• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 91072516417

در راستای بررسی شرایط میدان امام‌حسین(ع) و خیابان 17شهریور؛

جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر در میدان امام حسین(ع) تشکیل شد

جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر در میدان امام حسین(ع) تشکیل شد

اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران جلسه امروز صبحشان را از بهشت به میدان امام حسین(ع) بردند تا ضمن بازدید از محدوده این میدان و طرح اجرا شده در خیابان 17 شهریور بررسی بیشتری از این دو طرح داشته باشند.

اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران جلسه امروز صبحشان را از بهشت به میدان امام حسین(ع) بردند تا ضمن بازدید از محدوده این میدان و طرح اجرا شده در خیابان 17 شهریور بررسی بیشتری از این دو طرح داشته باشند.

به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا،) محمد جواد شوشتری که به عنوان رییس سازمان زیباسازی و مجری این پروژه‌های زیرگذر میدان امام حسین(ع) و پیاده‌راه خیابان 17 شهریور،بامداد امروز میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در محل دفتر پروژه پیاده راه خیابان 17 شهریور بود و گزارشی از آخرین وضعیت این پروژه به اعضای شورا ارائه داد.

مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران از پیش بینی تسهیلات ویژه برای مستاجران محور17 شهریور خبر داد و گفت: شهردار تهران تاکید کرده که اگر لازم است هزینه‌ای به این مستاجران پرداخت شود و پس از بررسی لازم این اقدام در دستور کار قرار خواهد گرفت.

شوشتری با بیان اینکه زمان اتمام عملیات اجرایی خیابان 17 شهریور 20 آبان ماه پیش‌بینی شده است، گفت: پروژه شامل سه قسمت میدان امام حسین(ع)، میدان شهدا و خیابان 17 شهریور در حدفاصل این دو میدان است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش میدان امام حسین(ع) هم اکنون پیشرفت فیزیکی فندانسیون تمامی المان‌های پیش‌بینی شده شامل پرچم، ‌دیوار، برج‌های نور و خیمه به 90 درصد رسیده است.

شوشتری با بیان اینکه در جریان این پروژه 6هزار متر مربع سنگ فرش صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: هم اکنون حدود 800 متر مربع از سنگ فرش اجرا شده است.

به گفته وی در ابتدای این پروژه سرعت کار اندکی کند است اما به زودی و پس از تعیین مسیرها توسط شرکت مشاور بر سرعت عملیات اجرایی افزوده می‌شود.

وی درباره فضای سبز اطراف میدان امام حسین (ع) توضیح داد: از آنجا که کانال انتقال آب‌های سطحی دور میدان وجود دارد با مشکل کمبود آب مواجه هستیم و احتمالا ناچار خواهیم بود که از فضای سبز کم عمق استفاده کنیم به شکلی که شکل فضای سبز موجب کور شدن دید مغازه‌های اطراف میدان نشود.

وی درباره ساماندهی تابلوهای صنفی واحدهای تجاری اظهار کرد: 50 درصد هزینه این کار توسط شهرداری‌ تامین می‌شود و 50 درصد مابقی را کسبه طی دو سال می‌پردازند.

وی با اذعان به اینکه می‌شد این پروژه را بسیار زودتر به اتمام رسانید، افزود: از آنجا که همزمان با اجرای پروژه تمام منقول‌ها و شیر فلکه‌های آب نوسازی شد و کابل‌های برق و مخابرات نیز تعویض شد، بنابراین اجرای این پروژه بیشتر زمان برد. هنوز هم در ابتدای خیابان شهباز کابل‌های روغنی برق وجود دارد و از شهرداری 130 میلیون تومان اعتبار خواسته‌اند تا آن را به کابل خشک تبدیل کنند.

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

وی با اشاره به پیش بینی کابل‌های صوتی و تصویری در حدفاصل میدان شهدا تا میدان امام حسین (ع) گفت: در صورتی که ضرورت داشته باشد می‌توان در تمام طول این مسیر تصویر یا صدای مشخصی را پخش کرد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از برنامه‌ریزی برای شست و شوی نمای ساختمان‌های ارزشمند این مسیر خبر داد و گفت: برای تامین دسترسی‌ها نیز تمامی بن بست‌ها باز شده است. تنها دو بن بست باز نشده که یکی از آنها متعلق به اوقاف است و دیگری نیز قرار است که ساختمان آن برای کار فرهنگی تملک شود.

وی درباره مبلمان پیش بینی شده در پیاده راه خیابان 17 شهریور اظهار کرد: مبلمان‌ها به گونه‌ای است که صرفا برای نشستن مناسب است و قرار نیست که این مسیر محل تجمع کارتن‌خواب‌ها شود.

وی از خریداری پاساژ «سادات» واقع در مجاورت مسجد امام حسین (ع) خبر داد و گفت: نصف این پاساژ تخریب شده و طی 10 روز آینده کل آن تخریب خواهد شد تا بر میدان به صحن مسجد امام حسین (ع) تبدیل شود.

شوشتری با اشاره به وجود یک سالن سینما در شمال غرب میدان امام حسین (ع) گفت: احتمال دارد که با مالک آن به توافق نرسیم و به همین خاطر ساختمان دیگری را برای نمایش کارهای فرهنگی در نظر گرفته‌ایم.

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

وی از توافق برای تامین پارکینگ عمومی در میدان امام حسین در یکی از گاراژهای موجود خبر داد و گفت:‌در طول مسیر پیاده راه 400 چشمه سرویس بهداشتی پیش بینی شده است.

مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ادامه با اشاره به برگزاری سه مسابقه برای طراحی المان میدان شهدا گفت: 4 المان پیشنهاد شده که هنوز هیچ یک نهایی نشده است.

شوشتری در بخش دیگری از سخنانش درباره مشاغل موجود در محور17 شهریور گفت: 389 مغازه در این محور وجود دارد که تنها 60 مورد آن از نظر کاربری با پروژه همخوان نیست.

وی ادامه داد: برخی از این مغازه‌ها هم اکنون تغییر شغل داده‌اند به طوری که یک نمایشگاه اتومبیل هم اکنون به داروخانه تبدیل شده و یک موتورسیکلت فروشی نیز در حال تبدیل شدن به فروشگاه لوازم فرهنگی است.

مستاجران محور 17 شهریور از تسهیلات ویژه برخوردار می‌شوند

شوشتری با تاکید بر اینکه اجرای پروژه برای صاحبان سرقفلی و همینطور صاحبان املاک ارزش افزوده ایجاد کرده است گفت: تنها ممکن است مشکلاتی برای مستاجران پیش آمده باشد. به همین خاطر تمامی مستاجران این محور شناسایی شده‌اند و تیم تسهیلگری، امور آنها را بررسی می‌کند.

وی ادامه داد: شهردار تهران تاکید کرده که اگر لازم است هزینه‌ای به این مستاجران پرداخت شود و پس از بررسی لازم این ا قدام در دستور کار قرار خواهد گرفت.

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران از بخشودگی عوارض نوسازی، پسماند و کسب و پیشه املاک واقع در این پروژه خبر داد و گفت: مکاتبه‌ای هم با اداره مالیات صورت گرفته تا امسال از این مغازه‌ها مالیات دریافت نشود.

شوشتری با اشاره به جلسات مشترک با مجمع امور صنفی نمایشگاه‌داران اتومبیل اظهار کرد: تنها 8 تا 10 نفر از نمایشگاه داران راضی نیستند و با بقیه توافقات لازم صورت گرفته است.

وی از جلسه مشترکی با مرغ فروشان و آبلیمو فروشان واقع در خیابان «زرین خامه» خبر داد: این واحدهای صنفی مدعی بودند که درآمد آنها به دلیل اجرای این پروژه و تغییر شکل رفت و آمد کاهش یافته است. اما به هر حال به نظر ما این مکان جای فروش مرغ و آبلیمو نیست. ضمن اینکه برخی از این واحدهای صنفی از یک سال و نیم قبل به عنوان مشاغل مزاحم شناخته شده و برای جابجایی رای دادگاه داشته‌اند.

وی در خصوص اطلاع‌رسانی پروژه پیاده راه 17 شهریور اظهار کرد: از بهمن ماه امسال اطلاع‌رسانی درباره این پروژه آغاز شد؛ ضمن اینکه هر یکشنبه جلساتی با حضور قائم مقام شهردار تهران برگزار و مشکلات پروژه حل و فصل می‌شود.

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

شوشتری از برگزاری جلسه‌ای برای بررسی مسائل ترافیکی و راهکارهای جدید برای حل مشکلات این حوزه خبر داد و گفت: هم اکنون در هیچ شریانی مشکل جدی وجود ندارد اما تمهیداتی برای تامین دسترسی‌های محلی باید اندیشیده شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این تغییر شکل 60 مغازه که کسب و کار آنها معارض این پروژه فرهنگی است، موجب کاهش ترافیک خواهد شد. طبیعتا جمع‌آوری نمایشگاه‌های اتومبیل و موتورسازی‌ها و واحدهای صنفی این چنینی می‌تواند موجب بهبود وضعیت ترافیک شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال چند درصد شهروندان این منطقه به رینگ اسپرت فروشی نیازمند هستند و یا چه تعدادی از مردم مبلمان خودرو خود را تعویض می‌کنند؟ این قبیل مشاغل می‌تواند جای خود را به شغلهای با جذابیت بیشتر برای مردم منطقه بدهد.

وی از مذاکره با برخی انتشارات‌های مهم همچون نشر سروش، نشر شهر و شهر کتاب برای راه اندازی واحد صنفی در خیابان 17 شهریور خبر داد و گفت: با برخی برندهای رستوران هم مذاکره شده تا در این محور فعالیت کنند.

به گزارش ایسنا، آقایی مدیر کل مهندسی و ایمنی معاونت حمل و نقل و ترافیک هم یکی از افراد دخیل در اجرای این پروژه بود که درباره مسائل ترافیکی این منطقه توضیح داد.

وی گفت: به لحاظ تغییرات عمده ترافیکی در هفته اول نارسایی‌هایی وجود داشت اما هم اکنون از خیابان پیروزی، شرق به غرب کلیه دسترسی‌ها تامین شده است و حد فاصل میدان شهدا تا خیابان شکوفه دوطرفه شده است.

وی عمده ترین مشکل ترافیکی در این منطقه را مربوط به خیابان ناطقی اعلام و گفت: این مسیر قطع شده که جایگزین آن خیابان مجاهدین اسلام است.

احتمال تغییر جهت خیابان ایران برای بهبود ترافیک

آقایی از احتمال تغییر جهت خیابان تاریخی ایران خبر داد و گفت: هم اکنون جهت این خیابان جنوب به شمال است اما با توجه به وجود تکایا و هیئت‌های مذهبی متعدد در این خیابان احتمالا در دهه اول محرم مشکلات ترافیکی شدیدی ایجاد می‌شود و به همین خاطر قرار است که بررسی ویژه‌ای درباره تغییر جهت این خیابان انجام شود.

مصرف کنندگان خیابان 17 شهریور قبلا فقط نمایشگاه‌های اتومبیل بودند

طرح بازسازی میدان امام حسین (ع)

به گزارش ایسنا، محمدنژاد یکی از مجریان پروژه پیاده راه 17 شهریور درباره واحدهای صنفی این خیابان توضیح داد: خیابان 17 شهریور پیش از این تحت اشغال دلالان خرید و فروش خودرو بود. برخی افراد مغازه 12 متری خریداری کرده و نمایشگاه اتومبیل ایجاد کرده بودند و این در حالیست که خودروها را در کنار خیابان پارک می‌کردند. بنابراین مصرف کنندگان خیابان 17 شهریور قبلا نمایشگاه‌های اتومبیل بودند.

وی با اشاره به وجود تعدادی مرغ فروشی در خیابان «زرین خامه» که در مقیاس کل پایتخت خرید و فروش می‌کنند، اظهار کرد:‌ برخی از این واحدها روزانه 2 تا 5 تن خرید و فروش مرغ انجام می‌دهند و مشکلات زیست محیطی و آلودگی بسیاری ایجاد کرده بودند.

وی ادامه داد: قبلا هم این اخطار به آنها داده شده بود و مردم از فعالیت این مرغ فروشی‌ها گلایه داشتند.

محمدنژاد مدعی شد که اهالی منطقه 12 و 13 تهران از اجرای پروژه کاملا راضی هستند و قطعا اگر یک ماه دیگر از مردم نظرسنجی شود، اجازه نمی‌دهند که این پروژه تغییر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۱۶:۴۱

از رسانه‌ها و نمایندگان شورای شهر و مجلس و حتی مدیران شهرداری خواهشمندم به تبعات بلندمدت اجتماعی و اقتصادی این اقدام توجه کنند و برای خود باقیات‌السیئات(!) ثبت نکنند. پیاده‌راه‌سازی خوب است اما در جای خود، مانند پیرامون بازار. پیاده‌راه‌سازی در این محدوده: 1- ارزش تاریخی ندارد. حصار دور تهران ناصری را که نباید پیاده‌راه کنند. 2- هیچ هویت مذهبی ندارد و مغازه‌های پوشاک و ... جایگزین می‌شوند، که معمولاً عاری از ارزشهای مذهبی و حتی فرهنگی است! 3- توجیه ترافیکی ندارد. باید شبکه‌ای باشد نه محور خطی و جایی که بخشی از ترافیک شمالی - جنوبی شهر است و باعث تردد خودروهای عبوری در کوچه‌های محلی شده است. 4- نه تنها ارزش اجتماعی ایجاد نمی‌کند که باعث تبعات سنگین اجتماعی می‌شود. بزه‌های اجتماعی در بن‌بستها افزایش می‌يابد و با پایین آمدن قیمت منازل افراد ضعیف و مهاجر و مستاجر جایگزین می‌شوند! 5- شاید باعث افزایش قیمت سرقفلی مغازه‌ها شود. 6- ایمنی بسیار کاهش می‌يابد و دسترسی به اورژانس و آتش‌نشانی به‌سختی صورت می‌گیرد. 7- امنیت هم در کوچه‌های بن‌بست 12 حتماً کاهش می‌یابد.