مریم پیربند- فیلمساز و کارگردان- گفت: سینما زبان هنر قویای است که بیشترین تأثیر را در مخاطبانش دارد بنابراین برای پرداختن به زندگینامه شهدای زن باید از ابزار قدرتمند رسانه استفاده کرد.
به گزارش ایسنا وی افزود: زنان در دوران دفاع مقدس نقش حمایتی و روانی در کنار مردان داشتند اما هر وقت در مورد جنگ فیلمی ساخته میشود تنها به نقش مردان پرداخته میشود و سخنی از زنان به میان نمیآید.
وی ادامه داد: یکی از نیازهای امروز جوانان ارائه الگوی مناسب و متناسب با ارزشهای جامعه است. باید به این نکته بپردازیم که زنان در دوران جنگ چه کردند، تربیت فرزندانی که برعهده آنان بود الان کجا هستند و چه میکنند. به طور قطع به خیلی از موضوعات هنوز گوشه چشمی نگاه نکرده و نپرداختهایم.
پیربند با اشاره به نقش تأثیرگذار زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: ما الگو برای معرفی به جامعه زیاد داریم و دلیل کمرنگ شدن الگوپذیری در جامعه امروز، ارائه نکردن الگوی درست است.
وی در مورد ساخت فیلمهای ایرانی در مقایسه با صنعت فیلمسازی هالیوود و والت دیسنی «سینمای کارتنی» اظهار کرد: یکی از موفقیتهای صنعت فیلمسازی هالیوود جنبه دراماتیک و جلوههای ویژه آن است. باید بگویم موضوعاتی که در دفاع مقدس اتفاق افتاده بهترین خوراک ساخت فیلم برای مردم امروز جامعه و نسل جدید است که برای پرداختن به آن و ساخت فیلمهای مختلف، باید علاوه بر توجه به جنبه دراماتیک، تولید این فیلمها نیز به روز باشد یعنی با آخرین تکنیکهای به روز جهان ساخته شود
.
پیربند گفت: برای ساخت فیلمهای مستند یا سریال و فیلم کوتاه باید به این نکته مهم توجه کرد که فیلمها برای چه گروه سنی و با چه هدفی به طور درست در زمان خود ساخته و ارائه شوند زیرا بسته به زمان، ذائقه و طبع مخاطبان فیلمها به روز میشود.
پیربند اظهار کرد: برای الگوپذیری مناسب از شهدای زن در جامعه، باید علاوه بر انتشار کتاب، عکس و نقاشی، به ساخت فیلم از زندگینامه شهدای زن که موثرتر از هنرهای دیگر است بپردازیم.
وی به ساخت جدیدترین فیلم کوتاه خود به نام «مهمانی » اشاره کرد و گفت: فیلم کوتاه مهمانی به کارگردانی من،مراحل پایانی ساخت خود را میگذراند. این فیلم که مضمونی اجتماعی دارد توانسته است موضوع زنان پس از جنگ را از گذرگاهی متفاوت از آنچه تاکنون دیدهایم در قالب قصهای جذاب به تصویر بکشد.
داستان فیلم، زندگی زنی را به تصویر میکشد که از شوهر جانباز شیمیایی اش مراقبت میکند. ابتدای فیلم به این طریق شروع میشود که زن شوهرش را برای حضور در یک مهمانی حاضر میکند. مکان مهمانی مشخص نیست و زن آنقدر مشتاق حاضر کردن شوهرش برای مهمانی است که در فکر انتخاب لباس مناسب، کوتاه کردن موهای شوهرش، جمع کردن لوازم شخصیاش از جمله کتابها و سبد داروهایش است.
آنچه که فیلم کوتاه (مهمانی ) را متمایز از دیگر آثار ارائه شده در این ردیف موضوعی قرار میدهد، پرداخت متفاوت کارگردان به عشق همسر به شوهر جانباز و بیمارش است.
بر اساس این گزارش، فیلم کوتاه «با من برقص» هم در 15دقیقه به کارگردانی مریم پیربند بزودی در دستور ساخت قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات