مطالعه موردی حوزه نجف با حضور نویسنده کتاب "فرزندان پیامبر در دوره معاصر" در موسسه امام موسی صدر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست رافائل مائوریللو که کتابش به عنوان کتاب سال ایران انتخاب شده است، به معرفی این اثر که اوایل سال 2012 به زبان انگلیسی در ایتالیا منتشر شده است، پرداخت.
وی گفت: این کتاب حاصل شش سال مطالعه در تمام آثار منتشر شده دسته اول در مورد فرزندان پیامبر به 7 زبان بوده است.
مائوریللو که برای دریافت جایزه کتاب سال ایران به تهران سفر کرده است، در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با حضور اعضای خانواده امام موسی صدر و جمعی از پژوهشگران حوزه علوم اسلامی خاطرنشان کرد: در این کتاب علاوه بر خاندان صدر خانوادههای حکیم، خویی، و بحرالعلوم مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
او با بیان این که سادات نجف صاحبان نقشهای بزرگ در تاریخ بودهاند، به تشریح ویژگیهای سادات و خانوادههایی از جمله آیتالله خویی، محمدباقر صدر، محمدباقر حکیم، علی سیستانی، عمار حکیم، مقتدای صدر در عراق، آیتالله روحالله خمینی،آیتالله علی خامنهای و محمد خاتمی در ایران و امام موسی صدر، محمدحسین فضلالله و حسن نصرالله در لبنان پرداخت.
نویسنده کتاب "فرزندان پیامبر در دوره معاصر" همچنین گفت: برای نگارش این اثر به منابع دسته اول و همچنین مصاحبههای انجام شده بین سالهای 2005 تا 2011 رجوع کرده است.
وی با تشریح بخشهایی از این کتاب، از جمله تاریخ خانوادههای سادات افزود: در این اثر 170 زندگینامه از اعضای این چهار خاندان بررسی شده است.
رافائل مائوریللو با تشریح مدل شخصیتی خانوادههای سادات، از جمله شرایط تولد، نحوه پرورش در دوران کودکی، مسائل اقتصادی، آموزش در دوران نوجوانی و جوانی، تربیت با نظارت علمای اسلامی، گفت: نقش زنان سادات در تاریخ معاصر در کشورهای خاورمیانه پس از دوره عثمانی تغییر کرده است که در این مسیر زنان خاندان صدر بسیار قابل توجه هستند. برخی زنان این خاندان نقشهای برجستهای داشتهاند از جمله سید بنتالهدی صدر که یکی از زنان تاثیرگذار در تاریخ معاصر است. او فقه، اصول و کلام خوانده بود و مدیریت چند مدرسه را برعهده داشت، رباب صدر هم که خواهر امام موسی صدر است، مدیریت یک بنیاد در لبنان را برعهده دارد. در ایران نیز سیدهورا صدر مدیر موسسهای است که به گسترش آرای پدرش میپردازد. این زنان نقشی اساسی در تاریخ معاصر داشته اند.
وی همچنین به تشریح نقش زنان سیده دیگر از خانواده خاتمی پرداخت و گفت: نقش اجتماعی و فرهنگی زنان این خانواده به عنوان مطالعه در این زمینه قابل بررسی است.
این نویسنده همچنین با بیان این که زندگی امام موسی صدر دارای تمام یا اکثریت مدل نمونهای است که میتوان برای سادات در نظر گرفت، گفت: همه ویژگیهای سادات در امام موسی صدر پررنگ است. در ایتالیا با امام موسی صدر بسیار آشنا هستند. تصویر امام موسی صدر برای ایتالیاییها کاملا معرفی شده است. درست است که اکثر زندگیاش را در لبنان گذراند اما جالب است که در سفری که به لبنان داشتم، یک دوست ایتالیایی میگفت آنقدر این شخصیت برجسته است که برای شناخت آن باید مطالعات زیادی انجام داد.
او گفت که برای نگراش این کتاب از قرن شانزدهم فهرست خانوادههای سادات را بررسی کرده است.
مائوریللو همچنین در ادامه به پرسشهای حاضران در ارتباط با این کتاب پاسخ گفت.
این کتاب در 196 صفحه و با 1000 پانویس منتشر شده است.
وی افزود: ناشر ایتالیایی آن با توجه به اهمیت موضوع خواستار چاپ این کتاب در مجللهای بیشتری شده است.
در ادامه این نشست، لوح تقدیری از جانب موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر به رافائل مائوریللو اهدا شد.
انتهای پیام
نظرات