• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91120805400
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

در سومین راند اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شد:

کسب رضایت از بیماران اورژانسی ضروری نیست

کسب رضایت از بیماران اورژانسی ضروری نیست

یک متخصص طب اورژانس با بیان اینکه کسب رضایت از بیماران اورژنسی که جانشان در خطر باشد ضروری نیست، گفت: موضوع زمان در قانون، واژه استثنائی برای دادن رضایت است و برای بیماران اورژانسی که جانشان در خطر است نیازی به گرفتن اجازه از سوی بیمار یا همراهش نیست و پزشک می تواند در درمان او مداخلات لازم را انجام دهد.

یک متخصص طب اورژانس با بیان اینکه کسب رضایت از بیماران اورژنسی که جانشان در خطر باشد ضروری نیست، گفت: موضوع زمان در قانون، واژه استثنائی برای دادن رضایت است و برای بیماران اورژانسی که جانشان در خطر است نیازی به گرفتن اجازه از سوی بیمار یا همراهش نیست و پزشک می تواند در درمان او مداخلات لازم را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی لبافی در جلسه راند اخلاق پزشکی که در محل مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ظرفیت تصمیم گیری، انتخاب آزادانه، جریان آزادانه اطلاعات و تصمیم‌گیری را چهار مرحله رضایت آگاهانه از سوی پزشک برای بیمار برشمرد و تصریح کرد: در واقع ظرفیت تصمیم گیری از جمله مهم ترین مرحله رضایت آگاهانه است که بسیاری از پزشکان در برابر آن دچار مشکل خواهند شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه پزشک باید اطلاعات لازم را در زمینه بیماری و راههای درمان آن را در اختیار بیماران قرار دهد، گفت: در جریان آزاد اطلاعات بیماران یا همراهانشان حق دارند به نحوی از پزشک خود اطلاعات لازم را در خصوص بیماری و راههای درمانی آن دریافت کنند تا اینکه تصمیم گیری‌های لازم را در خصوص انجام عملیات درمانی بیماری خود اتخاذ کنند که البته پزشک باید در این زمینه با بیمار همکاری کند.

دکتر لبافی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه پزشکان به مسائل قانونی برخورد با بیمار اهمیت چندانی نمی دهند و برای ساماندهی نظام سلامت بسیاری از مسائل قانونی را خود وضع می‌کنند.

وی با بیان اینکه دادن خبر بد به بیمار یا همراهان ازموضوعات سخت ارتباط میان پزشک و بیمار است، افزود: دادن خبر ناخوشایند باید در یک فضای مناسب با توجه به شرایط روحی و با آمادگی قبلی به بیمار صورت بگیرد تا بیمار فرصت انتخاب لازم را داشته باشد.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه همه بیماران با شنیدن خبر بد آن را از دیگران انکار می‌کنند، گفت: اطلاع یافتن بیمار از بیماری خود و انتخاب راه درمانی آن به روش نامناسب یکی از اشتباهات پزشکان در بخش اورژانس است که موجب انکار کردن بیماری از سوی بیمار و عدم درمان و مرگ وی خواهد شد و پزشکان با در نظر گرفتن مهارت ارتباطی میان خود و بیمار به این مسئله واقف هستند که او برای تصمیم گیری نیاز به زمان دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه هیچ قانونی برای دریافت رضایت از کودکان در خصوص نحوه مداخلات درمانی آنها در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در کشور ما پزشک موظف به دریافت رضایت از بیماران زیر 18 سال و همچنین کودکان در خصوص راههای درمانی آنها نمی‌باشد و هیچ قانونی هم در این زمینه وجود ندارد اما از دیدگاه اخلاق پزشکی در صورتی که بیماران ظرفیت تصمیم گیری عقلی را داشته باشند پزشک موظف به گرفتن رضایت از طرف بیمار است.

این متخصص طب اورژانس، در پایان با اشاره به این مطلب که افراد بیمار باید در خصوص انتخاب راههای درمانی به خود فرصت تصمیم گیری دهند و عجولانه دست به انتخاب نزنند، تصریح کرد: در کشور ما برای مداخلات پیچیده همچون جراحی‌ها و بیماری‌هایی که با عارضه همراه است علاوه بر کسب رضایت آگاهانه، برائت نامه هم لازم است و اما اگر این برائت نامه در شرایط آگاهانه و قبل از مداخله پزشک در درمان گرفته و ثابت شود که روند درمان به صورت طبیعی پیش رفته بیمار نمی‌تواند هیچ گونه شکایتی از پزشک داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha