ایران با تولید سالانه بیش از دو میلیون تن خیار پس از چین و ترکیه در رتبه سوم تولید این محصول در جهان قرار دارد.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود چهار هزار هکتار گلخانه سبزی و صیفی در مناطق مختلف کشور از جمله جیرفت و کهنوج، اصفهان، تهران، یزد، سیستان و بلوچستان و سمنان وجود دارد و بیش از 652 هزار تن محصولات سبزی و صیفی از آنها برداشت میشود که خیار بالاترین میزان تولید محصولات گلخانهای را به خود اختصاص داده است.
3420 هکتار از گلخانههای کشور تحت کشت خیار قرار دارد که عمدتا در ماههای آذر، دی، بهمن، اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد به تولید میرسند.
تولید بهاره خیار در جیرفت و کهنوج، پلدختر، درهشهر، نهاوند، سرپل ذهاب، استان گلستان و تولیدات گلخانهای است و در فصل تابستان نیز در اکثر مناطق کشورمان خیار کشت و تولید میشود.
عمده تولید پاییزه خیار مربوط به شهرستانهای دزفول، چراغآباد (استان فارس)، ورامین و تولیدات گلخانهای است.
در فصل زمستان نیز این محصول در جیرفت و کهنوج، بندرعباس، دزفول و تولیدات گلخانهای برداشت میشود.
طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران سال گذشته بیش از 188 هزار تن خیار و خیار ترشی تازه یا سرد کرده به ارزش بیش از 141 میلیون دلار به کشورهای عراق، روسیه، آذربایجان، افغانستان و امارات صادر شده است.
این محصول در زمینههای تولید بذر ارقام زراعی هیبرید، بستهبندی و توسعهی صادرات جای سرمایهگذاری دارد.
کشورمان با داشتن رتبه پنجم تنوع اقلیمی در جهان تولیدکننده و صادرکننده بسیار متنوع انواع و اقسام سبزی و صیفی از قبیل خربزه، هندوانه، بادمجان، هویج، انواع کلم، انواع فلفل، کاهو، خیار، سیبزمینی، انواع سیر و سبزیجات است.
انتهای پیام
نظرات