مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هیأت نظارت بر مطبوعات با استفاده از ظرفیتهای قانونی، از اقدام سایتهای خبری مبنی بر استفاده از عنوان «خبرگزاری» جلوگیری میکند.
پدرام پاکآیین در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی اقدام هیأت نظارت بر مطبوعات در دادن مجوز به هشت خبرگزاری، بیان کرد: اگر یک سازمان خبری بتواند یک نقطهی خلأ را پر کند و ظرفیتی به داشتههای رسانهیی کشور اضافه کند، قطعا هیأت نظارت با درخواست مجوز «خبرگزاری» برای آن موافقت میکند.
وی با بیان اینکه برای مجوز دادن به یک خبرگزاری دو نکته مورد توجه است، توضیح داد: اولین نکته، بررسی متقاضی از لحاظ اینکه آیا توانایی ایجاد، اداره و استمرار یک سازمان گستردهی خبری را دارد و دومین نکته، آمایش رسانهیی به معنی معناست که کشور به چه تعداد خبرگزاری نیاز دارد.
او در ادامه با اشاره به اینکه نقاط افتراق خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی بسیار بیشتر از نقاط شباهت آنهاست، اظهار کرد: پایگاههای اطلاعرسانی و خبرگزاریها هر دو از ابزار سایت اینترنتی برای انتشار اطلاعات استفاده میکنند و متأسفانه این تصور غلط بین بسیاری از مخاطبان وجود دارد که خبرگزاری شکل ارتقایافتهی پایگاه اطلاعرسانی است.
پاکآیین تأکید کرد: خبرگزاری، یک سازمان خبری است که بهصورت جامع و با نگاه فراگیر و گسترده، تمام رویدادهای داخلی و بسیاری از رویدادهای خارجی را پوشش میدهد و در نقاط مختلف کشور و جهان، دفتر خبری دارد و مرجع خبری بهشمار میرود.
او افزود: خبرگزاری بههنگام اخبار را منتشر میکند و ضریب بالایی از اطمینانسازی صحت و سرعت را دارد. بنابراین بهدلیل شباهت خروجی پایگاههای اطلاعرسانی با خبرگزاریها، نمیتوان گفت که پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی، یک خبرگزاری هستند.
انتهای پیام
نظرات