رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه «شرکت در مسابقات قرآنی به عنوان یک امر خیر وظیفه همه ماست» گفت: باید هدف و نتیجه این مسابقات، اقامه امر به معروف و نهی از منکر و ایجاد جامعه سالم و صالح قرآنی باشد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به مازندران، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی در مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با تقدیر از میزبانی استان مازندران، گفت: ممکن است برخی بگویند مسابقات قرآنی برای چیست؟ باید گفت شرکت در مسابقات قرآنی امر خیر و یک وظیفه است که قرآن فرمود در کارهای خیر پیش دستی کنید و چه امر خیری بالاتر از قرآن که منشاء همه خوبیهاست.
وی خاطرنشان کرد: اهداف مسابقات قرآنی باید حرکتی برای رفع رذائل و حفظ و تقویت فضایل و مکارم قرآنی، همت جمعی برای تحقق بخشیدن به اهداف قرآن و شناسایی و شکوفایی استعدادهای قرآنی در کشور باشد.
محمدی برندگان واقعی مسابقات قرآنی را کسانی دانست که استعدادهای خود را در سایه قرآن شناختهاند و به کمالات قرآنی خود افزودهاند.
وی تصریح کرد: در عالم هستی دو نوع مسابقه تکوینی و تشریعی داریم که سبقت در عالم تکوین وجود ندارد، اما سبقت در عالم تشریع مجاز و از لوازم اختیار انسان است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: البته سبقت هم میتواند ممدوح باشد و هم مذموم و هم میتواند فردی و هم اجتماعی و جمعی باشد. سبقت گاهی در دنیا و گاهی در عالم و آخرت است.
وی با بیان اینکه «حضور جوانان و نوجوانان در مسابقات قرآن کریم در این دوره رشد چشمگیری داشته است» گفت: به برکت قرآن و همت و تلاش مدیران و مربیان قرآن و همچنین اصحاب رسانه در این دوره 920 هزار نفر در رشتههای مختلف مسابقات قرآن در سراسر کشور شرکت کردهاند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین با توصیه به قراء و حافظانی که موفق به کسب رتبه و امتیاز نشدهاند، اظهار کرد: اگر کسانی در این مسابقات حضور پیدا کردند و توفیق به دست نیاوردند بدانند که دلسردی و ناامیدی ممنوع است. حضور در این مسابقات امری خیر برای سربلندی ایران اسلامی و ترویج تبلیغ فرهنگ قرآن است، بنابراین اگر کسی برنده نشد نباید ناامید و دلسرد گردد، بلکه باید تلاش خود را بیشتر کند.
محمدی تاکید کرد: نتیجه مسابقات به حسب ظاهر است، اما آنچه که مهم است اینکه تلاوت و حفظ قرآن مقدمهای برای عمل به آن باشد.
وی در تشریح نتایج و اهداف شرکت در مسابقات قرآنی، دوری از زشتیها و رذائل اخلاقی، حرکت به طرف پویایی و رشد، رسیدن به مغفرت و عشق الهی، اقامه امر به معروف و نهی از منکر، ایجاد جامعه صالح و سالم قرآنی و برنده شدن در بین متقیان و خوبان و الگو شدن برای بشریت را از اهداف و نتیجههای مهم رقابتهای قرآنی عنوان کرد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین حضور پرشور و افزایش 125 درصدی نوجوانان و جوانان در مسابقات قرآنی را از ویژگیهای این دوره از مسابقات دانست.
محمدی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مدیران، اساتید و جامعه قرآنی کشور، گفت: ظرفیت جامعه ما به برکت قرآن ظرفیت عظیمی است که باید توجه ویژهای به آن داشته باشیم و تلاش لازم را به عمل آوریم. امسال 920 هزار نفر در این مسابقات شرکت کردند اما نسبت به جمعیت 75 میلیونی کشور ما مناسبت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حداقل 50 میلیون نفر در کشور شرایط، استعداد و زمینه مشارکت و حضور در برنامههای قرآنی را دارند که شرکت 920 هزار نفر از بین آنها جای تامل دارد که باید برای گسترش فرهنگ قرآنی و مشارکت بیش از پیش مردم در فعالیتهای قرآنی تلاش و برنامهریزی شود.
انتهای پیام
نظرات