسانی کند؟ به امید موفقیت برای شما

avatar
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۲:۰۳

مدير مسئول محترم خبرگزاري ايسنا لطفا با پوشش خبري جهت راي دادن خبر فوق در مسابقات جهاني TECH BRIEFS ناسا زمينه موفقيت اين تيم را هموار سازيد . سلام دوستان عزيز لطفا با راي دادن به طرح تحقيقاتي ربات امدادگر پارس در سايت TECH BRIEFS زمينه موفقيت تيم ايراني را هموار سازيد . در صورت امکان اين ايميل را به دوستان خود فوروارد نماييد. http://contest.techbriefs.com/2013/entries/safety-and-security/3545 با تشکر فراوان