پژوهشگران موفق به کشف فسیل پنگوئن با قدمت 10 تا 12 میلیون ساله در آفریقای جنوبی شدند که قدیمی ترین شواهد از حضور این پرندگان در قاره آفریقا محسوب میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حال حاضر گونه پنگوئن آفریقایی (Spheniscus demersus) موسوم به «پا سیاه» که صدایی شبیه الاغ دارد، در قاره سیاه ساکن است، اما در پنج میلیون سال قبل دست کم چهار گونه مختلف پنگوئن در این منطقه حضور داشته اند.
«دانیل توماس» از محققان موزه ملی تارخ طبیعی با همکاری «دانیل کاسپکا» از مرکز ملی سنتز تکاملی، رسوبات نزدیک کارخانه فولاد در کیپ تاون را مورد بررسی قرار داده و مجموعه ای شامل 17 قطعه فسیل از پنگوئن های باستانی را کشف کردند.
این مجموعه شامل فسیل های قفسه سینه، ستون فقرات، پا و بال های پنگوئن های باستانی با ارتفاع تقریبی 0.3 تا 0.9 متر است که در مقایسه با پنگوئن های «پا سیاه» با 0.6 متر قد و حدود چهار کیلوگرم وزن، بسیار بزرگتر محسوب می شوند.
قدمت قدیمی ترین نمونه فسیل پنگوئن که در قاره آفریقا کشف شده بود، به حدود پنج میلیون سال قبل باز می گردد و با این کشف جدید که متعلق به 10 تا 12 میلیون سال قبل است، محققان بدنبال یافتن علت از بین رفتن دست کم چهار گونه مختلف پنگوئن ساکن این منطقه هستند.
در حدود پنج میلیون سال قبل ارتفاع آب دریا حدود 90 متر بالاتر از میانگین فعلی بوده است و احتمالا تغییر سطح آب یکی از دلایل اصلی افزایش شکار و نابودی این پرندگان محسوب می شود؛ همانطور که پنگوئن آفریقا (پا سیاه) نیز طی دهه های اخیر با 80 درصد کاهش جمعیت مواجه شده است.
نتایج این کشف در شماره ماه مارس مجله Zoological (جانورشناسی) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات