فیزیکدانان سرن روز چهارشنبه اعلام کرده اند، ذره کشف شده بیشتر به بوزون هیگز پایه شباهت دارد تا یک «ابر- هیگز» که می تواند اسرار کائنات را مشخص کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبر کشف احتمالی ذره «بوزن هیگز» در برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) در ماه ژوئن 2012 اعلام شد و کیهان شناسان و فیزیکدانان جهان به کشف اسرار شکل گیری کائنات امیدوار شدند.
دو گروه مجزا در مرکز سرن برای حصول اطمینان از نتایج بدست آمده، در حال تحقیقات مستقل بر روی پروژه بوزون هیگز هستند.
سرن قصد دارد جزئیات بیشتری در خصوص کشف ذره بوزن هیگز را در نشست کارشناسان این مرکز در آلپ ایتالیا اعلام کند و خبر کشف این ذره در سال جاری میلادی می تواند جایزه نوبل فیزیک را برای محققان به ارمغان بیاورد.
برخی نشانه های ضعیف از کشف احتمالی ذره ای که می تواند شکاف موجود در مدل استاندارد (SM) را پر کند، بدست آمده است؛ با این حال نشست روز چهارشنبه محققان در ژنو نشان می دهد، این ذره از جهات زیادی به مدل استاندارد 30 ساله بوزن هیگز که شباهت دارد.
«برایان پترسن» از اعضای تیم تحقیقاتی Atlas در پروژه هیگز مرکز سرن تأکید می کند: این ذره شباهت زیادی به بوزون هیگز SM یا مدل استاندارد دارد.
بسیاری از دانشمندان و کیهان شناسان بر این باورند که نتایج تلاش های سه ساله در مرکز LHC از مارس 2010 تا ماه گذشته میلادی نمی تواند شواهد لازم برای فیزیک جدید، ماده تاریک و ابر تقارن را تأمین کند.
برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) به منظور افزایش قدرت، ماه گذشته میلادی بمدت دو سال خاموش شد و در صورت نتیجه بخش نبودن نتایج بدست آمده، فیزیکدانان سرن تا پایان دهه جاری میلادی شانسی برای کشف احتمالی این ذره نخواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات