• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91102716189
  • خبرنگار : 71021

دختران مجرد از تورهای گردشگری کنار گذاشته می‌شوند؟

دختران مجرد از تورهای گردشگری کنار گذاشته می‌شوند؟

دختران مجرد شاید دیگر نتوانند به خارج سفر کنند، البته در صورتی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز یک پای طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس شود.

دختران مجرد شاید دیگر نتوانند به خارج سفر کنند، البته در صورتی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز یک پای طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس شود.

به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وقتی برخی نمایندگان مجلس بعد از طرح لایحه‌ی گذرنامه‌ی دولت، به بهانه‌ی زیاد شدن قاچاق دختران و حفظ امنیت آن‌ها در سفرهای خارجی، پیشنهاد کردند که «خانم‌های مجرد زیر 40 سال از ولی قهری یا حاکم شرع برای خروج از کشور اجازه بگیرند» جنجال به پا شد تا امروز که هنوز هم این پرونده باز است و عده‌ای منتظرند نمایندگان زن در دفاع از حقوق هم‌جنس‌های خود،‌ حرکتی نشان دهند.

در این اوضاع و احوال شنیده شده که موضوع ممنوع یا محدود کردن سفر دختران زیر 40 سال به خارج از کشور با مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم در میان گذاشته شده است تا پای متولی سفر هم به این قضیه کشیده و جلوی فروختن تور و بلیت پروازهای خارجی به این گروه از مسافران گرفته شود.

مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز تا به حال در این‌باره نه حرفی زده‌اند و نه اعلام موضع کرده‌اند. فقط منوچهر جهانیان - معاون گردشگری کشور - این پرسش را که «آیا موضوع ممنوع کردن سفرهای خارجی برای دختران زیر 40 سال با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در میان گذاشته شده است و موضع سازمان در این‌باره چیست؟» با گفتن «نمی‌دانم» بی‌جواب گذاشت.

البته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در آخرین جلسه‌اش که این هفته برگزار شد، در بررسی لایحه‌ی گذرنامه مصوب کرد که زنان متأهل در هر سنی با موافقت کتبی شوهر می‌توانند گذرنامه دریافت کنند و زنان مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور باید اذن ولی را داشته باشند، ولی منعی برای دریافت گذرنامه ندارند.

هرچند این مصوبه آخر ماجرا نیست و این دیدگاه در صحن علنی مجلس و سپس توسط شورای نگهبان باید به بحث گذاشته شود، ولی مجلس در گام جدیدی که برداشته، شرایط را برای خروج دختران مجرد در هر سنی، سخت‌تر کرده است.

اما بخش خصوصی که شامل همان آژانس‌دارانی است که دختران مجرد باید تور و بلیت سفرهای خارجی خود را از آن‌ها تهیه کنند، می‌گویند که پیشنهاد ممنوعیت و محدود کردن فروش سفر به دختران مجرد را شنیده‌اند، یعنی مطرح شده، ولی تا این لحظه چیزی به آژانس‌ها یا انجمن‌های صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ابلاغ نشده است.

با این حال، برخی آژانس‌داران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن یادآوری حقوق انسانی هر شخص با توجه به موازین اسلامی، شرعی و قانونی گفتند، سفر رفتن قشر جوان جامعه که عموما دانشجو هستند، با کم شدن ارز مسافرتی و گران شدن ارز در داخل کشور، کم شده است حالا اگر بخواهند به بهانه‌ی جلوگیری از قاچاق دختران یا حفظ سلامت و امنیت آن‌ها، سفر دختران را هم ممنوع و محدود کنند، کم‌کم سفر از برنامه‌ی این قشر از جامعه حذف خواهد شد و باید منتظر آسیب‌های روانی و اجتماعی دیگری باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۵

سلام، آخه اينا چه نمايندگاني هستند! در اين مملكت فقر و فساد وجود دارد، دلار 3300 تومان شده، همه چي 100 و اندي درصد گران شده، با هيچ جايي رابطه سالم نداريم! بيكاري و تحريم و 1000 تا مساله ديگر داريم، به دخترها چه‌كار داريد!؟ اين چه بازي است كه سر مردم درمي‌آوريد. ياد مجلش ششم به خير! چه روزهايي بود! بعضي از مصوبه‌هاي مردانه را همين خانمهاي مجلسي حمايت كردند! اين چه انتظاري است كه اينها واكنش مثبت نشان بدهند. واقعا" بايد تاسف خورد!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۷ ۱۳:۰۹

اقدام به‌جا و خوبی بود! چون واقعاً باید جلوی این سفرها بدون هماهنگی خانواده که آسیب زیادی رو به دختران جوان وارد کرده رو بگیرن. این قانون کسی رو محدود نمی‌کنه چون اگه دلیل سفر دختر جوان موجه باشه، خوب ولی آن دختر اجازه این کار رو می‌ده، ولی اگر برای خوشگذرانی خارج از عرف باشه، خوب حکمش برای ما که مسلمان هستیم معلومه و این حرفهای موسسات گردشگری فقط برای این هست که ترس دارن سودشون با این وضعیت کم بشه نه چیز دیگری.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۱۳

شما نگران خودت باش. من یه انسانم. می‌فهمم. صغیر و سفیه و محجور نیستم. پس به "ولی" نیازی ندارم.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۱۴

تو مسلمونی، خب باش! به من چه؟(؟!) من کافرم! دلیلی نداره که طبق ... توی این... زندانی بشم!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۱۶

طبق قانونی اساسی، زن و مرد برابرند. هیچ کس حتی قانونگذار حق ندارد حقوق طبیعی و ذاتی انسان را بگیرد. این مصوبه مخالف قانون اساسی است.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۲۱

اصلا من می‌خوام برم ممالک کفر، خودم رو نابود کنم(؟!) می‌خوام بهم آسیب وارد بشه. می‌خوام از... پیروی کنم(؟!) خدا که خداست، این آزادی رو بهم داده. اگر می‌خواست می‌تونست محدودم کنه. خدا انسان رو آزاد آفرید. اما راه درست و اشتباه رو نشون داد. حالا شما که بنده‌ی خدایی، به چه حقی می‌خوای آزادی من رو برای انتخاب حق و باطل بگیری؟(؟!)

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۲۵

مواد مخدر، سرقت، جرائم سازمان یافته‌ی بین‌المللی و روابط نامشروع در خارج از کشور ... آسیب زیادی به پسران ایرانی وارد کرده. آیا بهتر نیست برای جلوگیری از فساد کلا خروج از کشور رو محدود کنیم؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۳۰

شوهر من دایم در حال مسافرت به تایلند، ترکیه و ... است. اقدام به برقراری روابط نامشروع در اون کشورها کرده و من رو به ایدز مبتلا کرده! خب خدا رو شکر چون مرده، هیچ محدودیتی هم براش نیست و به قول خانم بیات، نماینده‌ی عزیزمون توی مجلس شورای اسلامی، می‌تونه با خوندن یه صیغه مشکلاتش رو برطرف کنه!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۸ ۰۹:۰۵

مثل همیشه پاک کردن صورت مسئله. آقایون لطف کنن آسیب شناسی کنند. این نمایندگان که مدعی کارشناسی هستند بعضاً نظرات کودکانه مطرح می کنند.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۹ ۱۳:۰۹

این نمی‌شه دیگر نتوانند سفر کنند!؟ اگه بيلیلط{بليط} داشته باشن با تورم نرن نمی‌شه!؟ پدرشون نمی‌تونه براشون بیلیط{بليط} بگیره؟! حتما باید همراه پدر برن خارج؟ سلام عربستان سعودي!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۳۰ ۱۲:۴۲

جالبه که توی تلویزیون هر روز عربستان به باد انتقاد گرفته می‌شه و به‌خاطر قوانین زن‌ستیز مورد تمسخر قرار می‌گیره. اما برای تصویب قوانین الگوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته! عربستان از چند سال پیش ورود دختران زیر 45 سال رو بدون محرم مذکر ممنوع کرد. برم قوانین عربستان رو بخونم ببینم چند سال دیگه قراره چی توی ایران تصویب بشه!