• سه‌شنبه / ۱۳ فروردین ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92011302158

غلبه دانشمندان بر محدودیت‌های رگ‌درمانی

غلبه دانشمندان بر محدودیت‌های رگ‌درمانی

محققان کانادایی موفق به تعریف استراتژی جدیدی برای تحریک شکل‌گیری رگ‌های خونی کاربردی جدید در بافت‌های دچار کمبود اکسیژن شده‌اند.

محققان کانادایی موفق به تعریف استراتژی جدیدی برای تحریک شکل‌گیری رگ‌های خونی کاربردی جدید در بافت‌های دچار کمبود اکسیژن شده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان دانشگاه «اونتاریوی غربی» یک استراتژی جدید را تعریف کرده‌اند که در آن یک عامل زیستی موسوم به «عامل رشد فیبروبلاست 9» (FGF9) زمانی به بدن وارد می‌شود که بدن در همان زمان در حال تلاش برای ساخت رگ‌های خون در بافت‌های آسیب‌پذیر یا آسیب‌دیده است. در نتیجه، تلاش‌های ناموفق برای بازسازی منابع خون‌رسان به موفقیت تبدیل خواهد شد.

به گفته دانشمندان، جراحی بای‌پس عروق کرونری و استنت گذاری درمان‌های مهمی محسوب می‌شوند اما برای همه مناسب نیستند. از این رو در سالهای اخیر تعریف استراتژی‌های بیولوژیکی که بر بازسازی رگهای خونی خود فرد بیمار تاکید دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است. این درمان بالقوه «رگ‌درمانی» نام گرفته است.

متاسفانه و با وجود تحقیقات بسیار، رگ درمانی برای افراد مبتلا به بیماری شریان کرونر هنوز مفید تشخیص داده نشده است. به نظر می‌رسد که رگهای خون جدید که با استفاده از رویکردهای کشف شده تاکنون شکل می‌گیرند، مدت زیادی دوام نیاورده و ممکن است نتوانند جریان خون را به سمت نواحی دچار کمبود اکسیژن کنترل کنند.

پژوهش محققان کانادایی به ارائه روشی برای غلبه بر این محدودیت‌ها پرداخته‌ است.

این استراتژی بر اساس توجه بیشتر به سلول‌های پشتیبان در دیواره رگها به جای سلولهای اندوتلیال یا سلولهای پوششی در دیواره سرخرگ است.

این تیم تحقیقاتی دریافتند که با فعال‌سازی سلولهای پشتیبان، رگهای خون جدید در بدن موشهای بزرگسال خشک نشده و از بین نرفتند و در عوض تا یک سال دوام آوردند. علاوه بر آن، این رگ‌های خونی بازسازی شده اکنون با سلولهای عضله‌ای صاف که به آنها توانایی انقباض و استراحت می‌دهد پوشیده‌شده بودند.

در این فرآیند حیاتی است که میزان کافی از خون و اکسیژن به بافتها می‌رسد.

رویکرد استفاده از سلول‌های پشتیبان به جای سلول‌های اصلی به کشف راههای جدید در بازسازی رگها و امکانات جدید برای درمان این گونه بیماران منجر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha