• شنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92011703320

با وجود خطرات جهانی

مرگبارترین ویروس آنفلوآنزای مرغی سرانجام تولید شد

مرگبارترین ویروس آنفلوآنزای مرغی سرانجام تولید شد

دانشمندان در «روتردام» هلند توانسته‌اند ویروس‌های جهش‌یافته آنفلوآنزای مرغی که قابل تبدیل شدن به گونه همه‌گیر انسانی است را در آزمایشگاه تولید کنند.

دانشمندان در «روتردام» هلند توانسته‌اند ویروس‌های جهش‌یافته آنفلوآنزای مرغی که قابل تبدیل شدن به گونه همه‌گیر انسانی است را در آزمایشگاه تولید کنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ به گفته این دانشمندان، با بروز یک سویه ناشناخته از آنفلوآنزای مرغی کشنده انسانی در چین، تصمیم آنها برای انجام آزمایشات خطرناک در این زمینه با وجود مخالفت‌های شدید کاملا قابل دفاع است.

مهمتر از همه چیز، آنچه جهانیان باید در مورد این سویه از آنفلوآنزای مرغی H7N9 بدانند این است که چگونه این ویروس قادر است بطور مؤثر در جمعیت‌های انسانی گسترش یابد.

به گفته «اب اوسترهاوس»، محقق ارشد آنفلوآنزا و رئیس ویروس‌شناسی مرکز پزشکی اراسموس هلند، پژوهشهای انجام شده توسط تیم وی و تیم دیگر در آمریکا بهترین راه برای پیدا کردن جواب این سوال است.

اوسترهاوس اظهار کرد: در حال حاضر نمی‌دانیم که آیا باید یک هشدار تمام عیار داده شود یا درانتظار مانده و آنرا یک چیز کوچک بدانیم. برای پاسخگویی به این تردید باید بدانیم این ویروس به چه چیزهایی برای قابل انتقال شدن نیاز دارد.

با تائید 10 مورد ابتلا به آنفلوآنزای جدید H7N9 در چین از روز یکشنبه گذشته و همچنین چهار مرگ، دولت پکن منابع خود را در برابر این تهدید بزرگ بسیج کرده است.

ژاپن و هنگ‌کنگ از تشدید مراقبتها در برابر این ویروس خبر داده و ویتنام واردات مرغ را از چین ممنوع کرده است.

کارهای علمی که می‌توانند به سوالات کلیدی در مورد این خطر پاسخ دهند به عنوان پژوهش «بازیافتن عملکرد(GOF)» شناخته شده است. هدف آن شناسایی ترکیبات تغییرات ژنتیکی یا جهش‌هایی بوده که به یک ویروس حیوانی اجازه انتقال به انسان را می‌دهد.

با شناسایی جهش‌های مورد نیاز، محققان و در نهایت مقامات بهداشتی می‌توانند از آمادگی بهتر برای ارزیابی چگونگی خطرناک شدن یک ویروس جدید برخوردار شده و بدانند در چه مدت می‌توانند تولید دارو، واکسن و دیگر ابزار دفاعی علمی را آغاز کنند. اگرچه چنین کاری بسیار جنجال برانگیز است.

هنگامی که دو تیم از دانشمندان در اواخر سال 2011 خبر دادند که چگونگی تبدیل یک گونه دیگر از آنفلوآنزای مرغی موسوم به H5N1 به شکلی که قابل انتقال بین انسان بوده را شناسایی کرده‌اند، چنان جنجالی ایجاد شد که هیات مشاوره علمی ملی آمریکا برای امنیت زیستی خواستار انتشار سانسور شده پژوهشها شد.

در مجموعه‌ای از پژوهشهای GOF، دانشمندان جهشها را در ویروس H5N1 القا کرده که آن را با قطرات موجود در هوا در میان پستاندران مسری می‌کرد.

مقامات بهداشتی آمریکا ابراز نگرانی کردند که جزئیات این کار که توسط رون فوشیر در آزمایشگاه روتردام و همچنین توسط یک تیم دیگر به رهبری یوشیرو کاوائوکا در دانشگاه ویسکونسین انجام شده، برای مقاصد تروریستی مورد استفاده قرار بگیرد.

در آن زمان در پی یک بحث پرچالش، محققان آنفلوآنزا موافقت کردند که مهلت قانونی یک ساله برای آزمایشات بیشتر از این گونه داده شده تا نگرانی‌ها در مورد آن کاهش یابد.

با این حال در طول این مهلت نیز برخی دانشمندان به بحث در این مورد موضوع پرداختند که این پژوهش برای آماده‌سازی مقابله با آنفلوآنزای همه‌گیر بعدی بسیار اهمیت داشته و این که واگذاری آن ممکن است در زمان ظهور سویه‌های جدید آنفلوآنزا، جهان را آسیب‌پذیر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha