مراسم «فرشتههای سوسنگرد» ( گرامیداشت سالگرد شکست حصر سوسنگرد) امروز در «تالار خلیج فارس» باغ موزه دفاع مقدس تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم، سرلشکر سیدیحیی رحیمصفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به گذشت 32 سال از شکست حصر سوسنگرد گفت: حضرت امام در طول هشت سال جنگ تحمیلی تنها سه بار از کلمه «باید» استفاده کردند که یکی از آنها برای بیست وششم آبانماه سال 59 و هنگامی بود که باید محاصره سوسنگرد شکسته میشد. دومین بار برای شکست حصر آبادان «باید» گفتند و سومین بار نیز هنگام «عملیات خیبر» در جزیره مجنون (زمستان سال 62) فرمودند که «باید» جزایر مجنون حفظ شوند.
وی یادآور شد: عملیات شکست حصر سوسنگرد بسیار حساس و مهم بود چرا که عراق اگر سوسنگرد را به تصرف خود درمیآورد بعد از آن میتوانست استان خوزستان را اشغال کند. استان خوزستان برای ما بسیار استراتژیک بود.
سرلشکر صفوی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: ما از «تنگه چزابه» تا سوسنگرد بیش از 5000 شهید دادیم. این شهدا را تعدادی از عشایر،پرسنل ارتش، سپاه و نیروهای ستاد جنگهای نامنظم تشکیل میدادند اما حضور فرماندهان از خراسان، آذربایجانشرقی و همچنین فرمانده شجاع لشکر 92 زرهی باعث شد تا بتوانیم حصر سوسنگرد را بشکنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین شهدای ما را دانشآموزان تشکیل میدهند،خاطرنشان کرد: در طول جنگ تحمیلی 36 هزار نفر از دانشآموزان ما به شهادت رسیدند.
سرلشکر صفوی در پایان سخنانش گفت: آنچه که باعث شد معادلات دشمن برهم بخورد عواملی از قبیل مدیریت و فرماندهی حضرت امام خمینی (ره) و نقش ایشان در صحنههای بینالمللی، منطقهای و داخلی بود. حضور اقشار مختلف مردم، قدرت تدبیر و عقلانیت فرماندهان و شجاعت یگانهای ارتشی و سپاهی و تمام رزمندگان را هم باید به عوامل یاد شده اضافه کنیم.
انتهای پیام
نظرات