یک تیم تحقیقات اسپانیایی موفق به ارائه روشی برای تولید منسوجات استریل شده است. آنها با استفاده از یک آنزیم، نانوذرات را به منسوجات متصل کردند. این نانوذرات موجب پدیدار شدن خواص آنتی باکتریالی در منسوجات میشود.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دانشمندان اسپانیایی در دانشگاه UPC موفق به حذف باکتری عفونی از منسوجات پزشکی شدند برای این کار از شستشو منسوجات با آنزیم و نشاندن نانوذرات و زیست پلیمرها روی آنها استفاده کردند.
نتایج این پروژه خروجی یک فرآیندی موسوم به SONO است، در این فرآیند مواد آنتیباکتریال و ضدقارچ با استفاده از امواج ماوراصوت روی منسوجات قرار میگیرد. اتحادیه اروپا پروژهای با هزینه 8.3 میلیون یورو تعریف کرده است که در قالب برنامه FP7 اجرا میشود این پروژه بخشی از این برنامه تحقیقاتی میباشد. هدف اصلی برنامه SONO بهبود خواص آنتیباکتریال منسوجات پزشکی است، منسوجاتی که پیش از این با روشهای مختلف نسبتا آنتیباکتریال شدهاند اما باید این خواص بهبود یابند.
محققان میگویند با استفاده از این روش میتوان منسوجات را کاملا استریل کرد و با این کار به بیمارستانها کمک نمود تا حد زیادی از گزند عفونت در امان باشند. یکی از چالشهای بیمارستانها، عفونت نوسوکومیال است که در آن باکتریها و قارچها موجب کاهش توان بیماران میگردند.
در این پژوهش از یک آنزیم برای اتصال بهتر نانوذرات ضد باکتری به پارچهها استفاده شد همچنین از امواج ماوراصوت نیز برای بهبود نتیجه کار استفاده شود. دلیل بهکارگیری آنزیم این است که مدت باقیماندن نانوذرات روی پارچه را افزایش دهد نتایج این تحقیق نشان داد که نانوذرات تا 70 مرتبه شستشو نیز روی پارچه باقی میمانند.
با استفاده از نتایج این پژوهش امکان تولید منسوجات آنتیباکتریال با کارایی 10 درصد امکان پذیر میشود. از دیگر فاکتورهای خوب این پروژه آن است که مواد بهصورت هیبریدی به پارچه متصل شده است، این مواد هم ترکیبات معدنی و هم آلی هستند که از آن جمله میتوان به نانوذرات روی و کیتوسان اشاره کرد. محققان دریافتند که این سیستم جدید نه تنها میتواند باکتریها را از بین ببرد بلکه مانع رشد میکروبهای جدید میگردد.
این گروه تحقیقاتی در حال حاضر با تولیدکنندگان منسوجات پزشکی و بیمارستانی وارد گفتوگو شدهاند، دو دستگاه نمونه اولیه برای تولید این منسوجات ساخته شده است. اکنون یک بیمارستان در شهر صوفیا بلغارستان در حال استفاده از این منسوجات است ظاهرا تاکنون نتایج مثبتی بهدست آمده است.
انتهای پیام
نظرات