• شنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 91103017740
  • خبرنگار : 71062

ساخت اولین موشک ایران در بعد از انقلاب با مدیریت شهید چمران

چمران:زندگی شهید چمران جای کار بسیاری دارد/ ستاد جنگ‌های نامنظم مظلوم واقع شده است

چمران:زندگی شهید چمران جای کار بسیاری دارد/ ستاد جنگ‌های نامنظم مظلوم واقع شده است

رئیس شورای سیاستگذاری نخستین یادواره شهدای و رزمندگان ستاد جنگ‌های نامنظم گفت:فیلم «چ» در حال تدوین است و در دیداری که دو روز پیش با حاتمی‌کیا- کارگردان این فیلم- داشتم، او سخت مشغول کار بود.

رئیس شورای سیاستگذاری نخستین یادواره شهدای و رزمندگان ستاد جنگ‌های نامنظم گفت:فیلم «چ» در حال تدوین است و در دیداری که دو روز پیش با حاتمی‌کیا- کارگردان این فیلم- داشتم، او سخت مشغول کار بود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،مهندس مهدی چمران- رئیس شورای اسلامی شهر تهران- افزود: در این فیلم دو روز از اتفاقات مربوط به حوادث پاوه روایت شود البته زندگی شهید چمران جای کار بسیاری دارد.

مهندس مهدی چمران که امروز و در آستانه برگزاری یادواره شهدا و رزمندگان ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران در یک نشست خبری سخن می‌گفت، با اشاره به حوادث اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و حمله عراق به کشورمان در شهریورماه سال 1359 گفت: این حوادث در حالی رخ داده بود که نیروهای مسلح به ویژه ارتش فرصتی برای بازسازی نداشتند چون ارتش با مشکلات داخلی خود مواجه بود و سپاه سازماندهی خوبی نداشت. هر چند نیروهای مسلح و معتقد به نظام در داخل نیروهای مسلح نهایت تلاش خود را به کار می‌بردند و شهید چمران با مشاهده اوضاع موجود تصمیم گرفت خود را به جبهه‌ها برساند. او قبل از این، در مقابل رژیم صهیونیستی و در خطرناک‌ترین مرزهای خاورمیانه مبارزه کرده بود و تجربه خوبی در زمینه سازماندهی نیروهای چریکی داشت.

وی ادامه داد: آن زمان مقام معظم رهبری به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع و شهید چمران تصمیم گرفتند که عملیات‌های چریکی‌ مقابله با دشمن را در جنوب کشور راه‌اندازی کنند و به همین منظور دیداری با حضرت امام خمینی(ره) داشتند.

مهدی چمران یادآور شد: «ستاد هماهنگی جنگ‌های نامنظم» که امروزه واژه «هماهنگی» آن به کار برده نمی‌شود،یک نیروی کاملا مردمی بود و با جای خاصی ارتباط نداشت. یعنی مردم پشتیبان نیروهای ستاد بودند و برخلاف نامش هم،عملیات‌های منظمی را انجام می‌داد و ارکان مختلفی در آن سازماندهی شده بود. شهید چمران معتقد بود نباید اجازه داد که دشمن حتی یک شب راحت داشته باشد و نیروهایش در همین راستا دشمن بعثی را از مناطق مختلفی همچون «دب حردان»،«جنگل‌های گمبوعه» و نزدیکی‌های اهواز به عقب راندند. به طور کلی 120 تا 130 کیلومتر خط پدافند دفاعی در اختیار نیروهای ستاد شهید چمران قرار داشت و این خط پدافندی هیچگاه نشکست.

مهندس چمران به نقش نیروهای ستاد جنگ‌های نامنظم در شکست محاصره سوسنگرد در سال 59 اشاره کرد و گفت:‌ نیروهای این ستاد به دلیل نوع جنگیدن‌شان،با سلاح‌های سبک به دشمن حمله می‌کردند و خطوط دشمن را می‌شکستند تا سلاح‌های سنگین و زرهی در مکان‌های مناسب مستقر شوند و این خط‌ شکنی کمک بسیاری در شکست محاصره سوسنگرد داشت. هرچند عده‌ای با این حربه موافق نبودند. بنی‌صدر یکی از مخالفان بود. اما شهید فلاحی از جمله کسانی بود که از این ستاد حمایت کرد. مردم نیز از اقصی‌ نقاط کشور سراغ ستاد جنگ‌های نامنظم را می‌گرفتند و تأمین مایحتاج نیروها را نیز تقبل کرده بودند.

وی به ویژگی‌های علمی ستاد جنگ‌های نامنظم به ویژه شهید دکتر مصطفی چمران اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود امکانات در آن زمان، شهید چمران درصدد ساخت سلاح برآمد و در این راستا حدود 20 قبضه «خمپاره 60» به کمک مهندسین ساخته شد. یا برای حرکت نیروها بر روی رمل‌ها، خودروهای ویژه‌ای ساخته شد. همچنین با مدیریت شهید چمران، اولین موشک ایران بعد از انقلاب ساخته شد و این موشک بعدها به موشک زیرآبی تبدیل شد.

مهندس چمران ادامه داد:اولین «پل چریکی» هم توسط این ستاد و با استفاده از تیوپ، چوب و طناب ساخته شد و همین پل بعدها تکمیل و به «پل خیبری» تبدیل شد.

وی همچنین اظهار کرد: همین اقدامات ستاد جنگ‌های نامنظم بود که باعث شده بود عراق از شنیدن نام این ستاد به هراس بیفتد. این نکته را حتی اسیران عراقی بارها بازگو کرده‌اند.

مهندس چمران در بخشی دیگر از سخنانش اظهار کرد: با وجود این همه فعالیت، متأسفانه در تاریخ کمتر از ستاد جنگ‌های نامنظم یاد می‌شود. سالانه در کشور یادواره‌های مختلفی برگزار می‌شود اما در این میان یادواره‌ای برای ستاد جنگ‌های نامنظم برگزار نشده است که این امر مظلومیت آن را نشان می‌دهد هرچند نیروهای این ستاد نیازی به این یادواره‌ها ندارند چون به خاطر خداوند برای دفاع از کشور در جبهه‌ها حضور یافتند. اما این موضوع بسیار مهم است که به مردم بگوییم یک گروه مردمی چه توانایی‌هایی دارد و هنوز هم می‌توان مشکلات را با کمک حرکت‌های مردمی حل کرد. مردم ما در مقاطع مختلف و در زمان‌هایی که انقلاب نیاز به حضور آن‌ها داشته است، با حداکثر توان حضور یافته‌اند و یکی از موارد حضور مردم در صحنه،‌مربوط به حماسه 9 دی سال 88 بود.

مهندس چمران یادآور شد: در یادواره روز چهارشنبه کتابی حاوی زندگینامه 30 نفر از نیروهای ستاد جنگ‌های نامنظم توزیع خواهد شد.

وی در پایان از اقشار مختلف مردم و همرزمان شهید چمران در ستاد جنگ‌های نامنظم خواست تا در یادواره روز چهارشنبه چهارم بهمن‌ماه در تالار وزارت کشور حضوری گسترده‌ داشته باشند و رسانه‌ها نیز در زمینه دعوت مردم برای حضور در این یادواره تلاش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha