• جمعه / ۸ دی ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91100804570
  • خبرنگار : 71021

روایتی از گران شدن عمره؛

پول‌های بی‌ارزش امروز عمره،نجات‌دهندگان دیروز بانک‌ها از ورشکستگی

پول‌های بی‌ارزش امروز عمره،نجات‌دهندگان دیروز بانک‌ها از ورشکستگی

عمره گران شده است، مردم اعتراض دارند؛ ولی باز هم ثبت‌نام می‌کنند، پرس‌وجوها نشان می‌دهد که کاروان‌های عمره تقریبا پر شده‌اند.

عمره گران شده است، مردم اعتراض دارند؛ ولی باز هم ثبت‌نام می‌کنند، پرس‌وجوها نشان می‌دهد که کاروان‌های عمره تقریبا پر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،سازمان حج و زیارت،گرانی عمره‌ی امسال را که قیمتش تقریبا بیشتر از دو برابر نرخ سال گذشته است،‌ به گردن گرانی ارز و بلیت هواپیما انداخته است.

پایه‌ی محاسبه‌ی نرخ خدمات در عربستان نیز ارز مبادله‌ای 2600 تومان بوده، برای همین سازمان اعلام کرده، مجبور شده است که هتل‌ها را که قیمت‌شان تغییر نکرده‌اند، با دو برابر نرخ گذشته اجاره کند. شرکت‌های هواپیمایی هم سر بزنگاه قیمت‌ها را بالا برده‌اند.

روند به این شکل است؛اصل پول ودیعه‌گذار را که برای عمره‌ی امسال 550 هزار تومان بوده، پس از محاسبه‌ی سود سالانه‌ی سپرده بلندمدت که حدود 15 درصد بوده، از قیمتی که سازمان حج برای عمره‌ی امسال (از دو میلیون 80 هزار تومان تا سه‌ میلیون و 421 هزار تومان) تعیین کرده است، کسر می‌کنند و مابه‌تفاوت را از مردم می‌گیرند.

روزی به همین مردم گفته شده بود که سپرده‌شان برای عمره،به نام خودشان در بانک خواهد بود و سود سالانه‌ی سپرده‌ی بلندمدت به آن تعلق می‌گیرد و تا زمان ثبت‌نام هم با این روند، پول سفرشان تقریبا جور می‌شود. آن زمان از تورم داخل ایران و عربستان و تأثیرش روی این پول حرف زده می‌شد،ولی خبری از گرانی ارز نبود. برای همین، حالا پول مردمی که سه چهار سالی است منتظر عمره مانده‌اند، بی‌ارزش شده است و باید دست کم 5 / 1 میلیون تومان دیگر روی اصل پول‌شان بگذارند تا هزینه‌ی ثبت نام در کاروان را فراهم کنند، پولی که تا همین سه چهار سال پیش می‌شد با آن دو سفر عمره رفت.

این تازه حکایت‌ آن‌هایی است که در سال 1387 ثبت‌نام کرده‌اند و حالا نوبت‌شان رسیده است. هنوز داستان آن 5 / 6 میلیون نفر دیگری که سال 90 ثبت‌نام کردند و نوبت‌شان نرسیده و حساب و کتاب‌ها نشان می‌دهد حالا حالا باید منتظر بمانند تا همگی به عمره بروند و پول‌شان در این مدت با سپرده‌های بی‌رمق بانک‌ها خاک بخورد، باقی مانده است. پول‌هایی که روزی بانک‌ها را از ورشکستگی نجات دادند، اما حالا کسی بی‌ارزش شدن آن‌ها را در مقابل گرانی ارز به روی خودش نمی‌آورد.

یک مسأله دیگر در این میان آن است که وقتی پول مردم چند سال به‌صورت ودیعه مانده،طبعا باید مشمول سود سپرده‌ی بلندمدت 20 درصدی شود، این در حالی است که سود سپرده‌ی ودیعه‌گذاران 12 درصد محاسبه می‌شود و معلوم نیست دست‌کم «8 درصد» سود بیشتری که از ودیعه‌ی سفر زیارتی مردم گرفته می‌شود، با کدام توجیه و بر مبنای چه حساب و کتابی است؟!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۰۸ ۱۸:۱۳

با سلام، با کاری که سازمان حج و اوقاف کرد(ثبت‌نام و دادن سود!)حلالیت مال را ... کرد! و پیامبر(ص) می‌فرمایند: وقتی کسی با مالی که حلال نیست به حج رود هنگامی که "خدایا" و "لبیک" می‌گوید، خداوند پاسخ می‌دهد، نه لبیک و نه سعدیک ٍ اینها به تو بازمی‌گردد. همه حاجیان که به این ترتیب حاجی می‌شوند، ... دارند. این فقط جنبه معنوی قضیه است...!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۰۸ ۲۳:۴۵

حقمان است كه با ما اين‌طور رفتار كنند، چون خومان مي‌خواهيم...!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۰۹ ۰۷:۳۴

کاملا با نظر شما موافقم. آنهایی که 3 سال پیش رفتند، هم پول کمتری دادند و هم زودتر رفتند. ولی ما هم دیرتر می‌رویم و هم باید پول بیشتری بدهیم. آیا این عدالت است؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۰۹ ۰۸:۴۳

با سلام، بنده هم با مطالب فوق موافق هستم و خود و خانواده نیز از جمله کسانی می‌باشيم که در سال 1387 ثبت‌نام نموده و امسال به‌دلیل مشکلات مالی و گرانی هزینه عمره، نتوانستيم در هیچ کاروانی ثبت‌نام نمایيم.