نشست خبری نخستین کنگره ملی 7000 شهیده زن و «جشنواره فیلم پروانههای ایثار» امروز در مرکز بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست خبری، دکتر علیاصغر جعفری رئیس مرکز بسیج صدا و سیما،مینو اصلانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان و عشرت شایق دبیر جشنواره سخن گفتند.
در این نشست خبری همچنین از سایت اطلاعرسانی جشنواره مذکور رونمایی شد.
مینو اصلانی، رئیس سازمان بسیج جامعه زنان در این نشست خبری گفت: جشنواره فیلم پروانههای ایثار در واقع از بخشهای تأثیرگذار و مهم کنگره ملی و بینالمللی 7000 شهیده زن کشورمان است. سازمان بسیج از ابتدای سال جاری تاکنون با حضور 26 نهاد،سازمان و وزارتخانه برنامههای ویژهای را با محوریت اقشار مختلف بسیج برگزار کرده است.
وی ادامه داد: دفاعمقدس و راه شهیدان ما در امتداد عاشورا بوده و همه حرکتها نیز باید در این راستا باشند. اگر امام حسین(ع) خانوادهاش را با خود در راه تحقق نهضتش همراه کرد،مظلومیت و حقانیت حرکتش را به اثبات رساند. شهادت 7000 زن و تقدیم 4500 زن جانباز هم سند حقانیت دفاع مقدس ما در برابر دشمنان بود و باعث الگوگیری ملتهایی دیگر در آغاز بیداری اسلامی شد.
وی ادامه داد: دشمنان همواره با ما در حال جنگ هستند اما جنگ امروزی نه به صورت فیزیکی بلکه به صورت جنگ نرم است به طوری که 300 شبکه فارسیزبان هر روز برنامههای مختلفی را برای انحراف جوانان از راه انقلاب پخش میکنند اما باید گفت که جوانان ما با پشتوانهای همچون دفاع مقدس و شهدای آن با این جنگ نیز مقتدرانه مقابله کرده و آن را خنثی خواهند کرد.
اصلانی در ادامه سخنانش به شهادت دانشآموزان مدرسه «زینبیه» میانه در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دشمن بعثی به نقش این مدرسه در پشتیبانی از رزمندگان در جبههها پی برده بود و بر این اساس به صراحت اعلام کرد که این مدرسه را بمباران میکند و البته به این کار غیرانسانی خود جامه عمل پوشاند اما نکته قابل توجه در این زمینه این است که دانشآموزان مدرسه زینبیه با وجود آگاهی از تهدید رژیم بعثی هیچگاه سنگر مدرسه را رها نکردند. خانوادههای شهدای مدرسه مذکور میگویند با وجود جلوگیری از حضور دانشآموزان، آنها از هر راهی برای حضور در سر کلاسهای درس استفاده میکردند آنها میدانستند روزی به شهادت میرسند. آیا با وجود این نوع تفکر در بین جوانان و نوجوانان، دشمنان میتوانند با فرهنگ ما مبارزه کنند؟
وی یادآور شد: شهدای زن مسیر درستی را انتخاب کردند و امروزه خیلیها به پیروی از این شهدا در حال ترویج فرهنگ دفاع مقدس و راه شهدا هستند.
اصلانی ادامه داد: بیش از 43 عنوان برنامه برای کنگره ملی و بینالمللی 7000 زن شهیده در نظر گرفتهایم که البته تاکنون چندین مورد از این برنامهها اجرا شده است. به عنوان مثال در «همایش نیمکتهای سوخته» که در میانه برگزار شد میهمانانی از کشورهای فلسطین و لبنان حضور داشتند.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در راستای برگزاری کنگره مذکور، بیش از 7000 وبلاگ به نام شهدای زن طراحی شده و یا در حال طراحی توسط دانشجویان هستند. همچنین دو میلیون دانشآموز فیلم مربوط به زندگی شهیده «ناهید فاتحی کرجو» را در مدارس تماشا کردند. صدها کار پژوهشی نیز در زمینه نقش زنان در دفاع مقدس انجام شده و بیش از 60 جلد کتاب در روز برپایی کنگره رونمایی خواهد شد. همچنین نرمافزارهای مختلفی تولید شده است.
اصلانی به وجود 450 شهیده زن عشایر اشاره کرد و گفت: در این راستا یادوارهای را با محوریت شهیده «باختر بیگلری» نخستین شهیده نهضت امام خمینی (ره) برگزار کردهایم. همچنین با محوریت شهید «عزتالملوک کاووسی» در روز 29 بهمن ماه جاری و با حضور 1500 پزشک متخصص یادواره شهدای جامعه پزشکی زنان را در برج میلاد برگزار خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: در دوران دفاع مقدس 15 مدرسه در کشورمان توسط رژیم بعث عراق بمباران شد و بر اثر این بمبارانها 241 دانشآموز به شهادت رسیدند.
در ادامه این نشست خبری، عشرت شایق، دبیر جشنواره فیلم کوتاه «پروانههای ایثار» گفت: بانوان ایثارگر رسالت زینبی خود را در قبال انقلاب و دفاع مقدس به نحو احسن انجام دادند زیرا هرچه داشتند در طبق اخلاص گذاشتند و همپای نظام در راه تحقق آرمانهای کشورمان فعالیت کردند. زنان ایثارگر زمانی در مقابل دشمن بعثی یا در پشت جبهه از کشور دفاع کردند و امروزه تواناییهای خود را در مقابله با جنگ نرم به کار گرفتهاند.
وی ادامه داد: ما در این جشنواره دید جنسیتی نداریم هرچند نتوانستهایم یک لحظه از صبر و رنج زنان جانباز را منعکس کنیم. در برگزاری جشنواره به دنبال یک گام جدید هستیم و نمیخواهیم حرکتهای کلیشهای را تکرار کنیم بلکه هدف ما انجام کاری ماندگار است بنابراین تلاش کردهایم محورهای جشنواره بسیار جامع باشد. در بحث جوایز نیز نگاه گستردهای داریم و هیات داوران در این بخش نگاه جامعی به دستاندرکاران فیلمها خواهند داشت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد فاصله زمانی کم فراخوان تا ارسال به این جشنواره گفت: البته ما از سه ماه پیش کارمان را برای دریافت آثار شروع کردهایم و در این راستا با انجمن سینمای جوان، حوزه هنری و انجمن مستندسازان به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هماهنگ هستیم و آنها این فراخوان را به زیرمجموعههای خود اعلام کردهاند. در واقع ما فیلمهایی را فراخوان کردهایم که قبلا ساخته شدهاند.
شایق اعلام کرد: «زنان و الگوی فاطمی در حوزه اجتماع و نهاد خانواده»، «نقش الگویی حضرت زینب(س) در جریان مبارزه زنان مسلمان و آزاده»، «نقش تربیتی مادران، همسران شهدا،جانبازان و آزادگان در ایستادگی، مقاومت و پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»،«نقش زنان شهیده در تعمیق، گسترش و پایداری ارزشهای انقلاب اسلامی»، «نقش زنان در بالندگی،مقاومت و مقابله با دسیسههای استکبار در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی»، «نقش و جایگاه زنان در حفظ دستاوردها و آرمانهای انقلاب اسلامی، نقش زنان در پیروزی و تداوم نهضت اسلامی در ایران و جهان»، «نقش زنان در اصلاح مدیریت الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی»، «تهدیدات نرم، خانواده، زن و بصیرت دینی» و «زن، حجاب و عفاف» محورهای فراخوان جشنواره فیلم کوتاه پروانههای ایثار هستند.
دکتر علیاصغر جعفری نیز در این نشست خبری، گفت: وقتی از عناصر پیروزی در دفاع مقدس صحبت میشود اگر به نقش بانوان در تحقق این پیروزی اشاره نکنیم جفا کردهایم زیرا میتوان گفت به نوعی نقش زنان در جنگ تحمیلی پررنگتر از مردان بوده است.
وی با اشاره به فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در مورد نقش زنان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: نزدیک به 4500 جانباز زن سلامتی خود را به انقلاب تقدیم کردند که بیش از 3000 نفر از این تعداد جانباز 25 درصد و البته مظلوم هستند. در کل بیش از 12 هزار جانباز زن و شهید در کشور وجود دارد.
دکتر جعفری در ادامه اظهار کرد: اگر دشمن هر روز خشمگینتر شده و تحریمهای گوناگونی را بر علیه ما اعمال میکند به دلیل پیشرفتهای قابل توجه ما در عرصههای مختلف است. اگر ما ضعیف بودیم مسلما دشمن تواناییهای مالی و سیاسی خود را در جهت ضربه زدن به ما به کار نمیگرفت. ایران در حال حاضر از قدرتهای تعیینکننده در سطح بینالمللی محسوب میشود و در جهان اسلام تصمیمی بدون حضور ایران ماندگار نخواهد بود و همه این توفیقات مدیون شهدا و مادر و همسران شهدا است. در واقع جشنواره پروانههای ایثار فرصتی برای قدردانی از این سرمایهها است.
وی همچنین اظهار کرد: این جشنواره زمینهای برای شناسایی ظرفیتهای فیلمهای کوتاه در مورد زنان ایثارگر است و امیدواریم بعد از این جشنواره آثار تولیدی بیشتر و بهتری داشته باشیم. سعی شده است شأن کار را رعایت کنیم و امیدواریم در پایان جشنواره ثابت کرده باشیم که با هزینه کم هم میتوان جشنواره خوبی برگزار کرد.
در بخش دیگری از این نشست خبری، «نسیم چندگایی» جانباز قطع نخاعی دوران دفاع مقدس نیز که از هشت سالگی و بر اثر بمباران هوایی دشمن بعثی جانباز شده است،گفت: زندگی در شرایطی کسی همچون من بسیار سخت است. البته در تمام سالها و حین تحصیل مادرم در کنارم بود زیرا اگر نبود هیچگاه به این جایگاه نمیرسیدم. مشکلات امثال ما بسیار است و صدا و سیما در مورد جایگاه و مشکلات زنان جانباز باید به خوبی فرهنگسازی کند این در حالی است که برای جانبازان مرد کارهای زیادی انجام گرفته است. در حالی که جانبازان زن و مرد یک مشکل دارند.
وی در پایان سخنانش گفت: امیدواریم فیلمهای جشنواره بتوانند نقش جانبازان زن و جایگاه آنها را در جامعه به تصویر بکشند. این امر به احیای جایگاه ما در جامعه کمک میکند.
خانم یوسفزاده، جانباز 25 درصد شیمیایی نیز در این نشست گفت: امیدواریم فیلمهایی در این جشنواره ارائه شود که برای مخاطب باورپذیر باشد. متاسفانه برخی فیلمسازان آثاری را ارائه میدهند که ظاهرا نشات گرفته از شنیدههای آنهاست و هیچ ارتباطی با دفاع مقدس ندارد. یک فیلمساز اگر میخواهد زندگی یک جانباز را به تصویر بکشد حداقل کار این است که بر اساس گفتههای او، فیلمش را بسازد و همین امر فیلم را برای مخاطب باورپذیر میکند.
جشنواره فیلم کوتاه پروانههای ایثار به همت مرکز بسیج صدا و سیما و پشتیبانی سازمان بسیج جامعه زنان و کنگره شهدای زن برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات