یک پژوهشگر بافت تاریخی اردکان گفت: بعد از انجام کار پژوهشی که روی این بافت تاریخی در سال 1381 انجام شد، در 10 سال گذشته هیچ کار دیگری صورت نگرفته است، در حالی که این بافت هنوز به انجام کاوش و مطالعات باستانشناسی نیاز دارد.
حسین جمالی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به مساحت 50 هکتاری بافت تاریخی اردکان، ادامه داد: در این بافت، 12 محلهی تاریخی قرار دارد که هر کدام از آنها از نظر شکل و معماری با یکدیگر متفاوت است، ولی متأسفانه در سالهای گذشته توجه کمی به این بافت تاریخی شده است که برخی عناصر آن حتا به دورهی ایلخانی تعلق دارد.
وی که در سال 1381 با گروه انجام مطالعات اولیه در بافت تاریخی اردکان همکاری میکرد، با بیان اینکه مردم ساکن در این بافت تاریخی در طول این سالها نسبت به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قدری بدبین شدهاند، اظهار کرد: متأسفانه بعد از سال 1381 و اجرای پروژهی مطالعاتی که آن سال در این بافت تاریخی انجام و به ثبت این محدوده بهعنوان بافت تاریخی اردکان منجر شد، توجه چندانی به این بافت نشده است.
او مهمترین دلیل این اتفاق را تغییر مدیریتها در بخشهای مختلف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دانست و افزود: با این تغییر مدیریتها و نظراتی که با آمدن هر مدیر جدید تغییر میکند، مردم دیگر تکلیفشان را نمیدانند. اینگونه مشکلات دست به دست هم دادهاند تا هر روز شاهد تخریب تدریجی این بافت تاریخی باشیم. شاید در گذشته بهدلیل بیسوادی مردم و ناآگاهی آنها دربارهی بافتهای تاریخی و هویتشان میزان تخریب اینگونه عناصر زیاد بود، ولی امروزه که دیگر بهانهی کمتری در این زمینه داریم، متأسفانه گاهی میزان تخریبها از گذشته هم بیشتر است.
این دوستدار میراث فرهنگی اضافه کرد: متأسفانه به جای احیا و مرمت این بافت، بیشتر در این محدوده ساخت و ساز انجام میشود و توجه کمتری به احیا و نگهداری بافت تاریخی اردکان میشود.
انتهای پیام
نظرات