امام جمعه بروجرد گفت: مسجد به عنوان خانه خدا و محل عبادت در جامعه اسلامی از جایگاه ویژه برخوردار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، حجتالاسلام حسن ترابی در همایش مشترک ائمه جمعه، جماعت، هیات امنای مساجد، فرماندهان حوزهها و پایگاه محلات با بیان اینکه «پیامبر اعظم اسلام با ورود به مدینه منوره در اولین اقدام مسجد تاسیس کردند و در سیره ایشان کارکرد مسجد بسیار فراتر از کارکرد عبادی است» تصریح کرد: کارکرد مسجد محل عبادت صرف نیست و نگاه به سیره ائمه معصومین و دستورات اسلام به ما نشان میدهد مساجد در فرهنگ اسلامی کارکردهای متعدد، متنوع و مختلفی دارد.
وی خاطرنشان کرد: مساجد مرکز بسط معنویت و رسیدگی به امور دینی مردم، مرکز و کانون اشاعه توحید و هدایت مردم به سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت، مرکز آگاهی بخشی و زمینه سازی ارتباط مخلوق با خالق است.
امام جمعه بروجرد گفت: احکامی مانند نماز جماعت، اعتکاف و... حکایت از کارکرد عبادی مسجد دارد مسجد مرکز تبلیغ دین و ترویج آیین اسلام بوده و در مسجد با توجه به امکانات و فرصتها باید در جهت اعتلای دین و جلب مردم به سوی معنویت و گستردگی اسلام موثر و فعال باشند.
ترابی با بیان اینکه «کارکرد دیگر مسجد این بوده که محل تربیت و تعلیم است» اضافه کرد: در زمان پیامبر و عترت طاهره مساجد محل تعلیم و تربیت بود و ائمه بزرگوار ما مثل امروز مساجد را مرکز آموزش دینی، فقه و تعلیمات قرآنی قرار داده بودند.
وی گفت: مساجد محل حل مشکلات مردم به دست علما و روحانیت بوده که یکی دیگر از کارکردهای آن است و مساجد در فرهنگ اسلامی محل خدمت به مردم و حل مشکلات آنها به دست علما و روحانیت است.
امام جمعه بروجرد افزود: در طول تاریخ روحانیت و علما مرجع نیازها و مشکلات مردم بودند و مرکز این حرکت خدمتگزارانه قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد بوده است.
ترابی اظهار کرد: مسجد عامل همبستگی اجتماعی، وحدت و اتحاد بوده، مسجد در فرهنگ اسلامی جایگاه ایجاد وحدت و اتحاد بین مردم و مسلمین، زدودن کینهها، عداوت، ایجاد و تقویت روحیه تعاون، همکاری و مشارکت مردمی است.
وی با بیان اینکه «حضور روزانه و مستمر مردم در مساجد عامل آگاهی مومنین از احوال یکدیگر و آشنایی بیشتر و حل مشکلات آنها است» تصریح کرد: اسلام برای اجتماع مسلمین فوقالعاده اهمیت قرار داده است.
امام جمعه بروجرد ادامه داد: ساماندهی اوضاع سیاسی یکی دیگر از کارکردهای مسجد بوده که هر چند آگاهی دهی سیاسی و اجتماعی و ساماندهی بخشی به رویکردهای سیاسی وظیفهای بوده که دین آن را در نماز جمعه تامین کرده است، اما نگاهی به سیره ائمه نشان میدهد که مساجد در طول هفته نباید در این زمینه بی اثر و بدون فعالیت باشد.
ترابی با بیان اینکه «اگر از همه ظرفیتهای مسجد استفاده کنیم خیلی از مشکلات ما حل میشود» اذعان کرد: یکی از ظرفیتهای مساجد در دوران طاغوت و مبارزات مکان اجتماع مجاهدان و مبارزان، آگاهی بخشی به جوانان و نوجوانان بود.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات فعلی ما کمبود مساجد در کشور بوده در شهرستان بروجرد 87 مسجد وجود دارد که اکثریت مساجد مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است.
امام جمعه بروجرد اضافه کرد: از فاصله 100 متری تا 500 متری مسجد امام 11 مسجد وجود داشته و اکثریت مساجد ما در بافت قدیمی شهر قرار دارند اما در شهرکهای شهرستان 3 مسجد وجود دارد.
ترابی با بیان اینکه «امروز باید هم دولت و هم مردم به جد کمک کنند» گفت: یکی از مشکلات تعطیلی و ناکارآمد بودن برخی مساجد است.
انتهای پیام
نظرات