• جمعه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91122516318

"مجمع جهانی اقتصاد" از صنعت گردشگری ایران گزارش داد:

صعود جایگاه ایران در شاخص‌های رقابت‌پذیری گردشگری

صعود جایگاه ایران در شاخص‌های رقابت‌پذیری گردشگری

مجمع جهانی اقتصاد در گزارش سال 2013 خود، ایران را در صدر فهرست بهترین کشورهای جهان از لحاظ رقابت‌پذیر بودن هزینه‌های سفر و گردشگری قرار داد.

مجمع جهانی اقتصاد در گزارش سال 2013 خود، ایران را در صدر فهرست بهترین کشورهای جهان از لحاظ رقابت‌پذیر بودن هزینه‌های سفر و گردشگری قرار داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در جدیدترین گزارش منتشرشده از سوی مجمع جهانی اقتصاد، ایران رتبه اول را از لحاظ رقابت‌پذیر بودن هزینه‌های سفر برای گردشگران به دست آورد.

در این گزارش با موضوع «شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری»، سوئیس در میان 140 کشور مورد مطالعه، در رتبه‌ی نخست قرار گرفته و ایران در حالی در مکان 98 دیده می‌شود که نسبت به سال گذشته میلادی که در رتبه 114 قرار داشت، 16 پله صعود کرده است.

بر اساس این گزارش، در سال 2012 سهم صنعت گردشگری ایران از تولید ناخالص داخلی حدود 118 میلیون و 695 هزار دلار معادل 4 / 2 درصد بوده که پیش‌بینی می‌شود در سال 2022 به 4 درصد برسد.

این گزارش نشان می‌دهد، در حال حاضر 475 هزار نفر در صنعت گردشگری و صنایع مرتبط به آن اشتغال دارند که این میزان 1 / 2 از کل نیروی کار فعال در ایران است؛ پیش بینی شده که این رقم در سال 2022 به 3 / 2 درصد افزایش یابد.

در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده است: در زمینه مالیات بر بلیت و هزینه‌های فرودگاهی ایران در رتبه دوم کشورهای جهان ایستاده است؛ در حالیکه از لحاظ پایین بودن قیمت سوخت در جهان در میان 140 کشور جهان در رتبه دوم دیده می‌شود.

در زمینه زیرساخت حمل‌ونقل هوایی ایران در رتبه 102 و در زیرساخت حمل‌ونقل زمینی رتبه 76 را کسب کرده است.

از سوی دیگر، از لحاظ شاخص ثبات توسعه‌ی صنعت گردشگری، ایران رتبه 118 جهان و از لحاظ تصادفات جاده‌ای رتبه 132 جهان را در اختیار دارد.

گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد، ایران از لحاظ اولویت‌دهی سازمانی به صنعت گردشگری در رتبه 135 جهان و از لحاظ میزان تخصیص بودجه دولتی (هزینه‌کرد دولت در بخش گردشگری) در رتبه 82 دنیا قرار گرفت.

ایران همچنین در زمینه‌ی بازاریابی کارآمد برای جذب گردشگر در رتبه 120 دیده می‌شود.

ایران همچنین از لحاظ کیفیت زیرساخت حمل‌ونقل هوایی در رتبه 129 دنیا است، در حالیکه از لحاظ کیفیت جاده‌ها از میان 140 کشور در رتبه 68،‌ کیفیت زیرساخت‌های ریلی رتبه 45 و کیفیت زیرساخت حمل‌ونقل دریایی در رتبه 80 قرار گرفته است.

همچنین ایران از لحاظ تعداد اتاق‌ هتل‌ها در رتبه 110 فهرست جهانی دیده می‌شود.

براساس این گزارش، ایران از حیث در اختیار داشتن جاذبه‌های گردشگری فرهنگی - تاریخی در رتبه 9 و از لحاظ محوطه‌های طبیعی در رتبه 79 جهان قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۵:۳۳

چرا سوخت ما که سرمایه ملی و میراث ما برای نسلهای آینده است باید از همه کشورهای جهان ارزان‌تر باشد؟ کسانی که نمی‌گذارند هدفمندی به‌طور کامل اجراء شود مدیون نسلهای متوالی و آیندگان این سرزمین هستند تا ابد. فقط خدا می‌داند چطور می‌خواهند پاسخگو باشند در پیشگاه خدا، مردم و تاریخ!

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۶:۱۹

يك پيشنهاد به دولتمردان: توريست ورزشي با همكاري سازمان ميراث فرهنگي با همكاري وزارت ورزش و احيا و مرمت كاروانسراها با ورزش بيابانگردي و صحرانوردي از طريق جاده ابريشم قديم به جذب توريست ورزشي هم از داخل و هم ازخارج از كشور همت كند.

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۶:۲۴

ايران سرزميني بكر براي توريستها است. پيشنهاد مي‌كنم سازمان ميراث فرهنگي با هماهنگي وزارت ورزش به احياء و مرمت كاروانسراها همت كند و وزارت ورزش كاروانهاي ورزشي بيابانگردي و صحرانوردي را سازماندهي كند تا جاده ابريشم قديم به اين طريق احيا و آثار باستاني و كاروانسراها با همان كاربري زمان خود مورد بازديد و استفاده علاقه‌مندان به ورزش و طبيعت قرار گيرند.

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۱

در حال حاضر 475 هزار نفر در صنعت گردشگری و صنایع مرتبط به آن اشتغال دارند؟ آنگاه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی این رشته(حتی از دانشگاههای معتبر) دنبال کار هستند؟ اندک دفاتر ورودی کار شروع به ارائه بسته سفرهای خارجی کرده‌اند! به نظر شما کدام قابل قبول است، کدام؟!