معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران از تعيين حريم ديوار ري و دژ رشكان تا پايان اين هفته خبر داد.
بهروز جلالي در گفتوگو با خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برگزاري جلسهاي براي تعيين حريم توسط شهرداري شهرري و كارشناسان ميراث فرهنگي، بيان كرد: بايد حريم ديوار تاريخي ري و دژ رشكان را مشخص كنيم تا آسيبي به اين محوطهي تاريخي وارد نشود و تعيين حريم محدوده كامل انجام شود.
وي با بيان اينكه حريم ممنوعهي محدودهي تاريخي دژ رشكان و ديوار ري كه قرار است از كنار آن ،بزرگراه امام علي (ع) عبور كند اعلام شده است، گفت: تا كنون يكسري سفال و چينه از اين منطقه بهدست آمده كه صورتجلسه و به اميناموال تحويل داده شدهاند تا بررسي شوند.
او با اشاره به كشف تعدادي گور و سازهي كوچك در اين محدوده هنگام انجام عمليات كاوش، اظهار كرد: نخست بايد موارد كشفشده مستندنگاري شوند تا در صورت نبودن يك نوع معماري خاص، بزرگراه بتواند از كنار آن عبور كند.
وي با بيان اينكه بزرگراه امام علي (ع) نميتواند به حريم اين منطقهي تاريخي وارد شود، ادامه داد: در جلسهاي كه تا در پايان اين هفته برگزار ميشود، مشخص خواهد شد كه چند فصل و چند گروه باستانشناس بايد در اين محدوده كار كنند.
جلالي با اشاره به اينكه با بهدست آمدن هر شيء يا سازه در يك محوطهي تاريخي در دست كاوش، امكان تغيير زمان به پايان رسيدن عمليات كاوش بيشتر ميشود، افزود: با به پايان رسيدن كاوش، تا پايان اين هفته، اطلاعات بهدست آمده جمعبندي و بررسي ميشود تا بتوان نتيجهي كافي و كاملي از اين محوطهي تاريخي بهدست آورد و سپس براي آن تصميمگيري كرد.
به گزارش ايسنا، پيش از اين در خبرها آمده بود، پروژهي ايجاد بزرگراه امام علي (ع) در محدودهي شهرري و در 100 متري محوطهي دژ رشكان باعث از بين رفتن بخش زيادي از هويت شهرري ميشود. بهدنبال آن، جلالي 16 مردادماه امسال به خبرنگار ايسنا توضيح داد: پروژهي ايجاد بزرگراه در اين محدودهي تاريخي را متوقف كرديم تا پژوهشهاي باستانشناسي و مستندنگاري روي آثار بهدست آمده انجام شود.
انتهاي پيام
نظرات