در پی ارایه پیشنهاد فراکسیون زنان به منظور رفع ممنوعیت دریافت گذرنامه برای دختران زیر 40 سال در صورت رشیده بودن آنها، یک پژوهشگر حوزه مسائل اجتماعی، گفت: رشیده بودن شاخصی کیفی است که نمیتوان آن را با تعاریف عینی تشخیص داد، بنابراین اگر مسئولان قصد دارند که برای خروج دختران شرایطی را تعریف کنند، باید شاخصهای عینیتری در نظر گیرند.
فهیمه قبیسی در گفتوگو با خبرنگار «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکید کرد: تعیین رشیده بودن به راحتی امکانپذیر نیست، چون معیاری کیفی محسوب میشود.
وی تصویب طرح ضرورت برخورداری دختر از اذن ولی قهری یا حاکم شرع به منظور دریافت گذرنامه را باعث ایجاد محدودیت بیشتر برای زنان خواند و گفت: به جای وضع اینگونه قوانین، میتوان توجه خود را به علل خروج دختران از کشور معطوف کرد و در این زمینه مطالعاتی انجام داد، چرا که خروج آنها هزینههای مادی، معنوی و حتی اخلاقی میتواند برای کشور داشته باشد.
قبیسی در پایان اظهارکرد: بر اساس قانون شرع ، دختر در سن خاصی، بالغ میشود و طبق قوانین کشوری از سن خاصی میتواند رأی بدهد و گواهینامه بگیرد. در این شرایط چگونه میتوان رشیده بودن او را به منظور خروج از کشور تشخیص داد؟
انتهای پیام
نظرات