اسامی 10 شاعر راهیافته به مرحله نهایی جایزه شعر «تی. اس. الیوت» اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هیات داوران جایزه معتبر شعر «تی. اس. الیوت»، اسامی 10 شاعر را به عنوان نامزدهای نهایی 2012 اعلام کردند.
امسال 131 کتاب از سوی ناشران مختلف برای شرکت در این رقابت که یکی از مهمترین جوایز شعر انگلستان محسوب میشود، ارسال شدند.
جایزه 15 هزار پوندی «تی. اس. الیوت» از سوی «والری الیوت» (بیوه یکی از بزرگترین شاعران انگلستان) به برنده تعلق میگیرد.
«شیموس هینی»، «درک والکوت» و «تد هیوز» از برندگان نامآشنای این جایزه مطرح ادبی بودهاند.
امسال «گیلیان کلارک» برای مجموعه شعر «یخ»، «جوری گراهام» برای مجموعه شعر «مکان» که با آن موفق به دریافت جایزه «فوروارد» شد، از نامزدهای این جایزه شعر هستند.
به نوشته روزنامه گاردین، «جولیا کوپوس» برای ارائه مجموعه شعر «کوچکترین انسانهای جهان» با «شین بورودل» شاعر مجموعه شعر «خاطرات زنبور عسل» به رقابت میپردازد.
دیگر شاعران راهیافته به مرحله نهایی جایزه «تی. اس. الیوت» میتوان به «سیمون آرمیتاژ» با کتاب «مرگ پادشاه»، «پول فارلی» با کتاب «فیلم تاریک»، «کتلین جیمی» با مجموعه شعر «بازدید»، «شارون اولدز» با «پرش گوزن»، «جیکوب پلی» با مجموعه شعر «ویرانیها» و «درین ریز جونز» با کتاب «دفن چکاوک» هستند.
«کارول آن دافی»، رییس هیات داوران جایزه «تی. اس. الیوت» امسال درباره نامزدهای نهایی گفت: بسیار خوشحالم که نامزدهای امسال با آثارشان انرژی، شور و تازگی را منتشر کردهاند و این نشاندهنده تنوع اشعاری است که در سرتاسر انگلستان به چاپ میرسند.
برنده امسال جایزه شعر «تی. اس. الیوت» روز 14 ژانویه معرفی خواهد شد.
این جایزه برای بزرگداشت نام «توماس استرنز الیوت» شاعر، نمایشنامهنویس و منتقد ادبی برندهی نوبل ادبیات نامگذاری شده است. وی در سال 1888 در ایالت میسوری آمریکا به دنیا آمد. الیوت در مجموع هفت نمایشنامه، 17 اثر غیرداستانی و 10 کتاب شعر نوشت. او از کسانی چون «هومر»، «دانته»، «شکسپیر» و «جوزف کنراد» الهام گرفت و خود الهامبخش نویسندگان دیگری شد.
الیوت در دوران زندگی، جوایز متعددی دریافت کرد که به نوبل ادبیات، نشان لیاقت از پادشاه جورج ششم در سال 1948، نشان افتخار دولت فرانسه در سال 1951، جایزهی «گوته» در سال 1955، مدال «دانته» در سال 1959، نشان شوالیهی ادبیات و هنر فرانسه در سال 1960 و نشان آزادی ریاستجمهوری در سال 1964 میتوان اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات