• شنبه / ۶ آبان ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91080603422

بازگشت آرام و ایمن فضانوردان به هر نقطه از زمین با کپسول بالگرد

بازگشت آرام و ایمن فضانوردان به هر نقطه از زمین با کپسول بالگرد

محققان ناسا در حال کار بر روی یک کپسول جدید بالگرد هستند که می‌تواند فضانوردان را در راه بازگشت به زمین در هر ناحیه از جهان و به شکل ایمن فرود آورد.

محققان ناسا در حال کار بر روی یک کپسول جدید بالگرد هستند که می‌تواند فضانوردان را در راه بازگشت به زمین در هر ناحیه از جهان و به شکل ایمن فرود آورد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کپسولهای قدیمی فضانوردان را در یک فضای محدود در داخل اقیانوس یا روی زمین پرتاب می‌کردند.

ناسا امیدوار است که یک طراحی روتور خاموش بتواند به فضانوردان امکان فرود در مناطق دلخواه حتی بر روی ساختمانهای بلند را بدون ضربه‌های سخت ارائه کند.

تیمی از محققان اکنون یک جفت مدل کپسول فضایی را به ساختمان مونتاژ خودروی مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا برده‌اند تا بر روی یک سیستم روتور با قابلیت استفاده بجای چتر نجات در فضاپیماهای بازگشتی کار کنند.

این طراحی می‌تواند به کپسول قابلیت ثبات و کنترل یک بالگرد را بدهد اما از نیروی حرکتی برخوردار نیست و بجای آن از بادهای در حال عبور از میان پره‌ها در زمان فرود کپسول برای گرداندن آنها استفاده می‌کند. این فرآیند به گردش خودکار موسوم بوده و بطور مداوم بر روی بالگردها کاربرد داشته اما تاکنون از آن بر روی فضاپیما استفاده نشده است.

در آزمایشات اولیه این طرح، یک محقق در طبقه 16 انبار ساخت موشک در نیمه راه یک مدل کپسول تقریبا یک کیلوگرمی در خطی در ارتفاع 146 متری با زمین ایستاده و با استفاده از یک دستگاه کنترل از راه دور بالگرد، چرخش روتور آن را برای فرود آرام تغییر داد.

هدف از این طرح، ارائه یک فرود نرم به یک فضاپیمای واقعی با کنترل کافی است که به آنها امکان فرود در هر منطقه از جهان را بر روی هر سطحی بدهد.

این روتورها را می‌توان در قاب رانشگر ساخته و در مرحله فرود به زمین آنها را آزاد کرد.

باله‌های کنترل نیز در اطراف کپسول باز می‌شود تا از حرکت دورانی آن جلوگیری کند.

در آینده آزمایشات بیشتری بر روی این مفهوم انجام شده که شامل امکان حمل یک کپسول بالگرد در ارتفاع چند کیلومتری در یک بالون ارتفاع بالا برای تجربه آزادسازی آن خواهد بود.

طراحان همچنین انتظار دارند که بتوانند آنها را بر روی یک کپسول کوچک در زمان بازگرداندن نمونه‌های علمی شکننده از ایستگاه فضایی بین‌المللی مورد استفاده قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha