در حالی که طی هفته قبل با صعود ناگهانی قیمت گوشت مرغ وزارت صنعت معدن و تجارت با آزاد سازی ذخیره مرغ سعی در کنترل بازار کرد ولی همچنان شاهد روند افزایش قیمت گوشت مرغ هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از جهش قیمت هر کیلو مرغ در سطح شهر طی هفته گذشته، وزارت صنعت معدن و تجارت تلاش کرد با آزاد سازی ذخایر مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام، قیمت آن را متعادل کند که در مرحله نخست شاهد کاهش موقت قیمت گوشت مرغ در مناطق مختلف شهر بین 200 تا 500 تومان بودیم که متاسفانه چندان دوام نیاورد.
در این راستا رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه توزیع مرغ در استان تهران از چهارشنبه هفته قبل با قیمت هر کیلو 5100 تومان در فروشگاههای زنجیرهای، میادین میوه و ترهبار و واحدهای صنفی منتخب آغاز شده است، اعلام کرد که احتمال این که این قیمت به 5200 تومان نیز برسد وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که توزیع مرغ تا چه زمانی ادامه پیدا میکند، بیان کرد: هر چقدر شبکهها کشش توزیع داشته باشند این روند ادامه پیدا میکند.
صادقی گفت که قیمت گوشت مرغ گرم در حال کاهش است و به همین دلیل در حال حاضر تفاوت قیمت بین مرغ منجمد و مرغ گرم زیاد نیست.
در همین رابطه مدیر کل تامین دام و فرآوردههای محصولات شرکت پشتیبانی امور دام نیز از آغاز مرحله دوم آزاد سازی ذخیرهسازی مرغ منجمد در تهران خبر داد.
به گفته رضا سالمی در مرحلهی اول آزادسازی ذخیرهسازی مرغ منجمد سهمیه 5000 تن بود و در مرحلهی دوم نیز قرار است 10 هزار تن مرغ منجمد به شبکههای توزیع تزریق شود.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود ذخیرهسازی بالای مرغ دلیل افزایش قیمت آن چیست خاطرنشان کرد که شبکه توزیع باید پاسخگوی افزایش قیمت مرغ باشد.
این اظهارات در حالی است که گوشتهای مرغ منجمد شده با وجود برخوردار نبودن از اقبال عمومی در همان ساعات ابتدایی عرضه به پایان میرسد.
از سوی دیگر درحالی که رییس سازمان توسعه تجارت استان تهران از احتمال کاهش قیمت مرغ در سطح شهر تهران خبر میداد ولی شواهد بیانگر روند تدریجی صعود قیمتها در سطح شهر بود. به نحوی که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ به طور میانگین تا 6500 تومان نیز رسید.
فریب دادن بازرسان سازمان تعزیراتی؛ شیوه جدید فروشندگان
در این شرایط و در حالی که مسوولان همواره از افزایش نظارت بر بازار و برخورد جدی با گرانفروشان خبر میدهند واحدهای صنفی روش جدیدی را برای مقابله با بازرسان سازمان تعزیراتی در پیش گرفتهاند.
بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا، گویا کاربرد قیمتهای درج شده روی تابلوهای تعداد زیادی از واحدهای صنفی فروش گوشت مرغ صرفا برای بازرسان سازمان تعزیرات است، زیرا قیمتهای درج شده روی تابلوها حدود 1500 تا 2000 تومان با آنچه که به دست مصرفکننده میرسد متفاوت است.
این گونه است که بازرسان سازمان تعزیرات با ورود به این واحدهای صنفی و مشاهده قیمت روی تابلوها فریب خورده و از آنجا خارج میشوند، غافل از این که مردم برای خرید با قیمتهای متفاوت درج شده روی تابلوها از سوی فروشندگان مواجه شده و اعتراض به قیمتها نیز فایده ای ندارد.
در حال حاضر قیمت نهایی گوشت مرغ که به دست مصرفکننده میرسد به طور میانگین 6500 تومان در هر کیلوگرم و بعضا در بعضی مناطق این رقم به 6900 تومان نیز رسیده است.
انتهای پیام
نظرات