نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: رشیده بودن قابل استخراج نیست و چه نهادی و چه کسانی میتوانند این شاخص را استخراج کنند؟
فاطمه راکعی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: سالانه چندین هزار دختر زیر 40 سال قصد خروج از کشور را دارند، حال این پرسش مطرح میشود، حال بر این اساس چه افراد و یا گروههایی میتوانند دختران را از نظر تحصیلی، خانوادگی، نوع زندگی، مسائل روانی و اعتقادی بررسی کنند و حکم به رشیده بودن آنان بدهند؟
وی در ادامه اظهار کرد: برخی دختران در سازمان و نهادها کار میکنند، بنابراین شناختن خصوصیات آنان آسانتر است. این در حالیست که بسیاری از دختران شاغل نیستند. از سوی دیگر ممکن است دختران داخل کشور موازین عرفی و شرعی را رعایت کنند و رفتار معقولی داشته باشند، اما چه تضمینی وجود دارد که آنان در خارج از کشور نیز چنین رفتاری داشته باشند؟ از سوی دیگر چه کسانی به کار افرادی نظارت میکنند که حکم به رشیده بودن یا نبودن دختران میدهند؟
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در وضع قوانین بگونهای عمل شود که مشکلی به مشکلات عدیده کشور اضافه نشود، تصریح کرد: لازم است قوانین را بگونهای تنظیم کنیم که تضمین کننده حقوق انسانی زن و مرد و پرورش دهنده نگاه انسانی و باورمدارانه بین آنان باشد، همچنین بر مبنای احترام و اعتماد بین زن و شوهر و سایر اعضای خانواده نسبت به یکدیگر تنظیم شود؛ چرا که درغیراین صورت مسایل، پیچیدهتر و غیرقابل کنترل میشود.
وی تاکید کرد: نباید هیچ تفاوتی بین یک زن و مرد عاقل و بالغ برای خروج از کشور وجود داشته باشد و زنان مشمول همان قانونی شوند که برای خروج مردان اعمال میشود، چرا که وقتی شخص به سن قانونی میرسد، رفتار و اعمالش به طور کامل مربوط به خود اوست و خود باید پاسخگوی رفتارش باشد چه در ایران و چه در خارج از کشور.
راکعی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر در ایران چه زنان و چه مردانی که میخواهند خارج از هنجارهای اسلامی و فرهنگی رفتار کنند، این کار را انجام میدهند از سوی دیگر لاابالیگری در خارج از کشور هم برای زن و هم برای مرد ناپسند است و هیچکدام از آنها نباید آبروی کشور را در خارج از مرزها ببرند البته دولت و خانواده مسئولیتی در قبال رفتار ناهنجار فرد ندارند و خود او مسئول اعمالش است.
انتهای پیام
نظرات