• پنجشنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91091608484
  • خبرنگار : 71454

مراسم قالیشویان «مشهد اردهال» جزو میراث فرهنگی ناملموس یونسکو شد

مراسم قالیشویان «مشهد اردهال» جزو میراث فرهنگی ناملموس یونسکو شد

مراسم قالیشویان مشهد اردهال در کاشان به فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو اضافه شد.

مراسم قالیشویان مشهد اردهال در کاشان به فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو اضافه شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمیته حمایت از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو طی جلسه‌ای در محل اصلی این سازمان، 16 آیین جدید از کشورهای مختلف از جمله ایران را به فهرست میراث فرهنگی ناملموس بشریت اضافه کرد.

مراسم قالیشویان در مشهد اردهال کاشان یکی از آیین‌هایی است که در فهرست جدید سازمان یونسکو به چشم می‌خورد. این آیین سنتی - مذهبی همزمان با سالروز شهادت حضرت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) در دومین جمعه‌ی مهرماه هر سال در منطقه‌ی مشهد اردهال کاشان برگزار می‌شود.

براساس داستان‌های قدیمی، پیکر «سلطان علی» در حالی که در یک قالی پیچیده‌ شده بود، برای غسل دادن به رودخانه برده شد. مراسم قالیشویان مشهد اردهال در کاشان در بقعه‌ی «سلطان علی» برگزار می‌شود و در آن، یک فرش در میان ازدحام جمعیت در یک رودخانه مقدس شسته می‌شود. مردم کاشان برای پاشیدن گلاب روی این فرش شسته‌شده جمع می‌شوند و پس از آن، فرش به مردم شهر فین تحویل داده می‌شود و آن‌ها فرش را دوباره در رودخانه جاری می‌شویند و آن را گلاب‌ا‌فشانی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، معاون میراث فرهنگی کشور نیز درباره‌ی ثبت پرونده‌ی «قالیشویان مشهد اردهال» به‌عنوان دهمین اثر فرهنگی و میراث معنوی (ناملموس) ایران در هفتمین اجلاس کمیته‌ی میراث معنوی یونسکو گفت: در این اجلاس که در پاریس در حال برگزاری است، پرونده‌ی مراسم قالیشویان مشهد اردهال از طرف جمهوری اسلامی ایران ارائه شد و امروز به ثبت جهانی رسید.

مسعود علویان‌صدر ادامه داد: در این اجلاس 36 اثر فرهنگی برای ثبت جهانی پیشنهاد شده بودند. جمهوری اسلامی ایران یکی از 148 عضو کنوانسیون میراث فرهنگی معنوی یونسکو است که تا کنون موفق به ثبت 10 اثر فرهنگی - معنوی خود در این نهاد بین‌المللی شده است.

او افزود: در این اجلاس یدالله پرمون - مدیر مرکز منطقه‌یی میراث معنوی یونسکو در آسیای مرکزی و غربی - و محمدحسن طالبیان - مدیر دفتر تدوین پرونده‌های ثبت جهانی - به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.

از دیگر آثار اضافه‌شده به فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو می‌توان به یکسری رژه نظامی در بلژیک‌، فستیوال و مراسم آتش‌بازی «ایشا پکناپیستا» در بولیوی‌، فستیوال «فروو» در برزیل،‌ فستیوال «سینت فرانسیس» در کلمبیا، آیین آوازخوانی «کلاپا» در کرواسی‌، مراسم بافت کلاه حصیری در اکوادور‌، فستیوال موسیقی «منست نو» در فرانسه‌، یک مراسم هنری مربوط به کاتولیک‌های مجارستان،‌ مراسم آوازخوانی بودایی در هند،‌ مراسم ساخت ویلن در ایتالیا‌، یک مراسم مذهبی‌ هنری در جشن آتش‌بازی ژاپنی‌ها‌، فستیوال گیلاس در مراکش، مراسم فرهنگی مربوط به «بالافون»‌ها در مالی‌، مراسم راهپیمای و مرثیه‌خوانی «العزی» در عمان و مراسم آوازخانی سنتی «ایرنگ» در کره جنوبی اشاره کرد.

هفتمین اجلاس کمیته‌ی میراث معنوی از سوم دسامبر (13 آذرماه) در یونسکو آغاز شده است و تا هفتم دسامبر (17 آذرماه) در پاریس ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha