پیکر امیر هوشنگ کاووسی - منتقد و کارگردان قدیمی سینما و از پیشگامان نقد سینمای ایران- 5 فروردین ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تهران تشییع شد.
به گزارش خبرنگار سرویس سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مراسم تشییع پیکر منتقد سینمای ایران با حضور عزتالله انتظامی، رضا کیانیان، داریوش اسدزاده، بهمن فرمانآرا، هوشنگ گلمکانی، سید احمد میرعلایی، حسین ترابی، همایون اسعدیان، عزیز ساعتی، احمد طالبینژاد و ...برگزار شد.
داریوش اسدزاده در این مراسم عنوان کرد: من و زندهیاد دکتر کاووسی از کودکی با هم بزرگ شدیم چرا که پدر او سرهنگ کاووسی با پدر من همکار بود و پدران ما با یکدیگر نسبت دوستی و خانوادگی پیدا کردند.
او افزود: من در دوران دبیرستان از مدرسه فرار کردم اما او ادامه داد و در سال 1320 برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و در مقطع لیسانس در رشته سینماتوگرافی تحصیل کرد. دکترای خود را نیز در دانشگاه سوربن فرانسه گرفت و زمانی که در سال 1332 به ایران آمد دوباره با یکدیگر برخورد کردیم.
اسدزاده خاطرنشان کرد: کاووسی منتقد و مترجم خوبی بود. از هنرمندان بزرگی بود که در عالم سینما برای ما به یادگار ماند. او چند فیلم و مستند ساخت و از افرادی بود که تمامی زندگیاش را برای سینما گذاشت.
جمشید گرگین-بازیگر - نیز در این مراسم گفت:خود را شایسته نمیدانم که درباره بنیانگذار نقد سینمای ایران صحبت کنم اما حق ایشان بیشتر از این است که چنین مجلس کوچکی برای درگذشتش برگزار کنیم.
او یادآور شد:اگر اکنون من در بخشی از سینما فعالیت میکنم در واقع این فعالیت را با استاد کاووسی آغاز کردم.
هوشنگ گلمکانی، مدیر مسئول «مجله فیلم» نیز بیان کرد: هیچ وقت در مجالس ختم و ترحیم صحبت نکردهام و اکنون خیلی متاسفم که در مراسم استاد کاووسی میخواهم صحبت کنم. زندگی او یک زندگی کامل بود و خوشبختانه فردی بود که عمر طولانی داشت و کارهایی که دوست داشت را انجام داد و از آن دسته آدمهایی نبود که در زندگی حسرت چیزی را داشته باشد.
وی ادامه داد: او 60 سال نوشت و تا سالهای آخر هم شور و شوق یک جوان را داشت. همیشه موضوعاتی را که دوست داشت مینوشت و به یاد ندارم که سفارشی برای نوشتن گرفته باشد. او همیشه خود تماس میگرفت و به ما میگفت میخواهم در مورد فلان موضوع بنویسم و مانند یک جوان برای چاپ مطلبش شور و شوق نشان میداد.
گلمکانی افزود: کاووسی آدم کنشمندی بود و من این روحیه جوانانه را به ندرت در افراد دیگر میدیدیم. ما تاکنون منتقدی نداشتیم که به طور مداوم تا 60 سال بنویسید.
رضا کیانیان بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این مراسم گفت: من دکتر کاووسی را در دوران دانشجویی در دانشکده میدیدیم و میشناختم. در آن سالها مطالبش را نیز میخواندم، از نوع نگاهش به زندگی خوشم میآمد؛ به هیچ وجه در این مراسم نمیتوانم بگویم چنین شخصی را میتوان بزرگ داشت چرا که او خودش بزرگ است و یادش در خاطر ما میماند.
احمد طالبینژاد، فیلمنامهنویس نیز که در این مراسم گفت:تمام سینمادوستان ایرانی به شکل مستقیم و غیرمستقیم شاگرد استاد کاووسی بودند. او از بانیان فکر و اندیشه سینما بوده و در این جریان از هر بازیگر و کارگردانی نامآورتر است. نکته مهم این است که او به عنوان یک نویسنده با قلماش توانست به جایگاه یک ستاره برسد.
فرهاد توحیدی -فیلمنامهنویس- نیز در این مراسم گفت:استاد کاووسی استاد ما و جز پیشگامان سینمای ایران بود. ما شاگردان ایشان، اولین قدمهای زندگی حرفهای خود را در کنار ایشان و با کمک او برداشتیم. او با یک قلم به مقام ستاره رسید و مرگ او در این ایام ضایعه بزرگی است که بر ما وارد شده است.
سید احمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی نیز با اشاره به اینکه امروز تازه از سفر برگشته و خود را به این مراسم رسانده است، خاطرهای را از دورانی که کاووسی در بیمارستان بستری بود، بیان کرد.
*** حاشیه ها
مراسم تشییع منتقد سینمای ایران، امیر هوشنگ کاووسی، ساعت 10 صبح آغاز شد و پیکر او را ساعت 9:20 دقیقه به محوطه بیرونی تالار وحدت آوردند.
از عزتالله انتظامی برای سخنرانی در مراسم دعوت شد اما او گفت که نه میتواند به بالای سن برود و نه میتواند صحبتی داشته باشد.
مراسم ختم امیر هوشنگ کاووسی چهارشنبه هفتم فروردین از ساعت 18 در مسجد نور واقع در میدان فاطمی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات