یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه مجلس اجرای قانون هدفمندی را قبول دارد، گفت: البته در خصوص شیوه عملکرد اجرای این قانون انتقادات شدیدی وجود دارد که باید اصلاح شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید ناصر موسوی لارگانی پس از اظهارات امروز رییس جمهور در مجلس، در صحن علنی گفت: تمامی نمایندگان بر این امر معتقدند که قانون هدفمندی باید اجرایی شود؛ منتهی کل این قانون با تمامی ضوابط و شرایط آن باید اجرایی شود، ما در خصوص شیوه عملکرد این قانون انتقادات شدیدی داریم.
وی با بیان اینکه دولت برای پرداخت یارانههای نقدی 13 هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه شد، گفت: این کسری بودجه باعث شد که دولت از محلهای دیگری همچون بودجه عمرانی و بانک مرکزی برداشت کند و یارانه نقدی به مردم پرداخت نماید. این در حالی است که قرار بود یارانه نقدی به یکسری از دهکهای پایین جامعه پرداخت شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در خانواده پنج نفری که یک نفر سر کار میرود حتی با احتساب یارانه نقدی 250 هزار تومان برای کل خانواده، درآمد این خانوار با حقوق 500 هزار تومانی به 750 هزار تومان میرسد. صحبت ما بر این است که به جای اینکه ماهی به دست مردم بدهیم باید ماهیگیری را به آنها یاد بدهیم.
وی به بخشی از صحبتهای رییسجمهور در خصوص دادن زمین به مردم اشاره و اظهار کرد: رییسجمهور میگوید که میخواهد به هر خانواده هزار متر زمین بدهد؛ این در حالی است که در حال حاضر بسیاری از زمینهای حاصلخیز مردم در استانهای مختلف نابود شده است. مردم ما میگویند که رییسجمهور میخواهد زمینهای بیابان را به ما بدهد تا آن را آباد کنیم. بهتر است به جای این کار باغهای شهرستانهای مختلف مثل استان اصفهان را که با قدمت پنجاه ساله بیابان شده است آباد کنند و از نابودی نجات دهند.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این پرسش که راهکار دولت برای حل مشکلات کشور چیست؟ گفت: اکنون مشاهده میشود که هر روز یک بانک در کشور به وجود میآید. بانکهایی که حداقل در طول سال 55 درصد سود کسب میکنند، آقای رییسجمهور که میگوید نباید قالی بافت، روی زمین بنشینند، با این کارها بداند که همان گلیم از زیر پای مردم کشیده میشود و آنها مجبورند روی زمین بنشینند.
وی با اشاره به پرداخت اقساط وامها و به دنبال آن بهرههای بانکی، گفت: فردی که سه میلیون وام گرفته است علیرغم آنکه شش میلیون بازپرداخت کرده است یک سال به زندان رفته و هنوز نیز شش میلیون بدهکار است، آیا این همان وعده غیردولتی شدن بانکهاست؟ مگر قرار نبود شرکتهای دولتی به مردم واگذار شود، این اتفاق نیفتاده و همه آنها دولتی هستند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس در ادامه با اشاره به صحبتهای رییسجمهور در جلسه علنی امروز گفت: اگر رییسجمهور این صحبتها را در سالهای 84 یا 85 مطرح میکردند شاید برای نمایندگان و ملت ایران قابل پذیرش بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: رییسجمهور در موارد مختلف در زمانی که قرار بوده وزیری استیضاح شود مدام مطرح کرده که با مجلس برادر هستیم، اما بلافاصله در همان روز یا فردایش در صحبتهای مختلف، مجلس و رییس مجلس را که همطراز با قوه مجریه است به باد انتقاد میگیرد. این در حالی است که امام بارها در کلامشان فرمودهاند که مجلس در راس امور است و مقام معظم رهبری نیز این موضوع را مطرح کردهاند؛ ولی در مقال شاهدیم که رییسجمهور به مجلس میگوید که در راس امور نیست.
موسویلارگانی به بخشی از صحبتهای رییسجمهور در مورد همدلی بین دولت و مجلس اشاره کرد و گفت: رییسجمهور در حالی از همدلی صحبت میکنند که نامهای به وزرا، استانداران و فرماندهان خود در چهار ماه پیش نوشته است که با نمایندگان تعامل نداشته باشید. چگونه ما این فرمایشات رییسجمهور را در مورد تعامل با وجود این نامه بپذیریم؟
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با تاکید بر اینکه قوانین مصوب مجلس برای نجات مردم از مشکلات است، گفت: وقتی که رییسجمهور برخی قوانین را اجرا نمیکند و نمیگوید که قبول ندارد انتظار چه تعاملی با مجلس دارد؟
انتهای پیام
نظرات