• یکشنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91081408147
  • خبرنگار : 71452

ناکامی در کشف گاز متان،

نخستین مرحله آنالیز جو سیاره سرخ توسط «کنجکاوی»

نخستین مرحله آنالیز جو سیاره سرخ توسط «کنجکاوی»

مریخ نورد کنجکاوی در نخستین مرحله آنالیز جو سیاره سرخ با هدف کشف علت از بین رفتن جو اصلی این سیاره، تاکنون موفق به کشف گاز متان نشده است.

مریخ نورد کنجکاوی در نخستین مرحله آنالیز جو سیاره سرخ با هدف کشف علت از بین رفتن جو اصلی این سیاره، تاکنون موفق به کشف گاز متان نشده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موجودات زنده بیش از 90 درصد متان موجود در جو زمین را تولید می‌کنند و دانشمندان امیدوار به یافتن نشانه‌هایی از وجود این گاز در سیاره سرخ بعنوان نشانه‌ای از حیات هستند.

مریخ نورد کنجکاوی که هم اکنون در منطقه «راکنست» در نزدیکی دهانه گیل حضور دارد، با استفاده از ابراز مخصوص برای نخستین بار جو سیاره سرخ را مورد آنالیز دقیق قرار داده است.

نخستین مرحله جستجو برای یافتن نشانه‌هایی از گاز متان با استفاده از طیف سنج لیزری (TLS) درون ابزار آنالیز نمونه در مریخ (SAM) کنجکاوی انجام شد.

بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) در نخستین مرحله از تجزیه و تحلیل جو مریخ توسط ابزار SAM هیچ نشانه ای از وجود متان تاکنون بدست نیامده است.

ابزار علمی مختلفی بر روی مریخ نورد تعبیه شده است، اما ابراز SAM‌ قلب کنجکاوی محسوب می شود که حدود نیمی از وزن آن را در بر می‌گیرد و محققان امیدوارند که در ادامه تحقیقات بتوانند با کمک این ابزار، نشانه‌های احتمالی حیات بر سطح مریخ را بیابند.

جو فعلی مریخ 100 برابر نازک تر از جو زمین است و درک رویدادی که باعث از بین رفتن جو اصلی سیاره سرخ شده است، می تواند به دانشمندان در خصوص احتمال وجود حیات و قابل سکونت بودن مریخ کمک کند.

یک محیط کاملا متفاوت با جوی ضخیم‌تر و منابع گسترده آب از جمله فرضیه‌هایی است که در خصوص گذشته باستانی مریخ مطرح شده است.

ناسا قصد دارد در مأموریت MAVEN در سال 2014 میلادی، تخریب جو بالای سیاره سرخ را مورد بررسی دقیق قرار دهد.

انتهای پیام

پرتره تمام قد مریخ نورد «کنجکاوی» با وضوح تصویری بالا

طیف سنج لیزری درون ابزار آنالیز نمونه در مریخ (SAM)

نحوه تغییرات احتمالی در جو مریخ

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha