زندگی علمی دکتر میرعابدین کابلی در «ایران، از پس هزارهها» روایت میشود.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قسمت چهارم مجموعهی تلویزیونی «ایران، از پس هزارهها» در ادامهی قسمتهای پیشین که به معرفی باستانشناسان کهنهکار ایران پرداخت، به زندگی علمی میرعابدین کابلی میپردازد. کابلی تا کنون در محوطههای شهداد در استان کرمان، تپهی قمرود و شوش کاوش باستانشناختی انجام داده است.
اولین کار او در محوطهی باستانی پیش از تاریخ شهداد در حاشیهی کویر لوت انجام شد که محوطهای مربوط به تمدنهای جنوب شرق ایران است. پس از آن، او به تپهی قمرود در استان قم رفت و هفت لایهی باستانی این تپه را که قدمت آنها به بیش از هفتهزار سال پیش میرسد، کاوش کرد. آخرین کاوش باستانشناسی کابلی در شوش بود که به کشف دروازهی اصلی کاخ داریوش منجر شد.
گفته میشود در تاریخی که توسط یونانیها نوشته شده، آمده است که شهر شوش بهسادگی توسط سربازان اسکندر تصرف شد، اما کاوشهای کابلی مشخص کرد که این شهر چندماه در محاصره بوده و پس از یک درگیری خونین بهسختی به تصرف یونانیها درآمده است.
به گزارش ایسنا، مجموعهی «ایران، از پس هزارهها» به کارگردانی پژمان مظاهریپور چهارشنبهها ساعت 22 از شبکهی مستند پخش میشود. در سه قسمت قبلی آن به معرفی زندگی علمی دکتر سیدمنصور سیدسجادی، دکتر یوسف مجیدزاده و دکتر صادق ملک شهمیرزادی پرداخته شده است.
انتهای پیام
نظرات