• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۱ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91082113277

مدیرکل یونسکو در پیام روز جهانی علم:

علم باید در خدمت پایداری جهانی و ارتباط متقابل ملت‌ها باشد

علم باید در خدمت پایداری جهانی و ارتباط متقابل ملت‌ها باشد

بیست آبان (دهم نوامبر) به عنوان روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه» با شعار «علم در خدمت پایداری جهانی، ارتباط متقابل، همکاری و دگرگونی» در سراسر جهان گرامی داشته شد.

بیست آبان (دهم نوامبر) به عنوان روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه» با شعار «علم در خدمت پایداری جهانی، ارتباط متقابل، همکاری و دگرگونی» در سراسر جهان گرامی داشته شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، ایرینا بوکووا، مدیرکل یونسکو در پیامی به مناسبت این روز که توسط دکتر شیدا مهنام از کمیسیون ملی یونسکو در مراسم روز جهانی علم (20 آبان) و آغاز هفته ترویج علم قرائت شد، آورد: روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه فرصتی در اختیار ما می‌گذارد تا بار دیگر توان علوم مختلف را برای ساختن جهانی بهتر تأیید کنیم. یافتن راه‌ حل برای چالش‌هایی که امروزه غیر قابل کنترل به نظر می‌رسد در سایه نوآوری، پژوهش علمی و هوش و استعداد بشری امکان‌پذیر است. علم بهترین سرمایه ما برای حمایت از توسعه فراگیر و منصفانه است، ضمن اینکه با توجه به محدودیت‌های بیوفیزیکی کره زمین و عدم قطعیت‌های موجود نیز بهترین سرمایه ما برای استقرار پایداری در جهان به شمار می‌آید.

امروز لازمه موفقیت ما، تربیت تعداد زیادی از پژوهشگران برای جهان فرداست. به علاوه، ضمن احترام به حقوق بنیادین نوع بشر و رعایت آن باید علم را در خدمت همه اقشار مردم قرار دهیم و مهم‌تر اینکه باید فصلی نوین در حوزه اتحاد و انسجام علمی بگشاییم. نوآوری و دگرگونی اجتماعی به ظرفیت ما برای استفاده ترکیبی از علوم و ایجاد همکاری میان همه علوم، اعم از علوم طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی و دانش بومی و محلی وابسته است.

امروز پیچیدگی مسائل به گونه‌ای است که فراتر از محدوده یک نوع خاص از علم است. چالش‌های اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی توسعه پایدار در ارتباط متقابل هستند. ارتباط متقابل موجود میان این چالش‌ها پیام کنفرانس توسعه پایدار سازمان ملل متحد بود که در اوایل سال جاری (2012) در ریودوژانیرو برگزار شد. به علاوه، این موضوع پیام گروه بلندپایه فعال در حوزه پایداری جهانی نیز بود که گزارش آن با عنوان «مردم مقاوم، سیاره مقاوم: آینده‌ای در خور انتخاب» منتشر شد. با وجود اینکه علوم نوین در سایه تخصصی‌ شدن پیشرفت کرده ‌است، اکنون زمان آن رسیده که رویکردهای مناسب‌تر و مشارکت محوری را برگزینیم که قادر به ترکیب‌ کردن پیشرفت‌های علوم مختلف در حوزه‌های خاص تخصصی هر یک از آنها باشد. پایداری، میوه بین بخشی و بین ‌رشته‌یی فعالیت‌کردن است.

علاوه بر این، لازمه پایداری ایجاد فصل مشترک میان علوم، سیاست‌های وضع‌شده و جامعه است تا هر یک دیگری را غنی سازد و تقویت کند. از این رو موضوع «علم در خدمت پایداری جهانی، ارتباط متقابل، همکاری و دگرگونی» به عنوان موضوع روز جهانی علم در سال 2012 انتخاب شده است.

یونسکو در فعالیت‌هایش در حوزه آموزش برای توسعه پایدار و در برنامه‌های بین‌المللی علوم خود، بین بخشی و بین‌ رشته‌یی‌بودن را سرلوحه و زیربنای کار خود قرار داده است.

ده سال پس از اولین روز جهانی علم، یونسکو همچنان مایل است و تلاش می‌کند تا افکار جهانی را در جهت قراردادن علم در خدمت پایداری جهانی سوق دهد و این کار را به ویژه از طریق شورای مشورتی علمی دبیرکل سازمان ملل انجام می‌دهد. به همین دلیل است که من امروز از دولت‌ها، جامعه مدنی، فعالان خصوصی و دولتی و جوامع علمی می‌خواهم تا برای مهار کامل پتانسیل‌های علم برای توسعه و استقرار صلح - دو عامل جدایی‌ناپذیر و اساسی برای ساختن آینده‌ای که منتظر آنیم- بسیج شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha