• پنجشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91122415761
  • منبع : وزارت اطلاعات

داستان‌های اطلاعاتی؛

دوستی صمیمانه

دوستی صمیمانه

تانگ سان پارک در سال 1965 برای ثبت‌نام در دانشگاه جرج تاون به واشنگتن رفت. او ضمن تحصیل با ژنرال پارک جانگ هی (رییس‌جمهور کره در 1961) دوستی صمیمانه‌ای برقرار کرد.

تانگ سان پارک در سال 1965 برای ثبت‌نام در دانشگاه جرج تاون به واشنگتن رفت. او ضمن تحصیل با ژنرال پارک جانگ هی (رییس‌جمهور کره در 1961) دوستی صمیمانه‌ای برقرار کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به نقل از وزارت اطلاعات در تابستان 1960 تانگ سان پارک به کره جنوبی بازگشت. پارک به دلیل اندوخته‌های تجربی تانگ‌سان تحت تاثیر او قرار گرفت او دارای روابط اجتماعی زیاد با آمریکایی‌ها در واشنگتن و پوشش مناسبی به جهت شرکت‌های کره‌ای داشت.

تانگ سان برای کسب نفوذ و قدرت لازم برای دفاع از منافع شغلی خود و منافع سیاسی کره تصمیم گرفت یک کلوپ خصوصی تشکیل دهد و خود آن را اداره کند. این کلوپ را در مجله جرج تاون در واشنگتن که یکی از مراکز بزرگ مراودات اجتماعی است تاسیس کرد. تانگ سان به واسطه کمک مالی مستقیم دولت کره جنوبی در سال 1961 یک هتل اجاره کرد که بعدها نام کلوپ جرج تاون به خود گرفت.

به مدت چندین سال، برگزیدگان جامعه واشنگتن، طبقات ثروتمند و قدرتمند به این کلوپ مراجعه می‌کردند در سال 1970 افراد پارلمانی مشهوری چون اعضای دولت مانند دبیر دفاع مل وین لرد، وزیر دادگستری ویلیام بی ساکسب و حتی معاون رییس‌جمهور جرالد فورد در آن‌ها به چشم می‌خوردند.

کلوپ جرج تاون به عنوان مقر عملیاتی سیای کره(سازمان اطلاعاتی کره جنوبی) محسوب می‌شد و می‌توان گفت این کار بهترین سرمایه‌گذاری بود که تاکنون این سازمان انجام داده بود.

تانگ سان با تزیین کلوپ، ارائه برنامه‌های جذاب وسایل و امکانات رفاهی توانست در آغاز کار یکصد و شصت طرفدار استخدام کند.

این افراد به طبقات واشنگتن تعلق داشته و طبقات اداری، تجاری، کابینه، ارتش را شامل می‌شدند.

تعداد اعضاء رو به افزایش می‌گذاشت و چون پارک حداکثر سعی خود را در جهت ارضای خواسته‌های آنان به عمل می‌آورد تعداد افرادی که به او اعتماد می‌کردند و او را به مانند عضوی از خود می‌پنداشتند بیشتر و بیشتر می‌شد، آن‌ها همه چیز را با او در میان می‌گذاشتند از مسائل خانوادگی تا مشکلات شخصی و کاری.

پارک در حالی که کلوپ جرج تاون را اداره می‌کرد ماموریت جاسوسی خود به نفع سیای کره را انجام می‌داد و اطلاعات را جمع‌آوری و به عنوان عامل نفوذی انجام وظیفه می‌نمود. او مشغول تهیه فیش و تشکیل پرونده برای اعضای گنگره، مقامات عالی رتبه اداری، گروه‌های فشار، بازرگانان وفرماندهان نظامی بود.

پارک در اکتبر 1962 با کیم چانگ پیل(رئیس سیای کره) ملاقات کرد این ملاقات‌ها افزایش یافته و در هر مرحله اطلاعات جمع‌آوری شده در مورد شخصیت‌های ذی نفوذ در دولت کندی و احساسات آناتن نسبت به کره و ... تحویل رییس سیای کره می‌شد او همچنیین اطلاعاتی در باب کمک‌های مقامات آمریکا به سئول و تمایلات برگزیدگان آمریکایی به کره جنوبی تحویل کیم داد.

حجم اطلاعاتی که او به رؤسای خود می‌داد رهبران کره‌ای را شگفت‌زده می‌کرد(گزارش‌های مقامات بلندپایه آمریکا) این موفقیت‌ها موجب همکاری تنگاتنگ بین کیم و پارک شد.

در سال 1965 سیای کره کمک‌های مالی خود به پارک را افزایش داد و از آن پس او سالیانه دویست و شصت هزار دلار کمک مالی برای فعالیت‌ های خود دریافت می کرد.

این کمک‌ها باعث شد تا پارک کلوپ خود را مجهز به میکروفن و دوربین‌های مخفی فیلمبرداری نماید. کلوپ جرج تاون یکی از ایستگاهای مراقبت کامل بود که در پناه آن ماموران کره‌ای می‌توانستند یک کار قابل ملاحظه‌ای را انجام دهند.

گزارش‌ها بر اساس موضوع، عنوان و افراد طبقه‌بندی می‌شد ماموران ویژه در سفارت کره جنوبی در مورد عادات و مشکلات شخصی اعضای کلوپ پرونده‌سازی می‌کردند تا در وقت مناسب از آن برای شانتاژ علیه اعضا استفاده کنند.

پارک علاوه بر جمع‌آوری اطلاعات موفق شده بود عواملی را در درون مقامات آمریکایی استخدام نماید یکی از اصلی‌ترین مستخدمین او سوزی تامسون بود او به عنوان معاون کارل آلبرت رئیس مجلس سمت بالایی را اشغال کرده بود.

گزارش‌های سیا او را به عنوان یکی از عوامل سیای کره در جذب شخصیت‌های سیاسی و دیپلماتیک و جمع‌آوری اطلاعات از آنان محسوب‌ می‌کرد.

تلاش‌های پارک به شهر واشنگتن محدود نمی‌شد. او ارتباطات تجاری و دوستانه‌ای با ادویس ادوارد نماینده لوئی زیانا زمانی که او در سال 1971 فرماندار شد برقرار کرد با تشویق پارک ادوارد تعداد هواپیماهای اعطایی به نیروی هوایی کره جنوبی را افزایش داد و با ارائه نقشه کارخانه پتروشیمی لویی زیانا (توسط ادوارد) دو کارخانه پتروشیمی کره جنوبی در اولسان و یوسو ساخته شد.

در سال 1973 تلاش‌های پارک از نظر سیای کره به یک موفقیت بی‌شائبه نائل آمد. این مامور مخفی حجم عظیمی از اطلاعات در مورد موقعیت سیاسی و نظامی آمریکا جمع‌آوری کرده بود. او توانسته بود از ارتباطش با اعضای مجلس و سایر شخصیت‌های دولتی در مورد حمایت از منافع کره جنوبی در ایالات متحده به عنوان یک عامل نفوذی نهایت بهره‌برداری را بنماید.

در پایان سال 1974 فعالیت‌های نسبتا آشکار تانگ‌سان پارک بخاطر افشا شدن خاتمه یافت و تفحص در باب فشار و نفوذهایی که اعمال کرده بود اعلام گردید.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha