• شنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91072214069
  • خبرنگار : 71251

رکورد تولید 20 میلیون تنی میوه در امسال

ایران نهمین تولیدکننده میوه در جهان و اولین در خاورمیانه

ایران نهمین تولیدکننده میوه در جهان و اولین در خاورمیانه

ایران با تولید 20 میلیون تنی محصولات باغی در جایگاه نهم جهان و در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد و طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی این تولیدات به 100 کشور جهان صادر می‌شود و سال گذشته دو میلیارد و 870 میلیون دلار ارزآوری برای کشورمان داشته است.

ایران با تولید 20 میلیون تنی محصولات باغی در جایگاه نهم جهان و در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد و طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی این تولیدات به 100 کشور جهان صادر می‌شود و سال گذشته دو میلیارد و 870 میلیون دلار ارزآوری برای کشورمان داشته است.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بخش باغبانی کشور با 17 درصد سطح زیرکشت، 18 درصد تولید و 25 درصد ارزش افزوده، همچنین 20 درصد اشتغال، به تنهایی 80 درصد صادرات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده و کشورهای عراق و امارات بزرگترین خریداران میوه‌های ایرانی هستند.

به گفته مدیرکل دفتر امور میوه‌های وزارت جهاد کشاورزی دو میلیون و 700 هزار هکتار باغ در کشور وجود دارد که با توجه به این پتانسیل به جز میوه موز هیچ واردات میوه‌ای به کشور صورت نمی‌گیرد!

پریچهر گفت: مرکبات با تولید 4.5 میلیون تن بیشترین تولیدات باغی کشور را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین امسال 3.5 میلیون تن سیب تولید شده که باید یک میلیون تن از این محصول صادر شود.

وی اعلام کرد: سه میلیون تن انگور و بیش از 750 هزار تن هلو و شلیل تولید شده که بیشترین تولیدات میوه در کشور محسوب می‌شوند.

به گفته رییس اتحادیه باغداران نیز در پی شرایط اقلیمی مناسب در سال جاری وضعیت تولیدات باغی بسیار مناسب است به طوری که در تولید خرما، پسته، گردو، سیب و بسیاری دیگر از میوه‌ها با افزایش کمیت و کیفیت مواجه هستیم.

شادلو گفت: سال گذشته 17 میلیون و 500 هزار تن انواع میوه و محصولات باغی در کشور برداشت شد که امسال این میزان تولید به 20 میلیون تن خواهد رسید که رکودی بی‌نظیر برای کشورمان است.

اما علیرغم اینکه در حال حاضر تمام میوه‌های مصرفی از تولید داخل تامین می‌شود، به دلیل شبکه نامناسب توزیع میوه که وزارت جهاد کشاورزی هم به آن اذعان دارد، قیمت این محصولات از تولید تا مصرف چند برابر می‌شود و سالانه سود کلانی از این بخش به جیب دلالان می‌رود. همچنین با وجود ممنوعیت واردات، در برخی موارد به صورت غیرقانونی میوه‌های لوکس و حتی میوه هایی که تولیدات داخلی‌شان روی دست باغدار مانده و به قیمت نازلی خریداری می‌شود، در بازار عرضه می‌شود که مزیت باغداری کشاورزی را که اقتصادی‌ترین بخش در مجموعه کشاورزی است را به مخاطره می اندازد و با چالش مواجه می‌کند.

به گونه‌ای که هنوز درختان میوه که سرمایه‌های چندین ساله کشورمان هستند از وجود آفت‌های وارداتی همچون "مگس مدیترانه" و "جادوگر جاروک لیموترش" رنج می‌برند و هزینه‌های سنگینی برای مقابله با این بیماری‌های صورت می‌گیرد که البته هنوز هم ریشه‌کن نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۷

پس اگه وضعیت ما اینطوره، چرا با این همه گرانی مواجهیم؟